Rødme - kommentarer side 17.

Fortsettelse av kommentarer fra side 16 om rødme.

Ole skrev:

Hei Øyvind, Jeg ble veldig glad når jeg leste innlegget ditt. Jeg sliter veldig med rødming. Jeg er hele tiden rød i begge kinnene mine, et slags mønster som dekker den normale hudfargen. Jeg ble veldig plaget med dette for ca 3 år siden, når det er på det verste blir eg lilla rød nesten. Det verste av alt er at jeg bare er 17 år og jeg føler jeg mister vennene mine. Jeg vil spille fotball men jeg kan ikke fordi jeg blir så rød. I tillegg får jeg veldig vondt i hele ansiktet mitt når jeg blir ekstremt rød.

Jeg føler jeg er blitt veldig sjenert på grunn av dette. Hadde jeg ikke vært så rød så hadde hele livet mitt vært annerledes. Jeg hadde gått på fotball, vært på fester, gått på gitarkurs osv. Det verste er på skolen. Jeg klarer ikke å konsentrere meg når jeg blir så rød. Føler det eneste som jeg tenker på da er at jeg må ut av klasserommet og i frisk luft for å dempe det ned litt. Jeg blir mest rød i høye temperaturer, inne og ute og når jeg blir flau eller blir stilt et spørsmål av læreren foran alle i klassen. Jeg føler meg alene på en måte, jeg vil bare være normal. Hvordan gikk du fram med legen og operasjon? Hva synes du jeg bør gjøre? Takk for svar. Hilsen Ole

Øyvind skrev:

Jeg tok denne operasjonen i Gøteborg i Januar 2003. Da var jeg 21 år. Husker også som Bergensmannen at en jente døde ved min side på oppvåkningen.

Jeg skulle ta denne operasjonen uansett, ble også frivillig lagt inn på psykiatrisk avd i 3 mnd pga at jeg ikke taklet livet med rødmingen. Rødmingen var så sinnsykt skammfull, for det var ingen som skjønte noe av det. De sa bare at de også rødmet og at de ikke hadde sett at jeg gjorde det. Det er jo fordi at man blir verdensmester til å ungå disse settingene. Jeg sluttet på fotball(norges beste juniorlag på denne tiden), klarte ikke skolen og følte at jeg mistet venner.

Det er nå flere år siden operasjonen i Gøteborg. Jeg har nå en nydelig samboer og 2 nydelige barn. Nesten all sosial angst forsvant i det de kuttet nervene. Gikk rett på butikken etterpå, så virket ikke bankortet. Sto der helt rolig og pratet med kassedamen selv om det var kø bak meg. Hadde dette vært før operasjonen så hadde jeg sikkert løpt ut av butikken.

Med andre ord så har jeg fått livet i gave på nytt. Jeg svetter litt ekstra når jeg anstrenger meg eller er i en intens sosial situasjon, men det gjør ingen ting. Bare å stille meg spørsmål hvis noen lurer på noe ang operasjonen eller bare vil skrive. Hilsen Øyvind

Mann 27 skrev:

Bergensmannen: Da opererte jeg samme dag som deg. Husker du middagen vi spiste rett etter inngrepet? Hvordan går det med deg nå?

J20 skrev:

Til Anonym: Spør på parfymeri eller så er en grønn krem fra Biotherm anbefalt, den kalles noe sånt som SOS Redness et eller annet.

Anonym skrev:

Jeg lurte på om det fantes en krem , som hjap mot rødming?

Vivi skrev:

Fine innlegg her. Når det gjelder den grønne kremen dere snakker om, er det flere typer å få kjøpt. Det beste er å gå enten i en hudpleiesalong eller et bra parfymeri. En grønn krem gjør at man blir helt hvit i ansiktet og man må derfor bruke en foundation utenpå. Dette kan også gutter bruke, det viktige er da å lære å legge kremen og foundation på en slik måte at man ikke virker sminket. Spør betjeningen om hjelp og øv dere deretter hjemme. Om dette ikke kurerer rødmen vil det i alle fall gjøre at det ikke synes så mye som det vanligvis gjør. På denne måten opparbeider man seg selvtillit og slipper å gå og engste seg hele tiden.

Det ble også skrevet at det hjelper å holde seg i form og føle seg vel fysisk. Hvis dere ikke allerede trener kan det være lurt å begynne. Bare det å gå en tur hver dag gjør at man får en sunnere farve i ansiktet. Hvis man har mulighet til å gå til jobben er det en grei måte å begynne på. I løpet av en kort stund kommer man også i bedre form og det er ingen tvil om sammenhengen mellom det fysiske og det psykiske. En fin balanse er alltid viktig.

Vivi

Hanne skrev:

Til gutt 17: Kilden til denne informasjonen om kremen fra Biotherm er fra j19 på kommentarside 3. Hun brukte den under sminken og var veldig fornøyd. Altså vil jeg tro at man slipper å bruke sminke utenpå for å oppnå samme effekt.

Gutt 17 skrev:

Kan ikke jeg bruke den kremen eller? Må man ta den utenpå sminke?? og skjuler man rødmingen med den kremen?

JENTA 36 skrev:

Veldig bra tema dette. Jeg rødmer lett når jeg skal snakke for mange folk, men jeg er ikke sjenert eller flau. Det skjer likevel. Jeg føler at svetten renner. Det er så utrolig hemmende.

Meg skrev:

Okey, da ska jeg og prøve den. Den kostet jo ikke mye. Si fra hvilke resultater dere andre får hvis dere prøver den.

J20 skrev:

Tusen takk Beate. Ja, det er nok den grønne kremen, siden den har blitt diskutert tidligere innpå her.

Til MEG: Ja, det skal visst være en grønn krem fra Biotherm som funker mot rødmning, en som du legger under sminken. Noen skrev innpå her tidligere at den funket så bra at de ikke valgte å ta operasjon, så da stoler vi på det.

MEG skrev:

De kremene er sikkert mot rødhet i huden som er der hele tiden av diverse årsaker. Tviler på at det er mot rødming, men hadde jo vært fantastisk om den var det. Jeg har slitt med rødming i over ti år, og er mildt sagt lei. Det har gått veldig utover mitt sosiale liv.

J20 skrev:

Jeg fant denne på internett også: Biotherm Aqua Sensitive Soothing Anti-redness moisture care (av en eller annen grunn får jeg ikke til å linke)

Den har fått to kommentarer, hvor begge to gav den topp karakterer og sier at det hjelper mot det de kaller redness - hva de nå enn mener med det..

J20 skrev:

Til Beate: Jeg skulle akkurat til å stille samme spørsmålet. Var den kremen jeg så på også, jeg kan ikke forstå at det kan være noen annen krem.

J20 skrev:

Tusen takk for svar! Nå har jeg lest gjennom alle kommentarene her og jeg er glad jeg ikke er alene. Det jeg er forundret over og som også mange andre påpeker er det at man ser nesten aldri noen andre enn seg selv rødme, men allikavel så er det endel som sliter med dette.

Jeg tror bivirkningene av dette er altfor risikable til at jeg kommer til å vurdere operasjon i nærmeste framtid, så jeg satser alle kortene på den grønne kremen fra Biotherm. Jeg gleder meg virkelig til å prøve den og se om det funker

Det jeg opplever er at ofte når jeg går ned i vekt og føler at jeg ser bra ut og er fornøyd med meg selv så går rødmingen ned (aldri helt borte forsåvidt, men mye mindre), så jeg tror vel kanskje at det har mye med det psykiske å gjøre.

Jeg prøver å observere folk rundt meg, som jeg er fascinert av og/eller ser opp til, for å se hvordan de takler situasjoner og liknende og så prøver jeg og være like flink og ikke få hjertebank og kokrødt ansikt i hver eneste lille situasjon.

Jeg kom akkurat til å tenke på at kanskje man kan prøve å opprette en blogg (anynom hvis man ønsker) og skrive om situasjoner man rødmer i, hva man har gjort for å prøve og ikke rødme, om tanker osv. Kanskje man får rødme i fra seg på internett, i stedet for å rødme i det daglige?

Hvis noen flere har prøvd denne grønne kremen, så si ifra om den funker.

Jente 25 skrev:

Til Blanco: Dersom du tar operasjonen på offentlig sykehus er den gratis. Da må du få fastlegen til å sende en søknad for deg. (Fastlegen din vet trolig ikke så mye om operasjonen, så bra info får du først på konsultasjon med kirurgen). Da blir du henvist til sykehus der operasjonen utføres. Etter en stund (mellom 6 og 8 mnd da jeg gjorde det) får du brev om konsultasjon med kirurgen. Da vil han fortelle deg fordeler/ulemper med operasjonen. Dersom dere sammen kommer frem til at operasjone er den beste løsningen får du litt etter det satt opp operasjonsdato. Hos meg tok det ca 10 mnd fra jeg oppsøkte fastlegen til jeg ble operert. Dersom du vil gjøre det privat tror jeg de gjør det på Volvat, men vet ikke hvor mye det koster. Du kan jo ta en telefon å høre.

til j20: Det er omtrent slik du beskriver jeg hadde det. Det betyr jo så klart ikke at du trenger å operere, det er jo ikke farlig å rødme (men tro meg jeg vet det er ubehagelig!) Om du bør ta operasjon eller ikke kommer mer an på hvor ille du synes rødmingen er for deg og hvor mye det hindrer deg. Jeg har en venninne som også rødmer minst like mye som jeg gjodre, men hun bare ler av det og for henne er det helt uaktuelt med operasjon tror jeg. Ellers så er du jo bare 20 år? Går jo an å vurdere litt lenger, kanskje vokser selvtilliten og du blir mye bedre?

Lykke til uansett hva du velger så forstår jeg deg godt:)

Rød skrev:

Jeg slet og med dette rødmegreiene som satte en stopper på sosialfronten og karrieren min, følte jeg. Jeg leste om mangt et råd rundt omkring og eksprimenterte med idrett, stå på hode, gå på turn siden utøvere rødma aldri. Tingen her er at mange har ikke evnen og oppføre seg når dette bryter ut, noe som forverrer det.

Jeg tok også operasjon i Akershus en gang. Jeg følte bare som om de slo av en bryter på meg ihvertfall. I etterkant steig tro og karriere proporsjonalt og har blitt en rik mann og kan nesten gi operasjonen takken for dette. Jeg ble mobba lenge på barnetrinn og ungdomstrinn av lærerer siden jeg var redd/spesiell og mangel på ord og stamming. Nå er jeg glad og hilser på gamle som det lyser skyldfølelse av og mange stresser når de møter meg.

J20 skrev:

Jeg er også plaget av rødming, men vet ikke hva som skal til for at man skal kalle det en plage? Jeg er ei veldig sosial jente (til tross for at jeg rødmer mange ganger i løpet av en dag). Hvis noen sier rød, så rødmer jeg, det blir enda verre hvis noen flirer av meg. Jeg tenker hele tiden på at jeg ikke må rødme før jeg feks skal holde en presentasjon eller snakke med noen jeg ikke kjenner. Jeg rødmer når jeg er ukomfortabel og jeg kan rødme for ingenting. Jeg kan til og med rødme når ingen andre er til stede (feks når jeg sminker meg). Jeg lurer rett og slett på om dette er grunn nok til å ta en operasjon? Jeg er redd for at dette er noe som kan hindre meg i min karriere og i fremtiden, både i jobbsammenheng og på det private plan. Er jeg ille eller ikke sammenliknet med deg (hvis du er plaget av rødming)?

Blanco skrev:

Til dere som har tatt operasjon - hvor mye koster det å gjennomføre denne i Norge?

Tipsrød skrev:

Hei folkens, jeg synes det er veldig betryggende å lese at andre folk har det helt likt som meg. Det er ille, men noe man må lære å leve med. Det kan tenkes at det er det siste man vil høre. Alle på trinnet mitt vet omtrent at jeg rødmer, men driter i det. De som mobber eller erter pga. rødming har et stort problem. Finn ut hva som får deg til på rødme. De fleste rødmer pga. sosiale, sjenerte og flaue tilfeller.

Mitt råd er kanskje å prate med foreldre eller psykolog. Få det ut ved å prate med noen om det. Hypnose kan kanskje fungere også. Ønsker alle sammen et fint liv, lev det. Ikke bry deg om de som erter, de vil du ikke ha kontakt med senere uansett om du går på skolen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...