Rødme - kommentarer side 17.

Fortsettelse av kommentarer fra side 16 om rødme.

J20 skrev:

Tusen takk for svar! Nå har jeg lest gjennom alle kommentarene her og jeg er glad jeg ikke er alene. Det jeg er forundret over og som også mange andre påpeker er det at man ser nesten aldri noen andre enn seg selv rødme, men allikavel så er det endel som sliter med dette.

Jeg tror bivirkningene av dette er altfor risikable til at jeg kommer til å vurdere operasjon i nærmeste framtid, så jeg satser alle kortene på den grønne kremen fra Biotherm. Jeg gleder meg virkelig til å prøve den og se om det funker

Det jeg opplever er at ofte når jeg går ned i vekt og føler at jeg ser bra ut og er fornøyd med meg selv så går rødmingen ned (aldri helt borte forsåvidt, men mye mindre), så jeg tror vel kanskje at det har mye med det psykiske å gjøre.

Jeg prøver å observere folk rundt meg, som jeg er fascinert av og/eller ser opp til, for å se hvordan de takler situasjoner og liknende og så prøver jeg og være like flink og ikke få hjertebank og kokrødt ansikt i hver eneste lille situasjon.

Jeg kom akkurat til å tenke på at kanskje man kan prøve å opprette en blogg (anynom hvis man ønsker) og skrive om situasjoner man rødmer i, hva man har gjort for å prøve og ikke rødme, om tanker osv. Kanskje man får rødme i fra seg på internett, i stedet for å rødme i det daglige?

Hvis noen flere har prøvd denne grønne kremen, så si ifra om den funker.

Jente 25 skrev:

Til Blanco: Dersom du tar operasjonen på offentlig sykehus er den gratis. Da må du få fastlegen til å sende en søknad for deg. (Fastlegen din vet trolig ikke så mye om operasjonen, så bra info får du først på konsultasjon med kirurgen). Da blir du henvist til sykehus der operasjonen utføres. Etter en stund (mellom 6 og 8 mnd da jeg gjorde det) får du brev om konsultasjon med kirurgen. Da vil han fortelle deg fordeler/ulemper med operasjonen. Dersom dere sammen kommer frem til at operasjone er den beste løsningen får du litt etter det satt opp operasjonsdato. Hos meg tok det ca 10 mnd fra jeg oppsøkte fastlegen til jeg ble operert. Dersom du vil gjøre det privat tror jeg de gjør det på Volvat, men vet ikke hvor mye det koster. Du kan jo ta en telefon å høre.

til j20: Det er omtrent slik du beskriver jeg hadde det. Det betyr jo så klart ikke at du trenger å operere, det er jo ikke farlig å rødme (men tro meg jeg vet det er ubehagelig!) Om du bør ta operasjon eller ikke kommer mer an på hvor ille du synes rødmingen er for deg og hvor mye det hindrer deg. Jeg har en venninne som også rødmer minst like mye som jeg gjodre, men hun bare ler av det og for henne er det helt uaktuelt med operasjon tror jeg. Ellers så er du jo bare 20 år? Går jo an å vurdere litt lenger, kanskje vokser selvtilliten og du blir mye bedre?

Lykke til uansett hva du velger så forstår jeg deg godt:)

Rød skrev:

Jeg slet og med dette rødmegreiene som satte en stopper på sosialfronten og karrieren min, følte jeg. Jeg leste om mangt et råd rundt omkring og eksprimenterte med idrett, stå på hode, gå på turn siden utøvere rødma aldri. Tingen her er at mange har ikke evnen og oppføre seg når dette bryter ut, noe som forverrer det.

Jeg tok også operasjon i Akershus en gang. Jeg følte bare som om de slo av en bryter på meg ihvertfall. I etterkant steig tro og karriere proporsjonalt og har blitt en rik mann og kan nesten gi operasjonen takken for dette. Jeg ble mobba lenge på barnetrinn og ungdomstrinn av lærerer siden jeg var redd/spesiell og mangel på ord og stamming. Nå er jeg glad og hilser på gamle som det lyser skyldfølelse av og mange stresser når de møter meg.

J20 skrev:

Jeg er også plaget av rødming, men vet ikke hva som skal til for at man skal kalle det en plage? Jeg er ei veldig sosial jente (til tross for at jeg rødmer mange ganger i løpet av en dag). Hvis noen sier rød, så rødmer jeg, det blir enda verre hvis noen flirer av meg. Jeg tenker hele tiden på at jeg ikke må rødme før jeg feks skal holde en presentasjon eller snakke med noen jeg ikke kjenner. Jeg rødmer når jeg er ukomfortabel og jeg kan rødme for ingenting. Jeg kan til og med rødme når ingen andre er til stede (feks når jeg sminker meg). Jeg lurer rett og slett på om dette er grunn nok til å ta en operasjon? Jeg er redd for at dette er noe som kan hindre meg i min karriere og i fremtiden, både i jobbsammenheng og på det private plan. Er jeg ille eller ikke sammenliknet med deg (hvis du er plaget av rødming)?

Blanco skrev:

Til dere som har tatt operasjon - hvor mye koster det å gjennomføre denne i Norge?

Tipsrød skrev:

Hei folkens, jeg synes det er veldig betryggende å lese at andre folk har det helt likt som meg. Det er ille, men noe man må lære å leve med. Det kan tenkes at det er det siste man vil høre. Alle på trinnet mitt vet omtrent at jeg rødmer, men driter i det. De som mobber eller erter pga. rødming har et stort problem. Finn ut hva som får deg til på rødme. De fleste rødmer pga. sosiale, sjenerte og flaue tilfeller.

Mitt råd er kanskje å prate med foreldre eller psykolog. Få det ut ved å prate med noen om det. Hypnose kan kanskje fungere også. Ønsker alle sammen et fint liv, lev det. Ikke bry deg om de som erter, de vil du ikke ha kontakt med senere uansett om du går på skolen.

Jente skrev:

Er det noen av dere som har snakket med Vivi Sandengen? Jeg sendte mail til henne for over en uke siden, men har ikke fått svar. Har ikke så veldig lyst å ringe.

Meg25 skrev:

Frøken Rød: Jeg rødmer og i slike situasjoner, har til og med blitt sånn i det siste at hvis jeg er nervøs og tenker håper ingen spør meg om noe nå så rødmer jeg da og. Jeg bruker selvbruning og sminke, siden jeg føler meg mer naken hvis jeg er bleik. Men jeg vet at rødminga vises uansett, jeg blir helt knall rød i hele ansiktet, og så er jeg nesten hvit på halsen. Så på meg hjelper det ikke noe særlig med sminke. Når jeg har trent og blir varm er jeg også helt knall rød. Det er som om det lyser rødt av ansiktet.

Mann skrev:

Jeg har vært mye plaget med rødming. Noe som har hjulpet meg, f.eks. hvis jeg skal til jobbintervju, eller i et møte med noen, er å drikke mye iskaldt vann. Det får blodårene til å trekke seg sammen, så man ikke rødmer. Altså: Drikk mye iiissskaldt vann. Lykke til, fint med tilbakemelding.

Frøken Rød skrev:

Til Gutt21 som skrev om de situasjonene der han opplever rødming. Jeg syns nesten det var litt godt å lese dette, da det er eksakt de samme situasjonene som jeg rødmer i. Når jeg får oppmerksomhet fra flere enn én, når jeg får et uventet spørsmål, eller når folk vil ha meg til å kommentere, utdype eller fortelle noe, spesielt om det dreier seg om meg. Men det jeg prøver å lære meg er at ingen av disse situasjonene er farlige. Det er ingen grunn til rødming og panikk, men jeg klarer bare ikke å sende beroligende signaler til hjernen min. Det jeg derimot gjør er å sitte og være stressa og vente til noen skal gi meg oppmerksomhet, og da rødmer jeg selvfølgelig når det faktisk skjer. Jeg overveide operasjon, men valgte å takke nei, da jeg syntes det var for mange bivirkninger. Jeg synest det er drastisk å kutte en nerve, da en ikke vet langtidseffekten. Men jeg har troen på psykologiske virkemidler og det å lære seg sakte men sikkert å være trygg på seg selv, og rett og slett prøve å tenke at det ikke fins spesielt farlige situasjoner. Til sist, noe jeg ofte ønsker meg er et speil rett foran meg i disse farlige situasjonene, der jeg faktisk kan se meg selv og hvor rød jeg evt. blir. Jeg føler nemlig at jeg blir så sinnsykt rød at det nærmest koker men jeg aner jo ikke hvor rød jeg faktisk blir. Kanskje det ikke ser så ille ut? Jeg bruker sminke, og lurer på hvor dekkende det faktisk er med sminke. Noen synspunkter?

Gutt 16 skrev:

Jeg er nesten alltid rød i mine kinn. Jeg vet ikke hvorfor og jeg rødmer veldig lett. Det er veldig plagsomt. Jeg trodde at det skulle gi seg utover åra men etter alle kommentarene på siden så virker det som om det ikke vil forsvinne.

Jente skrev:

Er det ikke noen flere som har erfaringer med operasjonen?

Bare meg skrev:

Jeg har slitt med rødmingen i maange år, og har nå fått sosial angst av det og. Ikke så rart det når folk har kommentert det i alle år, og bare ser rart på deg når du rødmer. Hvorfor kan de ikke skjønne at det værste de gjør er å stirre på deg når du rødmer, men heller se bort så du kan lære deg selv å takle det? Jeg vil ta operasjonen til tross for alle bivirkningene, men jeg har enda ikke vært hos legen da. Bare utrolig kjipt hvis operasjonen ikke vil hjelpe, det er jo siste mulighet. Er veldig spent på hvordan det gikk med deg, Linn.

Jente, 14 år. skrev:

Hei, jeg har lest alle kommentarene her inne og akkurat som dere så sliter jeg med rødming. Jeg rødmer av hver eneste lille ting og mange kommenterer dette. Da blir jeg enda rødere. Jeg er bare 14, så kommer ikke til å ta noen operasjon, men jeg lurte på om dere har noen kjerringråd? Som feks bland honning og melk og varm opp. Jeg sminker meg ikke, vil ikke begynne med det heller så ikke kom med slike tips. Heller ikke kremer.

Men er det noen som vet om rødminga forsvinenr utover i livet? Har nesten aldri rødmet før, begynte nå for 1 år siden. Altså når jeg begynte på ungdommskolen. Har mange venner osv, men det er så irriterende når gutter bemerker det. Og da blir jeg knæsj. Alle de andre rødmer ikke, eller aldri rettere sagt. Jeg gikk på Ju jutsu (kampsport), og det er ikke så vanlig for jenter, så når folk snakka om sparking, slåing, karate, ju jutsu, så ble jeg KNÆSJ rød! Så derfor sluttet jeg. Blir fortsatt knæsj rød når noen snakker om det. Hva skjer med meg? Hjelp!

Jente 25 skrev:

Jeg brente over nervene. Vurderte en stund om jeg skulle ta klips, men kom frem til at jeg ville det som gjøres oftest, altså brenne over. Resulataet ved å brenne over eller bruker klips blir jo sikkert det samme, poenget er jo at signaler om at man skal rødme ikke kommer frem. Forskjellen på brenning og klips er jo at dersom man angrer kan man fjerne klipsene og noe forskning har vist at nerveceller har en evne til å kunne reparere seg selv, så kanskje defor noen har fjernet klipsene og blitt kvitt bivirkningene? Da jeg var å pratet med kirurgen første gang, (for ca 1 år siden) spurte jeg om han hadde satt på klips på noen før. Han sa han hadde gjort det på noen, da jeg spurte om de som hadde fjenet dem igjen hadde blitt kvitt bivirkningene svarte han at han ikke hadde fjernet noen klips da ingen hadde spurt om det.

Oslomann skrev:

Hei, må også si meg enig i at det skal mye til at jeg også angrer på operasjonen. Takk for informasjon om at det er et forsøk igjen hvis det skulle bli slik at jeg starter å rødme igjen som noen opplever her. Det blir spennende å høre hvordan det går med deg linn, og dette med å sette klips på isteden for å brenne av nervene. Brente du over nervene ,jente 25, slik jeg gjorde eller satte du på klips også?

Jente 25 skrev:

Lykke til til deg Linn. Jeg opererte selv for ca 5 mnd siden. Har ikke rødmet siden som jeg vet. Før operasjonen rødmet jeg ofte, mange som sa det til meg også. Av bivirkninger har jeg tørre håndflater, men dette løses lett ved at jeg smører meg ofte. Blir klam/ litt fuktg på ryggen når det er veldig varmt eller jeg er i hard fysisk aktivitet, men ikke så mye at det synes gjennom skjorten. Jeg er veldig glad jeg har tatt operasjonen. Er kvitt min sosiale angst, prater i forsamlinger uten å være nervøs, møter venner jeg ikke har pratet med på lenge. Leser jo her om mange som blir plaget med bivirkninger lenge etter operasjonen, men det skal mye bivirkninger til før jeg angrer på operasjonen som har gitt meg et nytt og bedre liv. Fint at du også forteller oss hvordan det går, Linn.

Linn skrev:

Jeg skal inn og ta oprasjon på ahus nå på torsdag, altså 17.09. Jeg skal oppdatere her så dere får vite hvordan det har gått med meg, jeg skal sette på klips og ikke brenne nervene helt av. Dette blir spennende.

Rødmeren skrev:

Det å rødme kommer i perioder, men ikke bry deg. Jeg har sluttet å tørre å gjøre ting fordi jeg rødmer, og er redd for å gjøre det igjen. Men bedre å gjøre det og rødme enn å la vær. Smil, og vær glad og drit i rødmingen. Blir man flau skal man rødme, hvis ikke er man ikke normal.

Gutt 17 skrev:

Hei hei folkens, jeg og sliter med rødming, men jeg tror jeg har det verre en dere, for er det sånn med dere at dere bare rødmer av og til så har dere normal hudfarge i kinnene etterpå? For med meg er det noen annet. Jeg er nemlig rød hele tiden, hver dag. Jeg har to store røde meker som dekker begge kinnene mine, og jeg blir sprut rød i kulde og når det er varmt på bussen eller klasserom osv. Jeg har ikke peiling på hvorfor jeg er så rød. Hater å sitte med andre folk og bli knall rød og vil bare løpe hjem og kjøle meg ned.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....