Rødme - kommentarer side 17.

Fortsettelse av kommentarer fra side 16 om rødme.

Gutt 17 skrev 06. november:

Kan ikke jeg bruke den kremen eller? Må man ta den utenpå sminke?? og skjuler man rødmingen med den kremen?

JENTA 36 skrev 06. november:

Veldig bra tema dette. Jeg rødmer lett når jeg skal snakke for mange folk, men jeg er ikke sjenert eller flau. Det skjer likevel. Jeg føler at svetten renner. Det er så utrolig hemmende.

Meg skrev 05. november:

Okey, da ska jeg og prøve den. Den kostet jo ikke mye. Si fra hvilke resultater dere andre får hvis dere prøver den.

J20 skrev 05. november:

Tusen takk Beate. Ja, det er nok den grønne kremen, siden den har blitt diskutert tidligere innpå her.

Til MEG: Ja, det skal visst være en grønn krem fra Biotherm som funker mot rødmning, en som du legger under sminken. Noen skrev innpå her tidligere at den funket så bra at de ikke valgte å ta operasjon, så da stoler vi på det.

MEG skrev 04. november:

De kremene er sikkert mot rødhet i huden som er der hele tiden av diverse årsaker. Tviler på at det er mot rødming, men hadde jo vært fantastisk om den var det. Jeg har slitt med rødming i over ti år, og er mildt sagt lei. Det har gått veldig utover mitt sosiale liv.

J20 skrev 04. november:

Jeg fant denne på internett også: Biotherm Aqua Sensitive Soothing Anti-redness moisture care (av en eller annen grunn får jeg ikke til å linke)

Den har fått to kommentarer, hvor begge to gav den topp karakterer og sier at det hjelper mot det de kaller redness - hva de nå enn mener med det..

J20 skrev 04. november:

Til Beate: Jeg skulle akkurat til å stille samme spørsmålet. Var den kremen jeg så på også, jeg kan ikke forstå at det kan være noen annen krem.

J20 skrev 03. november:

Tusen takk for svar! Nå har jeg lest gjennom alle kommentarene her og jeg er glad jeg ikke er alene. Det jeg er forundret over og som også mange andre påpeker er det at man ser nesten aldri noen andre enn seg selv rødme, men allikavel så er det endel som sliter med dette.

Jeg tror bivirkningene av dette er altfor risikable til at jeg kommer til å vurdere operasjon i nærmeste framtid, så jeg satser alle kortene på den grønne kremen fra Biotherm. Jeg gleder meg virkelig til å prøve den og se om det funker

Det jeg opplever er at ofte når jeg går ned i vekt og føler at jeg ser bra ut og er fornøyd med meg selv så går rødmingen ned (aldri helt borte forsåvidt, men mye mindre), så jeg tror vel kanskje at det har mye med det psykiske å gjøre.

Jeg prøver å observere folk rundt meg, som jeg er fascinert av og/eller ser opp til, for å se hvordan de takler situasjoner og liknende og så prøver jeg og være like flink og ikke få hjertebank og kokrødt ansikt i hver eneste lille situasjon.

Jeg kom akkurat til å tenke på at kanskje man kan prøve å opprette en blogg (anynom hvis man ønsker) og skrive om situasjoner man rødmer i, hva man har gjort for å prøve og ikke rødme, om tanker osv. Kanskje man får rødme i fra seg på internett, i stedet for å rødme i det daglige?

Hvis noen flere har prøvd denne grønne kremen, så si ifra om den funker.

Jente 25 skrev 02. november:

Til Blanco: Dersom du tar operasjonen på offentlig sykehus er den gratis. Da må du få fastlegen til å sende en søknad for deg. (Fastlegen din vet trolig ikke så mye om operasjonen, så bra info får du først på konsultasjon med kirurgen). Da blir du henvist til sykehus der operasjonen utføres. Etter en stund (mellom 6 og 8 mnd da jeg gjorde det) får du brev om konsultasjon med kirurgen. Da vil han fortelle deg fordeler/ulemper med operasjonen. Dersom dere sammen kommer frem til at operasjone er den beste løsningen får du litt etter det satt opp operasjonsdato. Hos meg tok det ca 10 mnd fra jeg oppsøkte fastlegen til jeg ble operert. Dersom du vil gjøre det privat tror jeg de gjør det på Volvat, men vet ikke hvor mye det koster. Du kan jo ta en telefon å høre.

til j20: Det er omtrent slik du beskriver jeg hadde det. Det betyr jo så klart ikke at du trenger å operere, det er jo ikke farlig å rødme (men tro meg jeg vet det er ubehagelig!) Om du bør ta operasjon eller ikke kommer mer an på hvor ille du synes rødmingen er for deg og hvor mye det hindrer deg. Jeg har en venninne som også rødmer minst like mye som jeg gjodre, men hun bare ler av det og for henne er det helt uaktuelt med operasjon tror jeg. Ellers så er du jo bare 20 år? Går jo an å vurdere litt lenger, kanskje vokser selvtilliten og du blir mye bedre?

Lykke til uansett hva du velger så forstår jeg deg godt:)

Rød skrev 02. november:

Jeg slet og med dette rødmegreiene som satte en stopper på sosialfronten og karrieren min, følte jeg. Jeg leste om mangt et råd rundt omkring og eksprimenterte med idrett, stå på hode, gå på turn siden utøvere rødma aldri. Tingen her er at mange har ikke evnen og oppføre seg når dette bryter ut, noe som forverrer det.

Jeg tok også operasjon i Akershus en gang. Jeg følte bare som om de slo av en bryter på meg ihvertfall. I etterkant steig tro og karriere proporsjonalt og har blitt en rik mann og kan nesten gi operasjonen takken for dette. Jeg ble mobba lenge på barnetrinn og ungdomstrinn av lærerer siden jeg var redd/spesiell og mangel på ord og stamming. Nå er jeg glad og hilser på gamle som det lyser skyldfølelse av og mange stresser når de møter meg.

J20 skrev 02. november:

Jeg er også plaget av rødming, men vet ikke hva som skal til for at man skal kalle det en plage? Jeg er ei veldig sosial jente (til tross for at jeg rødmer mange ganger i løpet av en dag). Hvis noen sier rød, så rødmer jeg, det blir enda verre hvis noen flirer av meg. Jeg tenker hele tiden på at jeg ikke må rødme før jeg feks skal holde en presentasjon eller snakke med noen jeg ikke kjenner. Jeg rødmer når jeg er ukomfortabel og jeg kan rødme for ingenting. Jeg kan til og med rødme når ingen andre er til stede (feks når jeg sminker meg). Jeg lurer rett og slett på om dette er grunn nok til å ta en operasjon? Jeg er redd for at dette er noe som kan hindre meg i min karriere og i fremtiden, både i jobbsammenheng og på det private plan. Er jeg ille eller ikke sammenliknet med deg (hvis du er plaget av rødming)?

Vivi skrev 31. oktober:

Jente skrev 22.10 at hun ikke har fått svar fra meg. Jeg prøver å svare etter hvert som henvendelsene kommer, men det hender jeg er ute og reiser. Men jeg svarer på alle henvendelser jeg får.

Basse skrev at jeg hadde rådet ham til å skifte jobb og synes dette var et dårlig råd. Jeg beklager hvis han oppfattet det slik, men jeg mente vel at det var verdt å overveie å skifte jobb hvis det var der han hadde de største rødmeproblemene. Rødming er et stort og sammensatt problem for de som rammes av det. Mangel på forståelse av omgivelsene og også leger/psykologer gjør det ikke enklere. Det arter seg også forskjellig fra person til person og det er derfor jeg ber dere henvende dere til meg. På den måten prøver jeg å komme frem til løsninger som kan gjøre situasjonen noe enklere, men desverre er det ingen hokus pokus-løsning jeg kan komme med. Noen ganger synes folk det er deilig å ha noen de kan ringe til og jeg prøver å være så tilgjengelig jeg kan.

Jeg har ingen svarplikt på dette forumet, så de som ønsker kontakt kan sende en mail til vivi.sandengen@gmail.com eller ringe meg på 93084886.

Blanco skrev 27. oktober:

Til dere som har tatt operasjon - hvor mye koster det å gjennomføre denne i Norge?

Tipsrød skrev 26. oktober:

Hei folkens, jeg synes det er veldig betryggende å lese at andre folk har det helt likt som meg. Det er ille, men noe man må lære å leve med. Det kan tenkes at det er det siste man vil høre. Alle på trinnet mitt vet omtrent at jeg rødmer, men driter i det. De som mobber eller erter pga. rødming har et stort problem. Finn ut hva som får deg til på rødme. De fleste rødmer pga. sosiale, sjenerte og flaue tilfeller.

Mitt råd er kanskje å prate med foreldre eller psykolog. Få det ut ved å prate med noen om det. Hypnose kan kanskje fungere også. Ønsker alle sammen et fint liv, lev det. Ikke bry deg om de som erter, de vil du ikke ha kontakt med senere uansett om du går på skolen.

Jente skrev 22. oktober:

Er det noen av dere som har snakket med Vivi Sandengen? Jeg sendte mail til henne for over en uke siden, men har ikke fått svar. Har ikke så veldig lyst å ringe.

Meg25 skrev 22. oktober:

Frøken Rød: Jeg rødmer og i slike situasjoner, har til og med blitt sånn i det siste at hvis jeg er nervøs og tenker håper ingen spør meg om noe nå så rødmer jeg da og. Jeg bruker selvbruning og sminke, siden jeg føler meg mer naken hvis jeg er bleik. Men jeg vet at rødminga vises uansett, jeg blir helt knall rød i hele ansiktet, og så er jeg nesten hvit på halsen. Så på meg hjelper det ikke noe særlig med sminke. Når jeg har trent og blir varm er jeg også helt knall rød. Det er som om det lyser rødt av ansiktet.

Mann skrev 15. oktober:

Jeg har vært mye plaget med rødming. Noe som har hjulpet meg, f.eks. hvis jeg skal til jobbintervju, eller i et møte med noen, er å drikke mye iskaldt vann. Det får blodårene til å trekke seg sammen, så man ikke rødmer. Altså: Drikk mye iiissskaldt vann. Lykke til, fint med tilbakemelding.

Frøken Rød skrev 14. oktober:

Til Gutt21 som skrev om de situasjonene der han opplever rødming. Jeg syns nesten det var litt godt å lese dette, da det er eksakt de samme situasjonene som jeg rødmer i. Når jeg får oppmerksomhet fra flere enn én, når jeg får et uventet spørsmål, eller når folk vil ha meg til å kommentere, utdype eller fortelle noe, spesielt om det dreier seg om meg. Men det jeg prøver å lære meg er at ingen av disse situasjonene er farlige. Det er ingen grunn til rødming og panikk, men jeg klarer bare ikke å sende beroligende signaler til hjernen min. Det jeg derimot gjør er å sitte og være stressa og vente til noen skal gi meg oppmerksomhet, og da rødmer jeg selvfølgelig når det faktisk skjer. Jeg overveide operasjon, men valgte å takke nei, da jeg syntes det var for mange bivirkninger. Jeg synest det er drastisk å kutte en nerve, da en ikke vet langtidseffekten. Men jeg har troen på psykologiske virkemidler og det å lære seg sakte men sikkert å være trygg på seg selv, og rett og slett prøve å tenke at det ikke fins spesielt farlige situasjoner. Til sist, noe jeg ofte ønsker meg er et speil rett foran meg i disse farlige situasjonene, der jeg faktisk kan se meg selv og hvor rød jeg evt. blir. Jeg føler nemlig at jeg blir så sinnsykt rød at det nærmest koker men jeg aner jo ikke hvor rød jeg faktisk blir. Kanskje det ikke ser så ille ut? Jeg bruker sminke, og lurer på hvor dekkende det faktisk er med sminke. Noen synspunkter?

Gutt 16 skrev 13. oktober:

Jeg er nesten alltid rød i mine kinn. Jeg vet ikke hvorfor og jeg rødmer veldig lett. Det er veldig plagsomt. Jeg trodde at det skulle gi seg utover åra men etter alle kommentarene på siden så virker det som om det ikke vil forsvinne.

Jente skrev 12. oktober:

Er det ikke noen flere som har erfaringer med operasjonen?

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...