Rødme - kommentarer side 20.

Fortsettelse av kommentarer fra side 19 om rødme.

Bergensmannen skrev 13. mars:

Hei, jeg svettet ingenting før inngrepet, men etter operasjonen ble det veldig mye svetting. Selv om jeg drev aktivt med idrett før inngrepet så svettet jeg nesten aldri ved høy intesitet heller. Kan kun bruke polyester og ikke vanlige tøy t-skjorter. Svetter mest på maven, men også noe på ryggen, baken og lårene. Når jeg svetter på maven så renner det nedover og t-skjorten blir helt våt i sosiale kontekster. Det lukter svette lang vei av meg, men bruker deo. Når jeg ikke er i sosiale kontekster så svetter jeg ikke, kun når jeg eksponerer meg sosialt.

Hendene blir knusktørre, noe som skjer som oftest alle. Dette er ikke noe negativt for meg. Selve inngrepeter ikke så omfattende selv om det berører et farlig område. Husker jeg ikke feil så tok det en halvtime og du er på bena like etterpå hvis opersjonen går som planlagt. Fikk dekket mitt inngrep gjennom det offentlige, hos sykehus i oslo. Jeg angrer ikke på inngrepet, men ikke undervurder svetten. Den er ekstrem.

Jente 25 skrev 13. mars:

Til Bergensmannen: Svettet du mye før operasjonen også? Kjipt at rødmingen kom tilbake da. Neida forventer ikke et liv i paradis, men lettere å skjule svette enn rødming synes jeg. Takk for at du deler erfaringer :)

Bergensmannen skrev 12. mars:

Jeg tok denne operasjonen i 2003. Jeg angrer ikke selv om ansiktsrødmingen og en enorm kroppssvette kom tilbake fort. Tenk dere godt om for denne operasjonen gir dere ikke et liv i paradis.

Kalle skrev 09. mars:

Det er Såå pinlig å bli rød. Når jeg kjenner det kommer, blir jeg bare enda rødere av å tenke på det.

Rødme skrev 03. mars:

Jeg rødmet endel på skolen for mange år siden, og plutselig nå igjen har jeg fått det. Merkelige greier, syns synd på dere som plages med det. Lykke til med operasjonen.

Pelle skrev 02. mars:

Takker for svar. Det er et drastisk skritt å gå til operasjon, men er såpass lei nå at det må gjøres noe. Fortsatt fint om noen som har tatt sleve operasjonen kunne skrive inn sine erfaringer.

Jente 25 skrev 02. mars:

Oj, ser jeg skrev litt feil jeg skrev at 5% ble plaget av bivirkninger etterpå, men mente at litt under 5% er så plaget av bivirkninger at de angrer på opeasjonen. De fleste vil merke litt forandret svette-mengde andre steder på kroppen, men ikke så mye at det er plagsomt hos de fleste.

Jente 25 skrev 01. mars:

Til pelle: På konsultasjonen forteller han om bivirkininger (som er tørre hender, kompensatorisk svette, at noen fryser lettere på føtter og at litt under 0,5% får en avrig tillstand der øyelokket henger lenger ned enn det andre) ca 95 % av de opererte har en positiv effekt mot rødming. Nesten alle slutter å svette i hendene også da det styres av samme nerve. Av alle som tar operasjonen er ca 95% fornøyd og han sa selve operasjonen er liten og forholdsvis enkel. At stort sett de fleste var fornøyde og sa de fikk en økt livskvalitet etterpå. Men at i underkant av 5% ble plaget av bivirkninger etterpå. Sjansen for kompensatorisk svette er større dersom man i utgangspunktet svetter mye.

Jente 25 skrev 01. mars:

Fint at du klarer å akseptere situasjonen, men jeg har slitt så lenge med dette og det ødelegger for så mye i livet mitt at jeg må gjøre noe, kan ikke la dette hindre meg i forhold til jobb, venner osv. På spørsmål om hvordan man går frem: Først må man prate med fastlegen og så henviser han deg til sykehus der de utfører operasjonen. Jeg spurte om han kunne henvise meg til Ahus (det er jo fritt sykehusvalg) siden det er av de stedene i landet de utfører flest slike operasjoner. Etter ca 7-8 mnd fikk jeg brev om at jeg hadde fått konsultasjon med kirurg. Det er 2 leger på Ahus som utfører opeasjonen, han sa de tar ca 50 slike i året der. Jeg skal opereres i april. Skal si fra hvordan det går :) Noen som vet noe om klips kontra den vanlige måten der de brenner over nervene? Vet ikke hvem jeg skal ta.

MaryLu skrev 28. februar:

Tror det letteste er bare å prøve å akseptere at sånn er det. Jeg har rødmet i alle år, og synes fortsatt det for det meste er plagsomt. I sær hvis det er negativ rødming (eks jeg får kritikk el lignende) Men jeg prøver å klappe meg i kinnene og le av det. Tror det kan være litt sjarmerende også, så er det sikkert bra med tanke på blodsirkulasjonen til ansiktet. Færre rynker og sunn hud.

Anonym skrev 28. februar:

Jeg vurderer også operasjon som flere andre her leser jeg. Hva sier folk som har tatt den, er det verdt det?

Pelle skrev 27. februar:

Takk for svar frøken rød. Men du har vel vært på konsultasjon siden du står på venteliste? Hva sier de der? Er det hundre prosent at hvis man tar operasjon så vil det ha en positiv effekt på rødming? Og hva sier de om bivirkniner?

Frøken Rød skrev 25. februar:

Du må få time hos fastlegen din, som igjen henviser deg til f.eks. Akershus sykehus. Der vil du først ha en konsultasjon/samtaletime før en evt. operasjon blir bestemt. Jeg står selv på venteliste, og er også spent på å få høre hva andre kan fortelle om evt. bivirkninger. Jeg har lest at sjansen for bivirkninger er svært små, men ønsker å høre om det finnes noen som faktisk angrer på operasjonen der ute.

Pelle skrev 24. februar:

Hei. Derre som skal ta/eller har tatt operasjon, hvordan går dere frem? Snakker dere først med fastlege? Også fint om noen som har tatt operasjon kan fortelle litt her om de føler det har hjulpet og eventuelle bivirkninger. Lykke til alle sammen.

Jente 25 skrev 09. februar:

Jeg skal ta operasjon på Akershus universitetssykehus snart, har pratet med legen der og står på venteliste. Fint å høre at folk er fornøyde (oslomann) for leser så mye dårlig om operasjonen på nett. Pratet med legen om å sette på klips i stede for å brenne av nervene. Noen som vet noe om det/har gjort det?

Tupp skrev 03. februar:

Hva heter kremen som man kan få vekk litt av rødmingen med, hvor får man kjøpt den og hva koster den?

Oslomann skrev 17. januar:

Jeg har nå tatt en rødme operasjon på akershus universitetssykehus. Vurderte dette i mange år og leste mye om bivirkninger og lot det ligge i mange år (er nå over 30år) men plagene var for store. Det er fortsatt veldig tidlig siden operasjonen men har ikke rødmet siden. Met ligger så innbarket at jeg ikke skal sette meg i slike situasjoner og har ikke kommet i veldige rødme situasjoner enda. Er kanskje litt tørrere på hendene men det er null problem ellers ingen bivirkninger som jeg har merket til nå. Hadde litt vont i brystet etter operasjonen men det er ikke så rart og det gikk over etter noen dager. Ønsker at ingen skal ha problemer med rødming for jeg vet virkelig hvordan det er.

Radisen skrev 06. januar:

Rødmer bare jeg ser hva folk skriver innpå her, jeg.

Aina skrev 05. januar:

Jeg rødmer masse, men alle mine venner er vant med det og det er jeg selv. Selvfølgelig er det irriterende, men vi alle har våre uvaner. Det er sånn du er, ikke noe å være sjenert over, det er bare rødming liksom, det finns verre.

Raud skrev 07. desember:

Jeg rødmer ofte og blir veldig rød faktisk, enkelte fant på å mobbe meg for det så det ble jo bare værre (på ungdomsskole) Men nå har jeg kommet sammen med en liten gruppe på videregående og syns det går mye bedre. Fordi jeg stoler mer på de som er rundt meg, jeg tror det har MASSE med hvordan rødmingen kommer og går. De jeg er sammen med nå vet at jeg rødmer og jeg er ikke redd for det heller, men blir rød ofte fortsatt. Det hender faktisk at jeg rødmer av ingenting, men det som påvirker mest er kommentaren: Se nå rødmer han IGJEN! Se så rød han blir. Noen av vennene mine bruker den når jeg blir litt irritabel, men får dårlig samvittighet etterpå. Men jeg føler ikke at det er et problem lenger, det hindrer meg sikkert en del, men det er jo ikke farlig. Om du har noen veldig gode venner, vær med de mer, om du stoler på de og de stoler på deg så vil du merke at du nesten aldri rødmer.

PS. Operasjon er jeg ikke sikker på om dere bør velge som utvei, før dere vet risikoene. Så dokumentar på TV der de som hadde tatt den operasjonen hadde fått veldig store plager med svetting i etterkant. Vil råde dere til å lese masse om det før dere bestemmer dere.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...