Rødme - kommentarer side 20.

Fortsettelse av kommentarer fra side 19 om rødme.

Mann 33 år skrev:

Jeg er en mann på 33 år som har samme problem som de fleste her, har prøvd det meste av medesin. Det fungerte bra i begynnelsen men etter hvert når kroppen ble vant til medesinen vil den ikke noe virkning, jeg kan si dere at den vil fungere mer sykisk enn fysisk, ellers så har jeg vårt på konsultasjon hos volvat angåend operasjonen,j eg ble faktisk veldig skeptisk etter at jeg hadde snakket med operasjonslegen, det var alt for mange bivirkninger som kunne dukke opp hvis jeg skulle være uheldig, og da var det ingen vei tilbake, det jeg kan si til dere folkens at vi er født med dette problemet og vi gjøre vårt beste for å leve med det og håper at den forsvinner en dag.

Irriterende skrev:

Jeg er en jente som plages veldig med det, og det kommer så utrolig fort. Dette har nå gjort meg veldig usosial til det med å møte venner, dra på byen osv. Jeg ønsker absolutt ikke å ta oprasjon, men kan noen gi meg tips, utenom sminke og oprasjoner? Evt. en krem eller noe? Håper noen svarer. Dette er noe sykt irriterende, og det har ødelagt meg en del. Har det utrolig tungt på skolen, opplever det å rødme opp til flere ganger per dag. Folk gjør på en måte litt narr av meg, og jeg føler at jeg for hver dag mister mere og mere selvtilitt.

Gutt 36 skrev:

Er det noen som har forsøkt beta-blokkere mot rødme her? vil gjerne høre noen erfaringer rundt dette.

Bergensmannen skrev:

Min ekstreme rødme kom ca ett år etter operasjonen. Grunnen til at jeg aldri har angret på inngrepet er at hvis jeg ikke hadde tatt den så hadde jeg angret og bebreidet meg selv resten av livet for at jeg aldri tok den operasjonen.

Forresten så var det ei dame som døde under denne opersjonen like før jeg tok den, dette skjedde på et privat sykehus i Gøteborg, noe som førte til at de sluttet å utføre denne operasjonen, godt mulig at de utfører denne opersjonen igjen nå, men risiko er også til stede under denne typen operasjon, men ved alle inngrep der man blir lagt i narkose er det en risiko for negative hendelser, men det er en egen anestesilege som passer på at narkosen virker som den skal så normalt skal det gå veldig bra.

Uansett skal dere vite at man på sett og vis er litt prøvekaniner når man går for en sånn operasjon. Langtidseffekten ved å brenne av disse nervene er vel heller ikke særlig kartlagt. Husker hvertfall at fastlegen min var svært negativ da jeg lot meg operere. Han mente at jeg ikke burde gjøre det, men han skrev søknaden etter press fra meg.

Husker jeg tok operasjonen uten at noen visste noe, var ikke høy i hatten da jeg tok toget over fjellet til Oslo for å bli operert. Gråt noen innsjøer da.

Jente25 skriver at hun synes det er lettere å skjule svette enn rødme og det trodde jeg også. Men det var før operasjonen.

Anonym skrev:

Hei. Til dere som har tatt operasjonen: Dere skriver at dere har startet å svette mye mer, og at rødmen fortsatt er der. Allikevel angrer dere ikke på inngrepet? Har rødmen minsket eller hvilke positive effekter har dere fått som gjorde operasjonen verdt det?

Terese skrev:

Fint å dele erfaringer med alle her. Jeg har prøvd sminke og det fungerer som veldig dekkene når rødmen kommer. Noen flere som har erfaringer med sminke her?

Bergensmannen skrev:

Hei, jeg svettet ingenting før inngrepet, men etter operasjonen ble det veldig mye svetting. Selv om jeg drev aktivt med idrett før inngrepet så svettet jeg nesten aldri ved høy intesitet heller. Kan kun bruke polyester og ikke vanlige tøy t-skjorter. Svetter mest på maven, men også noe på ryggen, baken og lårene. Når jeg svetter på maven så renner det nedover og t-skjorten blir helt våt i sosiale kontekster. Det lukter svette lang vei av meg, men bruker deo. Når jeg ikke er i sosiale kontekster så svetter jeg ikke, kun når jeg eksponerer meg sosialt.

Hendene blir knusktørre, noe som skjer som oftest alle. Dette er ikke noe negativt for meg. Selve inngrepeter ikke så omfattende selv om det berører et farlig område. Husker jeg ikke feil så tok det en halvtime og du er på bena like etterpå hvis opersjonen går som planlagt. Fikk dekket mitt inngrep gjennom det offentlige, hos sykehus i oslo. Jeg angrer ikke på inngrepet, men ikke undervurder svetten. Den er ekstrem.

Jente 25 skrev:

Til Bergensmannen: Svettet du mye før operasjonen også? Kjipt at rødmingen kom tilbake da. Neida forventer ikke et liv i paradis, men lettere å skjule svette enn rødming synes jeg. Takk for at du deler erfaringer :)

Bergensmannen skrev:

Jeg tok denne operasjonen i 2003. Jeg angrer ikke selv om ansiktsrødmingen og en enorm kroppssvette kom tilbake fort. Tenk dere godt om for denne operasjonen gir dere ikke et liv i paradis.

Kalle skrev:

Det er Såå pinlig å bli rød. Når jeg kjenner det kommer, blir jeg bare enda rødere av å tenke på det.

Rødme skrev:

Jeg rødmet endel på skolen for mange år siden, og plutselig nå igjen har jeg fått det. Merkelige greier, syns synd på dere som plages med det. Lykke til med operasjonen.

Pelle skrev:

Takker for svar. Det er et drastisk skritt å gå til operasjon, men er såpass lei nå at det må gjøres noe. Fortsatt fint om noen som har tatt sleve operasjonen kunne skrive inn sine erfaringer.

Jente 25 skrev:

Oj, ser jeg skrev litt feil jeg skrev at 5% ble plaget av bivirkninger etterpå, men mente at litt under 5% er så plaget av bivirkninger at de angrer på opeasjonen. De fleste vil merke litt forandret svette-mengde andre steder på kroppen, men ikke så mye at det er plagsomt hos de fleste.

Jente 25 skrev:

Til pelle: På konsultasjonen forteller han om bivirkininger (som er tørre hender, kompensatorisk svette, at noen fryser lettere på føtter og at litt under 0,5% får en avrig tillstand der øyelokket henger lenger ned enn det andre) ca 95 % av de opererte har en positiv effekt mot rødming. Nesten alle slutter å svette i hendene også da det styres av samme nerve. Av alle som tar operasjonen er ca 95% fornøyd og han sa selve operasjonen er liten og forholdsvis enkel. At stort sett de fleste var fornøyde og sa de fikk en økt livskvalitet etterpå. Men at i underkant av 5% ble plaget av bivirkninger etterpå. Sjansen for kompensatorisk svette er større dersom man i utgangspunktet svetter mye.

Jente 25 skrev:

Fint at du klarer å akseptere situasjonen, men jeg har slitt så lenge med dette og det ødelegger for så mye i livet mitt at jeg må gjøre noe, kan ikke la dette hindre meg i forhold til jobb, venner osv. På spørsmål om hvordan man går frem: Først må man prate med fastlegen og så henviser han deg til sykehus der de utfører operasjonen. Jeg spurte om han kunne henvise meg til Ahus (det er jo fritt sykehusvalg) siden det er av de stedene i landet de utfører flest slike operasjoner. Etter ca 7-8 mnd fikk jeg brev om at jeg hadde fått konsultasjon med kirurg. Det er 2 leger på Ahus som utfører opeasjonen, han sa de tar ca 50 slike i året der. Jeg skal opereres i april. Skal si fra hvordan det går :) Noen som vet noe om klips kontra den vanlige måten der de brenner over nervene? Vet ikke hvem jeg skal ta.

MaryLu skrev:

Tror det letteste er bare å prøve å akseptere at sånn er det. Jeg har rødmet i alle år, og synes fortsatt det for det meste er plagsomt. I sær hvis det er negativ rødming (eks jeg får kritikk el lignende) Men jeg prøver å klappe meg i kinnene og le av det. Tror det kan være litt sjarmerende også, så er det sikkert bra med tanke på blodsirkulasjonen til ansiktet. Færre rynker og sunn hud.

Anonym skrev:

Jeg vurderer også operasjon som flere andre her leser jeg. Hva sier folk som har tatt den, er det verdt det?

Pelle skrev:

Takk for svar frøken rød. Men du har vel vært på konsultasjon siden du står på venteliste? Hva sier de der? Er det hundre prosent at hvis man tar operasjon så vil det ha en positiv effekt på rødming? Og hva sier de om bivirkniner?

Frøken Rød skrev:

Du må få time hos fastlegen din, som igjen henviser deg til f.eks. Akershus sykehus. Der vil du først ha en konsultasjon/samtaletime før en evt. operasjon blir bestemt. Jeg står selv på venteliste, og er også spent på å få høre hva andre kan fortelle om evt. bivirkninger. Jeg har lest at sjansen for bivirkninger er svært små, men ønsker å høre om det finnes noen som faktisk angrer på operasjonen der ute.

Pelle skrev:

Hei. Derre som skal ta/eller har tatt operasjon, hvordan går dere frem? Snakker dere først med fastlege? Også fint om noen som har tatt operasjon kan fortelle litt her om de føler det har hjulpet og eventuelle bivirkninger. Lykke til alle sammen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...