Rødme - kommentarer side 20.

Fortsettelse av kommentarer fra side 19 om rødme.

Jente 22 skrev:

Tusen takk for tips jente 25! Lykke til med operasjonen din. Jeg får bare ta kontakt med fastlegen min, og håpe på en operasjon. Jeg rødmer akkurat i de samme situasjonene, vet akkurat hvordan det er. Jeg klarer ikke å leve med det lenger, hemmer meg så mye å gjøre forskjellige ting. Gruer meg skikkelig om jeg skal møte noen nye, eller lignende fordi jeg er redd rødmingen dukker opp.

Jente25 skrev:

Rødmer uansett om jeg får god kritikk, dårlig kritikk, snakker med noen og det verste; hvis noen tror jeg er skyldig i noe selvom jeg ikke er. Rødmer som bare det og ser jo garantert ut som en skyldig en. Det som er rart er at jeg noen ganger ikke rødmer i det hele tatt. Synes det er rart at jeg rødmer skikkelig en episode og rødmer ikke i en lignende en. Kan være skikkelig utadvendt og andre ganger skikkelig sjenert, så det kommer jo helt sikkert ann på selvtilliten. Prøver å la det gå at jeg rødmer, men kjedelig når jeg møter nye mennesker som ikke vet hvordan jeg er. Har ikke lyst å ta operasjon og ikke glad i piller heller. Må vel bare lære meg å leve med det.

Jente 25 skrev:

Takker for det Oslomann:) Så bra det høres ut som det gikk bra med deg, jeg håper jeg får samme resultat. Til jente 22, nei du er ikke alene. Det er flere sykehus som opererer dette, men siden det er fritt sykehusvalg kan du selv velge. Jeg gikk til min fastlege og sa jeg ønsket å operere ved akershus universitetssykehus siden det er en av de stedene i landet de gjør flest slike operasjoner. Fra jeg var hos fastlegen til operasjonen gikk det ca 7-8 mnd, det er gratis. (Dersom man ikke klarer å vente så lenge kan man gjøre det privat, men da koster det 20000 - 30000 etter hva jeg har hørt tror de gjør det på volvat i oslo hvertfall.) Men kan si deg at 8 mnd går fort for nå skal jeg snart opereres. Ellers kan det hende fastlegen vil prøve å gi deg betablokkere (tabletter som hemmer det sympatiske nervesystem) eller angstdempende først. Disse hjelper noen. Ellers ville jeg Sendt mail til Vivi Sandengen, hun driver foreningen rød. Du kan ringe enten du bare vil prate litt om rødmingen eller om du ønsker info om operasjonen. Jeg pratet med henne og syntes det var veldig fint å prate med en som hadde et nøytralt forhold til operasjonen, hun vil ikke fortelle deg om du skal gjøre det ene eller andre, men gi deg fakta slik at du selv kan ta en avgjørelse. Vivi arangerer treff for ETS opererte og for folk med rødme og/eller svetteproblemer 9 mai i oslo. Jeg skal dra, håper flere kommer også.

Jente22 skrev:

Jeg vurderer opersjon. Føler dette er siste utvei, slitt med dette hele livet mitt, og det hindrer meg i mye fint, som å være sosial, jeg er alltid den stille og dette plager meg, er jo så mye jeg ville sagt, men tier still pga. da vet jeg at jeg blir knall rød i trynet. Derfor er jeg stille for å unngå å bli rød. Det hindrer meg i å ta en utdannelse jeg vil ta, å bli lærer for eksempel. Eller hindrer i å søke på diverse jobber som jeg egentlig kunne tenkt meg, men som innebærer at jeg må snakke i forsamlinger osv. Jobber i barnehage nå, hvor jeg aldri har samlingsstund. De på jobben så jo at jeg rødmer og skjønner sikkert at jeg ikke vil ha det da. Vi har aldri snakket om dette, men de ser det jo. Derfor har jeg tenkt om jeg ikke skal fortsette å søke andre barnehager pga dette, hvor de kansje ikke tar hensyn til dette. Jeg snakker ikke med noen om dette heller, tør ikke, for da vet jeg at jeg blir rød. Jeg har ikke snakket med legen min om dette heller, for jeg vet jeg blir rød om jeg skal snakke om det. Men om jeg skal snakke med fastlegen min om det om eventuell operasjon kan han jo se hvor ille det er. Utfører alle sykehus dette? Er det gratis? Er redd for bivirkningene, men jeg orker ikke å ha problemet mer. Jeg er en annen person om jeg ikke hadde hatt dette problemet. Hemmer meg så utrolig mye i alt. Trodde jeg var den eneste i verden som gjorde dette, for jeg ser jo aldri noen andre gjøre det. Men etter å ha lest her skjønner jeg at det er en del som sliter med dette.

Oslomann skrev:

Det er nå ca 3,5 mnd siden jeg tok operasjonen og alt går bra men trist å høre at rødming og svetting kan komme tilbake slik bergensmannen nevner. Har det blitt verre nå en før operasjonen? Er denne operasjonen siste stoppested for rødming og svetting eller går det ann å operere igjen tru? For min del så har jeg sluttet å rødme for ingenting men jeg føler nok at jeg kan rødme i spesielle situasjoner enda og tenker i noen sosiale sammenhenger at jeg håper ingen spør meg om noe eller at jeg får oppmersomhet nå. Men har ikke kommet i noen veldige pinlige situasjoner enda heller men rødmer ikke for ingenting lenger. Litt tørr på hendene som jeg nok må leve med resten av livet men føler ikke dette er noe problem. Merker jeg svetter litt mere på ryggen og magen når eg er i aktivitet men merker ikke noe til det i det vanlige men har heller ikke vert så veldig varmt eller sol enda så jeg får se hvordan det går i sommer. Har ikke merket at jeg fryser noe mer en eg har gjort før ivertfall. Lykke til med operasjonen til jente 25 og så får du holde oss oppdatert.

Mann 33 år skrev:

Jeg er en mann på 33 år som har samme problem som de fleste her, har prøvd det meste av medesin. Det fungerte bra i begynnelsen men etter hvert når kroppen ble vant til medesinen vil den ikke noe virkning, jeg kan si dere at den vil fungere mer sykisk enn fysisk, ellers så har jeg vårt på konsultasjon hos volvat angåend operasjonen,j eg ble faktisk veldig skeptisk etter at jeg hadde snakket med operasjonslegen, det var alt for mange bivirkninger som kunne dukke opp hvis jeg skulle være uheldig, og da var det ingen vei tilbake, det jeg kan si til dere folkens at vi er født med dette problemet og vi gjøre vårt beste for å leve med det og håper at den forsvinner en dag.

Irriterende skrev:

Jeg er en jente som plages veldig med det, og det kommer så utrolig fort. Dette har nå gjort meg veldig usosial til det med å møte venner, dra på byen osv. Jeg ønsker absolutt ikke å ta oprasjon, men kan noen gi meg tips, utenom sminke og oprasjoner? Evt. en krem eller noe? Håper noen svarer. Dette er noe sykt irriterende, og det har ødelagt meg en del. Har det utrolig tungt på skolen, opplever det å rødme opp til flere ganger per dag. Folk gjør på en måte litt narr av meg, og jeg føler at jeg for hver dag mister mere og mere selvtilitt.

Gutt 36 skrev:

Er det noen som har forsøkt beta-blokkere mot rødme her? vil gjerne høre noen erfaringer rundt dette.

Bergensmannen skrev:

Min ekstreme rødme kom ca ett år etter operasjonen. Grunnen til at jeg aldri har angret på inngrepet er at hvis jeg ikke hadde tatt den så hadde jeg angret og bebreidet meg selv resten av livet for at jeg aldri tok den operasjonen.

Forresten så var det ei dame som døde under denne opersjonen like før jeg tok den, dette skjedde på et privat sykehus i Gøteborg, noe som førte til at de sluttet å utføre denne operasjonen, godt mulig at de utfører denne opersjonen igjen nå, men risiko er også til stede under denne typen operasjon, men ved alle inngrep der man blir lagt i narkose er det en risiko for negative hendelser, men det er en egen anestesilege som passer på at narkosen virker som den skal så normalt skal det gå veldig bra.

Uansett skal dere vite at man på sett og vis er litt prøvekaniner når man går for en sånn operasjon. Langtidseffekten ved å brenne av disse nervene er vel heller ikke særlig kartlagt. Husker hvertfall at fastlegen min var svært negativ da jeg lot meg operere. Han mente at jeg ikke burde gjøre det, men han skrev søknaden etter press fra meg.

Husker jeg tok operasjonen uten at noen visste noe, var ikke høy i hatten da jeg tok toget over fjellet til Oslo for å bli operert. Gråt noen innsjøer da.

Jente25 skriver at hun synes det er lettere å skjule svette enn rødme og det trodde jeg også. Men det var før operasjonen.

Anonym skrev:

Hei. Til dere som har tatt operasjonen: Dere skriver at dere har startet å svette mye mer, og at rødmen fortsatt er der. Allikevel angrer dere ikke på inngrepet? Har rødmen minsket eller hvilke positive effekter har dere fått som gjorde operasjonen verdt det?

Terese skrev:

Fint å dele erfaringer med alle her. Jeg har prøvd sminke og det fungerer som veldig dekkene når rødmen kommer. Noen flere som har erfaringer med sminke her?

Bergensmannen skrev:

Hei, jeg svettet ingenting før inngrepet, men etter operasjonen ble det veldig mye svetting. Selv om jeg drev aktivt med idrett før inngrepet så svettet jeg nesten aldri ved høy intesitet heller. Kan kun bruke polyester og ikke vanlige tøy t-skjorter. Svetter mest på maven, men også noe på ryggen, baken og lårene. Når jeg svetter på maven så renner det nedover og t-skjorten blir helt våt i sosiale kontekster. Det lukter svette lang vei av meg, men bruker deo. Når jeg ikke er i sosiale kontekster så svetter jeg ikke, kun når jeg eksponerer meg sosialt.

Hendene blir knusktørre, noe som skjer som oftest alle. Dette er ikke noe negativt for meg. Selve inngrepeter ikke så omfattende selv om det berører et farlig område. Husker jeg ikke feil så tok det en halvtime og du er på bena like etterpå hvis opersjonen går som planlagt. Fikk dekket mitt inngrep gjennom det offentlige, hos sykehus i oslo. Jeg angrer ikke på inngrepet, men ikke undervurder svetten. Den er ekstrem.

Jente 25 skrev:

Til Bergensmannen: Svettet du mye før operasjonen også? Kjipt at rødmingen kom tilbake da. Neida forventer ikke et liv i paradis, men lettere å skjule svette enn rødming synes jeg. Takk for at du deler erfaringer :)

Bergensmannen skrev:

Jeg tok denne operasjonen i 2003. Jeg angrer ikke selv om ansiktsrødmingen og en enorm kroppssvette kom tilbake fort. Tenk dere godt om for denne operasjonen gir dere ikke et liv i paradis.

Kalle skrev:

Det er Såå pinlig å bli rød. Når jeg kjenner det kommer, blir jeg bare enda rødere av å tenke på det.

Rødme skrev:

Jeg rødmet endel på skolen for mange år siden, og plutselig nå igjen har jeg fått det. Merkelige greier, syns synd på dere som plages med det. Lykke til med operasjonen.

Pelle skrev:

Takker for svar. Det er et drastisk skritt å gå til operasjon, men er såpass lei nå at det må gjøres noe. Fortsatt fint om noen som har tatt sleve operasjonen kunne skrive inn sine erfaringer.

Jente 25 skrev:

Oj, ser jeg skrev litt feil jeg skrev at 5% ble plaget av bivirkninger etterpå, men mente at litt under 5% er så plaget av bivirkninger at de angrer på opeasjonen. De fleste vil merke litt forandret svette-mengde andre steder på kroppen, men ikke så mye at det er plagsomt hos de fleste.

Jente 25 skrev:

Til pelle: På konsultasjonen forteller han om bivirkininger (som er tørre hender, kompensatorisk svette, at noen fryser lettere på føtter og at litt under 0,5% får en avrig tillstand der øyelokket henger lenger ned enn det andre) ca 95 % av de opererte har en positiv effekt mot rødming. Nesten alle slutter å svette i hendene også da det styres av samme nerve. Av alle som tar operasjonen er ca 95% fornøyd og han sa selve operasjonen er liten og forholdsvis enkel. At stort sett de fleste var fornøyde og sa de fikk en økt livskvalitet etterpå. Men at i underkant av 5% ble plaget av bivirkninger etterpå. Sjansen for kompensatorisk svette er større dersom man i utgangspunktet svetter mye.

Jente 25 skrev:

Fint at du klarer å akseptere situasjonen, men jeg har slitt så lenge med dette og det ødelegger for så mye i livet mitt at jeg må gjøre noe, kan ikke la dette hindre meg i forhold til jobb, venner osv. På spørsmål om hvordan man går frem: Først må man prate med fastlegen og så henviser han deg til sykehus der de utfører operasjonen. Jeg spurte om han kunne henvise meg til Ahus (det er jo fritt sykehusvalg) siden det er av de stedene i landet de utfører flest slike operasjoner. Etter ca 7-8 mnd fikk jeg brev om at jeg hadde fått konsultasjon med kirurg. Det er 2 leger på Ahus som utfører opeasjonen, han sa de tar ca 50 slike i året der. Jeg skal opereres i april. Skal si fra hvordan det går :) Noen som vet noe om klips kontra den vanlige måten der de brenner over nervene? Vet ikke hvem jeg skal ta.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Stemmeløshet

Jeg prøvde varmt vann med sitron og ingefær. Det funka bra for meg....

Leggkrampe

Hjemmestrikkede ullsokker i ren ull funker best for meg. Det holder krampen i be...

Brannsår

Jeg har en 2. grads forbrenning på hånden og 1. grad på armen. Jeg brukte tan...

Tannverk

Åh internett, jeg elsker deg. Nellik funka gull....

Hudormer

For å hindre i å få nye svarte prikker bruker jeg en ansiktsåpe fra merket L...