Rødme - kommentarer side 9.

Fortsettelse av kommentarer fra side 8 om rødme.

Anonym skrev:

jene 25: Jeg har lest innleggene dine og alle sine her inne, og jeg vil gjerne ta operasjon, men du sier at operasjonen utføres mest på Ahus sykehus. Jeg vil helst bli frisk og det virket som de aller fleste har blitt operert der. Hvordan kom du deg til akershus sykehus? Eller bor du der kanskje? Utfører de operasjonen på haukeland sykehus?

Ole skrev:

Hvordan går man frem med rødme operasjon? Jeg har veldig lyst, men det er drastisk. Rødming er det verste jeg vet, eller jeg er rød i ansiktet fra før av så føles som jeg rødmer hele tiden. Er det noen som har gode opplevelser med operasjoner?

Gutt 19 skrev:

Jeg faller alltid for jenter som rødmer.

Gutt 21 rød skrev:

Hyggelig å finne et sted det diskuteres rødming o.l, vet hvordan dette problemet er og føler med dere alle. Dette har i flere år for meg vært forferdelig plagsomt, men har bedret seg med tiden. Det er en annen ting jeg sliter stort og som hemmer meg mye sosialt, næmlig svette og røde hender. Har så lenge jeg husker hatt dette problemet, vet rett å slett ikke hva jeg kan gjøre mot det. Er det noen som vet om en operasjon mot svette/røde hender? Hva prisen er evt, hvor det utføres og om det pleier å gå bra? Hadde satt meget stor pris på svar fra noen, at dere aner ikke.

Anomym skrev:

Jeg begynte å rødme da jeg begynte på p-piller. Så jeg skiftet merke, og det hjalp. Kanskje et lite tips til noen?

Mann 60 skrev:

Eucerin Anti-Redness Neutralising Day Fluid og Eucerin Anti-Redness Night er gode kremer som tar bort rødhet. Kremene selges på Apotek1. Dagkremen har sterkere grønnfarge enn Rosaliac XL. Grønt er komplementærfargen til rødt og nøytraliserer rødfargen. Kremen tørker ut huden slik at den bør suppleres med fuktighetskrem.

Frøken Veldig Rød skrev:

Føler med dere alle sammen. Vi er virkelig i samme båt. Har nesten lyst at vi skulle hatt et treff og snakket sammen. Det hadde kanskje blitt et morsomt treff med så mange rødtopper.

AnoNym17 skrev:

De har også sluttet og selge den grønne kremen som dere snakket om tidligere. Ihvetfall på den siden. Er det noen andre kremer dere vet om som kan funke?

Mann 60 skrev:

Operasjonen hjelper ikke mot sterk rødhet i kinnene. Tvert imot vil operasjonen kunne føre til større utslag av rødhet. For å bli kvitt problemene må man i tillegg til operasjonen fjerne blodkar i kinnene. Dette er min erfaring idet jeg hadde blodfylte kinn og led under en ekstrem rødme som ble utløst av andres blikk eller annen oppmerksomhet. Rødmingen førte til sosial isolasjon, avvikende adferd og sterke selvmordstanker. Jeg ble operert i 1997 og har skrevet om dette i tidligere innlegg. Frykten for å ta operasjonen, som mange gir uttrykk for, mener jeg er ubegrunnet. De fleste får ikke bivirkninger som er betydelige. Etter operasjonen ble jeg kvitt min sosiale angst og fikk mulighet til å leve et tilnærmet normalt liv.

Frøken Rød skrev:

Til anonym: Psykolog har helt klart vært til uvurderlig hjelp for meg etter at jeg begynte der i vinter. Jeg ser enorm forskjell på meg selv fra da til nå (jeg er for eksempel svært lite her inne der jeg tidligere kunne fordype meg daglig og omigjen og omigjen i alle innleggene). Jeg rødmer nok fremdeles i visse og sjeldne situasjoner, men det som er viktigst for meg er at angsten og redselen jeg tidligere hadde i absolutt enhver sosial situasjon, sakte men sikkert har blitt borte. Og som igjen har ført til betydelig mindre rødming og veldig mye bedre livskvalitet for meg. Kjære alle sammen, prøv psykolog først. Jeg er overrasket over hvor raskt jeg så fremgang. Jeg har jo bare hatt i underkant av 15 timer, men jeg skal fortsette å gå jevnlig fremover. Jeg er ekstremt glad for at jeg valgte bort operasjon som jeg fikk både henvisning og time til.

Anonym skrev:

Mann 60: Hjelper Operasjon mot sterk rødhet i kinnene da? Er det det eneste som hjelper som får vekk all rødheten i kinnene?

Steinbukk78 skrev:

Til Jente og forsåvit alle andre her inne. Skrev for 5 min siden et lite innlegg som enda ikke er godkjent av administrator, men leste akkurat Jentes innlegg over og hjertet slo dobbelt. Er så lenge siden at jeg ikke husker så godt da dette er et tilbakelagt kapittel, men Vivi sandengen var et veldig kjent navn. Vivi var faktisk en av personene, etter eller før kontakten med Ole Fyrand husker jeg ikke. Men hun var sentral hjelp i samtale med foreldrene mine slik at jeg fikk tatt operasjon. Ring henne, mener å huske at hun hadde en hjemmeside for 10+ år siden, så hun forsøkte hvertfall å fomidle hjelp.

Steinbukk78 skrev:

Leser innleggene og får vondt i magen. Husker selv hvordan det var, men heldigvis ikke er lenger. Ble selv operert i sverige (lurer på om det her calanderskas, men vet at det gjøres også i Norge nå) for 10+ år siden, og har siden vært kvitt problemene. Eneste bivirkning er økt svette - som hvis du er virkelig plaget er den minste bagatell. Dette vet du selv hvis du er plaget. Er du i tvil om du vil bytte økt svette fra tid til annen mot å bli kvitt rødmingen, så er nok ikke operasjon løsningen. Sliter du med alvorlig rødming, som begrenser og ødelegger livet - så er løsningen enkel! Min redning var Ole Fyrand (wikipedia), en av norges fremste hudleger. Etter utallige råd og dertil forsøk med akupunktur, psykolog etc, leger, så var det Ole som rådet meg og forledrene mine til operasjon. Du vet hvis du er virkelig plaget - løsningen er der. Finn en lege som skjønner problemet (de fleste kan det dessverre ikke, og tror naturligvis det er normal rødming ved usikkerhet etc.) og få livet tilbake. Følte jeg var forpliktet til å skrive her, når jeg ser hvor mange som er der jeg var. Håper dette er til hjelp.

Petter skrev:

Jeg har tatt operasjon mot rødming. Det hjalp noe, men ikke helt. Jeg har istedet fått store plager med svetting. Er det noen som har råd å gi mot svetting?

AnoNym17 skrev:

Jeg er en 17år gammel jente som jobber på en interiør butikk. Har aldri rødmet før et par måneder siden. Har alltid hatt selvtillit og aldri tenkt på å rødme en gang. Jeg skjønte ikke hvor fantastisk det var før nå.

Ut av ingenting når noen spør meg om jeg kan hjelpe dem så kan jeg rødme. Akkuratt som folk som stammer. De stammer pga at de er redd for å stamme. Det samme er med rødming. Det værste er når noen jeg kjenner, kommer inn i butikken for å si hei. Vennner og familie som jeg stoler på kan trigge rødmingen mens kollegane mine ser på.

Jeg merker at jeg begynner å unngå å se på dem og prøver og virke uinterressert når de snakker til meg, slik at de bare går igjen. Høres kanskje frekt ut men det er bare sånn jeg håndterer det når det skjer.

Jeg vil jo prøve å være utadvent og sosial når jeg jobber på butikk, men det blir så vanskelig. Har ikke snakket med noen om dette, så jeg tror bare og skrive det ned kommer til og hjelpe meg litt.

Siden jeg ikke er 18år og ikke har min egen visa enda, vil jeg ikke bestille noe over internett. Da må jeg stjele kortet til moren min, noe som hun vil merke før eller siden. Så jeg bare lurer på om det finnes noe jeg kan kjøpe i en butikk istedet for. Bor på en liten plass med kun Parfymeriet og Cubus som selger sminke liksom.

Står forresten i kø til psykiater. Noe jeg gruer meg til er at jeg kommer til å rødme når jeg tar opp temaet. Det er så flaut, nedverdigende og jeg føler meg patetisk når det skjer. Selvtilliten er helt borte.

Jeg bruker heller ikke så mye sminke, så det blir litt dumt hvis jeg pluttselig begynner og bruke sminke som syns virkelig. Så hvis noen av dere vet om noe, si ifra. Jeg ser også at jeg ikke har noe alvorlig problem slik som noen av dere forteller. Jeg føler virkelig med dere. Selv om det er mye mindre en deres, er det fortsatt et problem for meg. Skreiv sikkert veldig masse nå, men ville bare dele det med noen.

Anonym skrev:

Jeg begynte å rødme i 20 årene, og det er nok konsekvensen av fortiden min. Jeg ble mobbet på barneskolen og ungdomsskolen. Som en flukt fra virkeligheten begynte jeg etter u.skolen med narkotika. Sluttet i 19-årsalderen og da kom de psykiske problemene. Først paranoia, så depresjoner og sosial angst. Dette sliter jeg fortsatt med, i en alder av 26 år. Rødmingen har i det siste blitt verre og verre, og jeg skyr sosiale sammenkomster. Til og med familieselskaper, matbutikken er krise, og nå har det begynt skje når jeg er på jobb. I det siste har det også skjedd når jeg er sammen med min kjære, kjære samboer, som jeg har vært sammen med i syv år. Han vet selvsagt om problemet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, men dette svekker livskvaliteten min. Jeg har vært sterk hele livet og tålt mye, men rødmingen synes jeg har vært det vanskeligste å takle. Når jeg var deprimert kunne jeg ihvertfall gråte, gjøre noe som gledet meg mye, og så gikk det over for en stund. Hva mener dere, som har tatt operasjonen, at jeg skal gjøre? Til dere som har hatt bivirkninger av operasjonen, synes dere at mitt problem er så ille at dere likevel ville anbefalt meg den? Setter pris på all tilbakemelding.

Anonym skrev:

Tusen takk mann 60 for opplysninger. Jeg er sikkert ikke eneste som sliter med dette problemet som kan ødelegge en person. Jeg klarer ikke å være sosial lengre, tenker på at jeg er rød i ansiktet hele tiden og møte folk er alltid vanskelig, uansett om det er familie eller ukjente mennesker. Så håper virkelig at de fleste som sliter med dette får det vekk en dag. Vet du noe om operasjonen, mann 60? Jeg har lest litt om den, men vet forsatt lite. Vet du om hvor de utfører den, og priser? Hvordan man går frem for å få en sånn operasjon? Takk for svar.

Anonym skrev:

Heifrøken rød. Lurer sånn på hvordan det går med behandlingen/terapien din? Er du kvitt rødmeproblemet? Så flott at terapi kan hjelpe.

Mann 60 skrev:

Jeg er redd for at Rosaliac XL ikke hjelper mot rødme som har sin årsak i mye blodkar i huden i kinnene. Da må man nok fjerne blodkarene ved hjelp av laser først. Jeg hadde meget blodfylte kinn som ble svært varme og røde. Etter mange år med behandling med forskjellige lasere og IPL, fikk jeg endelig behandling med Candela Vbeam Perfecta. Denne laseren er så vidt jeg kan forstå, den eneste som er effektiv. Det er først etter at jeg fikk fjernet det meste av blodkarene, at jeg har fått en god effekt med kremen. Jeg bruker ikke den typen som har betegnelsen Riche. Den blir for fet synes jeg, og den kan derfor gi rødme. Rikshospitalet har Vbeam Perfecta og dersom du er så usannsynlig heldig at du kjenner en lege som har forståelse for hvilke sosiale problemer det kan være ved å leve med et blodfylt ansikt, så kan du kanskje få henvisning dit. Ellers er det Hudklinikken til Jon Langeland som har denne laseren. Ved å søke på Hudklinikken på nettet finner du hjemmeside med opplysninger om behandling og priser.

Anonym skrev:

Hei Mann 60: Kan man bruke Rosaliac XL Riche vist man har en sterk rødfarge i kinnene? Jeg er veldig rød i ansiktet fra før av og blir rødere av diverse årsaker, vil denne kremen hjelpe meg da?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...