Rødme - kommentarer side 9.

Fortsettelse av kommentarer fra side 8 om rødme.

AnoNym17 skrev 10. juni:

Jeg er en 17år gammel jente som jobber på en interiør butikk. Har aldri rødmet før et par måneder siden. Har alltid hatt selvtillit og aldri tenkt på å rødme en gang. Jeg skjønte ikke hvor fantastisk det var før nå.

Ut av ingenting når noen spør meg om jeg kan hjelpe dem så kan jeg rødme. Akkuratt som folk som stammer. De stammer pga at de er redd for å stamme. Det samme er med rødming. Det værste er når noen jeg kjenner, kommer inn i butikken for å si hei. Vennner og familie som jeg stoler på kan trigge rødmingen mens kollegane mine ser på.

Jeg merker at jeg begynner å unngå å se på dem og prøver og virke uinterressert når de snakker til meg, slik at de bare går igjen. Høres kanskje frekt ut men det er bare sånn jeg håndterer det når det skjer.

Jeg vil jo prøve å være utadvent og sosial når jeg jobber på butikk, men det blir så vanskelig. Har ikke snakket med noen om dette, så jeg tror bare og skrive det ned kommer til og hjelpe meg litt.

Siden jeg ikke er 18år og ikke har min egen visa enda, vil jeg ikke bestille noe over internett. Da må jeg stjele kortet til moren min, noe som hun vil merke før eller siden. Så jeg bare lurer på om det finnes noe jeg kan kjøpe i en butikk istedet for. Bor på en liten plass med kun Parfymeriet og Cubus som selger sminke liksom.

Står forresten i kø til psykiater. Noe jeg gruer meg til er at jeg kommer til å rødme når jeg tar opp temaet. Det er så flaut, nedverdigende og jeg føler meg patetisk når det skjer. Selvtilliten er helt borte.

Jeg bruker heller ikke så mye sminke, så det blir litt dumt hvis jeg pluttselig begynner og bruke sminke som syns virkelig. Så hvis noen av dere vet om noe, si ifra. Jeg ser også at jeg ikke har noe alvorlig problem slik som noen av dere forteller. Jeg føler virkelig med dere. Selv om det er mye mindre en deres, er det fortsatt et problem for meg. Skreiv sikkert veldig masse nå, men ville bare dele det med noen.

Anonym skrev 09. juni:

Jeg begynte å rødme i 20 årene, og det er nok konsekvensen av fortiden min. Jeg ble mobbet på barneskolen og ungdomsskolen. Som en flukt fra virkeligheten begynte jeg etter u.skolen med narkotika. Sluttet i 19-årsalderen og da kom de psykiske problemene. Først paranoia, så depresjoner og sosial angst. Dette sliter jeg fortsatt med, i en alder av 26 år. Rødmingen har i det siste blitt verre og verre, og jeg skyr sosiale sammenkomster. Til og med familieselskaper, matbutikken er krise, og nå har det begynt skje når jeg er på jobb. I det siste har det også skjedd når jeg er sammen med min kjære, kjære samboer, som jeg har vært sammen med i syv år. Han vet selvsagt om problemet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, men dette svekker livskvaliteten min. Jeg har vært sterk hele livet og tålt mye, men rødmingen synes jeg har vært det vanskeligste å takle. Når jeg var deprimert kunne jeg ihvertfall gråte, gjøre noe som gledet meg mye, og så gikk det over for en stund. Hva mener dere, som har tatt operasjonen, at jeg skal gjøre? Til dere som har hatt bivirkninger av operasjonen, synes dere at mitt problem er så ille at dere likevel ville anbefalt meg den? Setter pris på all tilbakemelding.

Anonym skrev 09. juni:

Tusen takk mann 60 for opplysninger. Jeg er sikkert ikke eneste som sliter med dette problemet som kan ødelegge en person. Jeg klarer ikke å være sosial lengre, tenker på at jeg er rød i ansiktet hele tiden og møte folk er alltid vanskelig, uansett om det er familie eller ukjente mennesker. Så håper virkelig at de fleste som sliter med dette får det vekk en dag. Vet du noe om operasjonen, mann 60? Jeg har lest litt om den, men vet forsatt lite. Vet du om hvor de utfører den, og priser? Hvordan man går frem for å få en sånn operasjon? Takk for svar.

Anonym skrev 08. juni:

Heifrøken rød. Lurer sånn på hvordan det går med behandlingen/terapien din? Er du kvitt rødmeproblemet? Så flott at terapi kan hjelpe.

Mann 60 skrev 08. juni:

Jeg er redd for at Rosaliac XL ikke hjelper mot rødme som har sin årsak i mye blodkar i huden i kinnene. Da må man nok fjerne blodkarene ved hjelp av laser først. Jeg hadde meget blodfylte kinn som ble svært varme og røde. Etter mange år med behandling med forskjellige lasere og IPL, fikk jeg endelig behandling med Candela Vbeam Perfecta. Denne laseren er så vidt jeg kan forstå, den eneste som er effektiv. Det er først etter at jeg fikk fjernet det meste av blodkarene, at jeg har fått en god effekt med kremen. Jeg bruker ikke den typen som har betegnelsen Riche. Den blir for fet synes jeg, og den kan derfor gi rødme. Rikshospitalet har Vbeam Perfecta og dersom du er så usannsynlig heldig at du kjenner en lege som har forståelse for hvilke sosiale problemer det kan være ved å leve med et blodfylt ansikt, så kan du kanskje få henvisning dit. Ellers er det Hudklinikken til Jon Langeland som har denne laseren. Ved å søke på Hudklinikken på nettet finner du hjemmeside med opplysninger om behandling og priser.

Anonym skrev 08. juni:

Hei Mann 60: Kan man bruke Rosaliac XL Riche vist man har en sterk rødfarge i kinnene? Jeg er veldig rød i ansiktet fra før av og blir rødere av diverse årsaker, vil denne kremen hjelpe meg da?

Anonym skrev 07. juni:

Mann 60: Hjelper denne Rosaliac XL Riche mot sterk rødhet som er i kinnene hele tiden? Og blir rødere og varmere i diverse årsaker som sol, nervøsitet, intense temperaturer, stress osv?

Petter skrev 06. juni:

Hei jeg sliter også med rødming. Jeg har vært hos hudleger og fikk ikke hjelp av de. Jeg tror operasjon er tingen her. Jeg er bare 18 år. Jeg skal til spania om 2 uker med kjæresten min. Hun vet ikke om at jeg sliter veldig med dette rødme tullet. Jeg er ganske rød i kinnene fra før av, og når jeg rødmer blir det bare verre selvfølgelig. Jeg gruer meg noe sykt til å være i spania hvor det er varmt om dagen og varmt om natten. Jeg kommer sikkert til å se ut som en hummer i ansiktet hele ferien. Men jeg kan ikke la rødmingen stoppe meg i å ha det gøy i spania. Hater rødming.

Anonym skrev 06. juni:

Hei Anne.Kkan du utdype litt mer om denne kremen. Har lest litt på roche posay kremene, men vet ikke noe særlig om de. Jeg er en gutt på 18. Jeg sliter med sterk rødhet i kinnene som er der hele tiden og blir verre ved ulike ting. Vil denne kremen som du snakker om Anne hjelpe meg da? Jeg vil ikke se feminin ut hvis jeg skal bruke denne kremen? Takk for svar.

Mann 60 skrev 06. juni:

Jeg har brukt Rosaliac XL en tid og jeg mener at den demper rødme. Det ser for meg ut som om denne kremen får de fine blodkarene ytterst i ansiktshuden til å trekke seg sammen. Disse fine blodkarene er vanskelig å fjerne med laser. Kremen er derfor et fint supplement til laserbehandling.

Anne skrev 03. juni:

Hei alle sammen. Jeg har slitt med rødming lenge. Jeg er 27 år og har vel hatt det hele livet, men her om dagen sa ei vennine til meg som jobber på apotek at hun hadde en krem som hjelper på rødming. Jeg var skepisk, men jeg fikk med noen prøver. Jeg har brukt denne noen dagr nå og jeg er nesten kvitt det. Har nå samme farge i kinnene som resten av fjeset. Det er utrlolig. Denne skal jeg kjøpe. Den heter Rosaliac XL Riche det er LA ROCHE-POSAY som har denne serien på apoteket. Håper det hjelper for noen av dere, bare et tips fra meg.

Jente15 skrev 25. mai:

Jeg har et stort problem med rødming. Det har ført til at jeg har blitt meget sjenert, og jeg er alltid stille i klassen for å unngå å rødme. Jeg har ikke lyst til å sminke det vekk. Jeg syns det er så stygt å ha på så mye sminke. Det er sikkert mange flere som ønsker å få det vekk for godt. Finnes det noe som man kan kvitte seg med det for alltid?

Jente 25 skrev 25. mai:

Betablokkere er jo egentlig laget for å senke blodtrykk. De virker som regel ved å senke pulsen (altså gjør at hjertet slår saktere). Dette kan jo ha en positiv effekt på rødming også tenker jeg. Problemet er kanskje at det er noen bivirkninger med de, slapphet og svimmelhet, særlig hvis du ikke har høyt blodtrykk i utgangspunktet. Jeg tenker at det skader jo ikke å prøve. Får du bivirkninger er det jo bare å slutte å ta de. Ellers finnes det noen typer antidepressiva som også virker mot angst, disse kan gjøre at man blir mindre redd for å rødme og dermed rødmer mindre.

Dersom ikke noe av dette fungerer kan du jo vurdere operasjon. Det var en gutt som tok denne operasjonen da jeg tok den, tipper han var mellom 18-20 år, men jeg anbefaler som sagt å prøve alt annet først

Anonym skrev 06. mai:

Jeg ville bare si at jeg var hos en hudlege i dag for 2. gang for å vite en annen sin mening. Sist gang jeg var hos hudlegen fikk jeg kremen Skinoren, den funket ikke noe særlig på meg og hudlegen jeg var hos i dag sa at den bare var mot kviser så rart at den andre hudlegen gav meg denne kremen. Jeg ble ganske skuffet etter jeg var hos hudlegen i dag, han sa at det var ingenting som funket hos meg, siden jeg hadde ganske rød hud fra før av så var det ikke så mye jeg kunne gjøre. Jeg spurte om laser og sånt men han sa at det ville ikke hjelpe i det hele tatt, og han anbefalte ikke noe dempende kremer som kunne funke, bare sa at fuktighets krem kunne funke. Jeg synes det er skremmende hvor lite hudlegene vet om rødming og rød hud. Greit at fastlegen ikke vet noe om det, men at hudlegene ikke vet så mye synes jeg er rart. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå, fikk ikke noe ut av lege timen i dag, noen som vet om beta blokkere funker? Hudlegen sa ingenting om det. Jeg er villig til å prøve alt nesten. Jeg er så lei av å være rød i ansiktet hver eneste dag. Mister selvtillit for hver dag som går og når ikke legene en gang kan hjelpe meg, hvem kan hjelpe meg da?

Marie93 skrev 04. mai:

Er det noen av dere som har små, enkle tips til hvordan man kan bli kvitt rødmingen, eller i hvertfall noe av rødmingen? Eller tips til kremer eller liknende som demper rødmingen noe?

Tyren 1963 skrev 28. april:

Gutt 24: Hvor lang var ventetiden for å få operasjon? Hvor lenge var du på sykehuset? Anbefalte legene clips i steden for å kutte nervene?

Anonym skrev 28. april:

Bra at operasjon funket for deg gutt 24. Håper på å ta operasjon hvis ikke noe funker for meg også. jente 25: ja, jeg skal spørre hudlegen om laser og sånt, men har hørt at det e dyrt å bruke laser og man må ta 4-5 behandlinger. Jeg får se hva som skjer. Har ikke vært på skolen på 4 dager no på grunn av rødmingen så den tar over mye av skolen.

Jente 25 skrev 27. april:

til anonym: skjønner sminke ikke er så aktuelt for alle unge gutter. Finnes jo noen vanlige ansiktskremer som sier de demper rødming, så går jo ann å prøve, men er skeptisk til hvor bra de vikrer egentlig. Det du nevnte med laser er interessant, det er jo en mulighet. Mener å ha hørt noe en gang om at man kan fjerne enkelte av blodårene ytterst i huden og dermed dempe rødmingen veldig. Laser vet sikkert hudlegen noe om.

Fint å høre gutt 24, at flere er fornøyde med operasjonen, jeg var på ahus for ca 1 år siden, er kjempe formøyd. Det en av de beste avgjørelsene jeg har tatt noen gang.

J20 skrev 27. april:

j16: Så bra! Er du fornøyd med produktet eller? Jeg er faktisk ikke sikker på hva som er meningen, har rett og slett ikke tenkt over det. Men jeg tar som regel på en vanlig dagkrem når jeg går ut av dusjen og så tar jeg på Biotherm-kremen når jeg skal sminke meg, med andre sminkeproduktet over, såklart.

Merker at huden blir litt tørr til tider, men det er verdt det. Si ifra om du har noen tips.

Gutt 24 skrev 26. april:

Vil bare si at jeg opererte meg i Mars for ansiktsrødming og ansiktssvetting. Kirurgen satte på klips på nervene som gikk opp til ansiktet. Man får to små snitt under hver armhule og satt inn 4 bittesmå klips. Dette har fungert kjempefint. Den eneste bivirkningen jeg foreløpig har fått er at jeg har blitt litt tørrere på hendene, men man legger ikke merke til det etter noen få dager. I teorien kan man ta av klipsene hvis man ikke er fornøyd og nervene skal blir bra igjen etter noen uker. Det er 2 dyktige kirurger på Ahus som opererte meg. Dette er det eneste som funker hvis man sliter skikkelig med rødming og svetting. Man blir tatt godt vare på og trenger ikke være engstelig, man får ingen sterke smerter av dette inngrepet. Men husk at man må være ganske godt plaget skal man ta dette inngrepet.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...