Rødme - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om rødme.

Fireman skrev 14. juni:

Et lite spørsmål til dere som fikk ekstrem svetting som bivirkning av operasjonen. Ble dere kun operert på T2 nivå i nervesystemet?

Rødinepa skrev 14. juni:

Hei, det varierer hvor lenge man må vente, for meg tok det rundt to måneder. Kommer helt an på hvor stor pågang det er. Det er ingen egenandel.

Jeg ble operert i mars, og har kun fått minimale bivirkninger. Har fått litt ansiktssvette ved inntak av sterk mat og noe økt nattsvette. Dette er en bitteliten pris å betalte i forhold til rødmingen. Jeg er strålende fornøyd.

Lite spm skrev 05. juni:

Hvor lenge må man vente på operasjonen? Er det egenandel?

Rødmer skrev 24. mai:

Jeg har konfirmasjon i helga og jeg kommer til å rødme som bare fy. Jeg gruer meg veldig. Jeg hater rødming.

Ole skrev 19. mai:

Hurr: hvor mange ganger tok du laser? Var du konstant rød i kinnene eller bare rødmet du ved spesielle situasjoner ? Jeg er konstant rød i kinnene og har tenkt å ta laser nå etter sommeren, håper det tar vekk rødheten.

Hurr skrev 16. mai:

Vil anbefale alle å ta noen runder med laser. Jeg rødmer mye sjeldnere nå enn før etter laser.

M 71 skrev 19. april:

Til Frøken Rød. Tror mange her har barn, og jeg kan fortelle at jeg har to tenåringer. Mine rødmeplager har blitt verre med årene, men var nok ille nok når jeg fikk de også. Det er snart atten år siden jeg fikk min første, og yngstemann blir snart 15. Tida når ungene var små, var en herlig tid, for ungene var veldig trygghet for meg. Jeg glemte meg mye bort i de, var mye ute og syns det var positivt for meg. Syns nok utfordringene har vært større etterhvert som de har blitt eldre, men de har faktisk aldri kommentert rødmingen min, selv om jeg vet at de ofte ser det. Er nok god på å skjule det mest mulig, men er ikke alltid man får til det. Har et veldig nært forhold til begge to, og har deltatt hele veien med alt de har vært med på. Det har kostet, men er absolutt verdt det. Håper du klarer å tulle deg bort med babyen, og glemme rødmingen litt i perioder. Ønsker deg lykke til...og mitt råd ellers til deg er at du må prøve å stille opp, for ungen din vil sette utrolig stor pris på det. Ikke la rødmingen ødelegge opplevelsen av å se ungene vokse opp, for du blir helt sikkert en fantastisk mor!! Selv forbereder jeg konfirmasjon, som skal være i mai. Det er en dag jeg gleder meg stort til. Det gjelder å tenke positivt, det har hjulpet meg masse.

Veldig positivt at dere som har tatt operasjon, deler deres erfaringer, for selv vurderer jeg det sterkt. Må bare få snakket med samboeren min om det, og håper inderlig at han skjønner alvoret i situasjonen. Blir mer å mer ivrig i alle fall, for ser at mange er godt fornøyde. Godt å vite at legene på A-hus er snille mennesker som vil en vel :-) Har skrevet et par innlegg under "Rødhette", men har endret det til M 71... (likte det bedre...)

Rødinepa skrev 18. april:

Hei Kvinne 47. Nå har det gått halvannen måned siden operasjonen og jeg er fremdeles strålende fornøyd.

I begynnelsen kunne jeg føle at jeg var på vei til å rødme, men det slo aldri ut. Desto lengre unna jeg kommer operasjonen, jo mer avtar dette. Angsten var der i begynnelsen, men den er også på god vei vekk. Nå går det hele dager uten at jeg i det hele tatt tenker på rødmingen.

Vil råde alle som sliter med rødming til å vurdere operasjon. Ta gjerne kontakt med fastlegen for å bli henvist til Ahus, for så å ta en samtale med en av kirurgene der. Utrolig forståelsesfulle mennesker som virkelig vet hva dette går ut på.

Kvinne 47 skrev 13. april:

Hei Rødinepa. Så flott at også du er fornøyd med operasjonen og at du ikke har store bivirkninger enn at de er til å leve med.

Rødinepa og Linda:
Jeg spør det samme som Fireman gjør: føler dere enda at dere blir røde, uten at dere blir det? Er angsten for å rødme helt borte?

Fireman skrev 11. april:

Er det noen av dere som har tatt opperasjonen, som fortsatt føler at de rødmer, men som ikke sees av andre?

Ex-rødmer skrev 11. april:

Hei, kom over denne siden på leting etter navnet på operasjonen jeg tok - sympatektomi. Jeg ble operert for 8 år siden, 26 år gammel, etter å ha slitt med rødming i flere år- og det ble bare verre og verre. Rødmet selv rundt egen familie. Jeg fikk små metall-klemmer rundt de sympatiske nervetrådene, dermed kan operasjonen kanskje reverseres om ønskelig.

Effekten var umiddelbar; fra å være rød, lett svett og lett-rødmende, ble huden matt og hvit. Det var fantastisk. Jeg svettet veldig mye ekstra ihvertfall et par måneder etterpå, spesielt på rygg, bak knærne og mellom brystene, men så bodde jeg også i Texas hvor det var sommer og knallvarmt. Svetting plager meg ikke mer nå enn før operasjonen, jeg har alltid vært varm og lettsvettende, men ikke plagsomt mye (har generelt et lettaktivert sympatisk nervesystem). Arrene ved armhulene ble helt vekk på kort tid.

Jeg angrer ikke et sekund på operasjonen, den ble et vendepunkt i det sosiale livet. For selvom jeg levde svært sosialt så plaget det meg enormt at jeg rødmet så mye, og det gjorde meg veldig selvfokusert og jeg prøvde å unngå å prate. Vil bare si at jeg ikke var slik før rødmingen begynte å ta av i 20-årene, så årsaksretningen mellom rødming og dårlig sosial selvtillit kan godt gå den veien også.

Den eneste bibirkningen jeg sliter med fortsatt, er tørre hender når det er tørr luft, dvs at jeg har det fint i Danmark f.eks, hvor det er fuktig luft. Men norske vintre er ikke optimale. Jeg må bruke fuktighetskrem flere ganger om dagen, og bytte merke innimellom (helst bruke to ulike, en om kvelden og en annen om dagen). Men det har blitt en vane som er langt enklere å håndtere enn å rødme for alt og ingenting.

Konklusjonen er at jeg kan anbefale operasjonen på det varmeste for de som virkelig sliter. Hypnose kan jo være verdt et forsøk først, men jeg tror det i noen tilfeller er veldig biologiske årsaker. Lykke til alle sammen, jeg føler med dere!

Frøken Rød skrev 08. april:

Kanskje et søkt spørsmål; men har mange av dere barn? Jeg spør fordi jeg opplever rødme som et problem som hele tiden oppstår fordi man tenker mye på det, altså redselen for å rødme gjør at man rødmer mer. Jeg er nå gravid og venter mitt første barn, gleder meg selvsagt stort til dette, men håper også at dette barnet kan få tankene mine over på noe helt annet enn redselen for å rødme. Hva tror dere?

Mina skrev 05. april:

Clinique redness selutions er god og bruke under litt mineralpudder for oss damer. Jeg synes i alle fall det hjelper litt. Jeg vurdere operasjon men kvier meg veldig til å sette i gang prosessen siden jeg har mann og barn. Er straks litt mer å ta hensyn til. Om noen har brukt Obagi kremen vil jeg gjerne vite om det er gode produkter og ikke minst om de funker. Rosaliac i merket la roche posay synes jeg var en vits, rett og slett. Funket ikke for meg i så fall.

Rødinepa skrev 05. april:

Det er nå en måned siden jeg fikk utført operasjonen. Alt gikk bra, og jeg var hjemme samme dag. Rødmingen er nå helt borte og livskvaliteten har økt betraktelig.

Av bivirkninger så har jeg fått helt tørre hender og litt økt svette på rygg, mage og bryst. I tillegg har jeg mistet evnen til å få gåsehud, får samme følelsen som før men uten nupper i huden.

Opplever ingen av bivirkningene som noe problem, og tenker knapt over det i grunn. Jeg svetter kun når jeg blir stresset eller varm, men det er ikke så ille at det blir synlig på klærne.

Jeg kommer til å titte innom her i ny og ne, så det er bare til å komme med spørsmål.

Kvinne 47 skrev 04. april:

Hei Linda, det er så flott å høre at du mener å ha gjort det riktige valget, tross av at du var så uheldig med komplikasjoner og at du har fått bivirkninger. Det beviser jo bare hvor grusomt det er å leve med rødming.

Tørr hud er jo null problem, da kan man jo ty til kremer. Men du skriver at du svetter mye på rygg og bak knær. Kan du beskrive litt nærmere hvor ubehagelig det er? Svetter du gjennom klærne? Svetter du bare ved anstrengelser?

Fireman skrev 01. april:

Hei Liv. Føler du enda at du blir rød, uten at du blir det?

Linda skrev 31. mars:

Hei Kvinne 47:
Blev operert 2 uker sedan og angrer att jeg ikke gjort det tidligare.

Fick komplikationer i form av en punkterad lunge, og låg kvar 4 extradagar på sygehuset. Idag kan jag säga att skulle rödmingen komme tilbake, skulle jeg uten å tvivle göra om operasjonen.

En helt ny värld har öppnat seg för meg. Jeg föler meg så fri och hjertebanken er helt borte. Rödmet har jeg ikke gjort. Svetting på baksida kropp, dvs. rygg og bakside kne föler jeg ganske mye, men kan hantere det. Hade tidligare iskalde hender, men de er nå varme. Greit det! :) Fötterne var tidligare også iskalde, men er nå litt varmere og litt fuktige. Gott det også! Litt torrare hud i ansikt og hender har jeg fått, men det går greit det. Bra produkter, så hanterer jeg det uten problem.

Störste negative biverkning er svetting. MEN, nå er jeg lyckligt kvitt å bli RÖD i ansiktet og kan äntligen begynne på jobb igen og slappe av i mange mange situationer :)

Fireman skrev 25. mars:

Jeg tok opperasjonen for ca. 12 år siden. Ja, jeg svetter mye mer på hele kroppen, men rødmingen har avtatt mye. Jeg er faktisk ikke sikker på om jeg rødmer i det hele tatt, man blir jo spesialister etterhvert å gjemme det. Jeg har ikke fått komentarer på det iallefall, men tanken på å rødme er der like mye, og det er utroligt slitsomt. Nå er det blitt slik at jeg får en god følelse ved å oppsøke det som tidligere var garantert rødme. Jeg har som sagt ennå ikke fått komentarer ang. rødming, men er usikker om jeg blir rød, eller om det bare føles slik.

J19 skrev 23. mars:

Hei. Jeg har lenge brukt den grønne Biotherm kremen flere av dere har skrevet om. Jeg er selv veldig fornøyd. Men nå selger de den ikke lenger i nettbutikkene eller på parfymeriene lengere. Hva bruker dere, som lenge har brukt Biotherm aquasource SOS anti redness flash corrector?

Tomaten skrev 16. mars:

Obagi kremprogram skal hjelpe på rød hud i ansiktet. Dette er noe jeg skal prøve, leste om det i hjemmet nr 12.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...