Rødme - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om rødme.

Fireman skrev:

Jente 21, snakk med legen din, han ordner dette uten problemer, lykke til.

Jente 21 skrev:

Det er godt og se at jeg ikke er alene om dette. Jeg har sliti med rødming så lenge jeg kan huske. Men jeg har aldri fortalt til noen at det er et problem for meg. Men sannheten er at det har øderlagt både skolegang og det sosiale. Jeg tenker på det nesten hele tiden. Jeg rødmer for alt. Bare noen snakker til meg rødmer jeg. Det er helt grusomt. Jeg har veldig lyst til og ta opperasjonen men syntes det er vanskelig og gå til legen min og fortelle dette. Jeg er redd han ikke tar meg på alvor. Men jeg må få gjort noe med dette for orker ikke ha det sånn lenger. Hvordan skal jeg gå frem hvis jeg ønsker opperasjon?

21 åring skrev:

Jeg kjenner meg så igjen, i det meste. Har lenge hatt operasjon i tankene, men ble skeptisk ikveld når jeg las om langtidseffekter. I 3 år nå har rødmingen vært ille. Jeg kan rødme både dersom jeg snakker, men oftest (og verst) dersom personen ved siden av meg på møte/i selskap snakker og det da ikke er forventet at jeg da skal rødme, da kommer det fort. Jeg har siste året vært deprimert og jeg tror jeg har utviklet sosial angst. Jeg skulle ønske jeg kunne si til alle jeg er rundt: hei, jeg rødmer, men bare le og fortsett festen dere. Da vet jeg at det hadde sluttet. Så mye sitter i tankene. Prøver å ha litt humor, men det er ikke lett som dere vet. Jeg har ikke snakket med noen om dette, og vurderer nå å gå til psykolog, finne en krem eller betablokker for jeg orker ikke å bli kjent som hun kjedelige som aldri snakker. Jeg vet alle sliter med sine problemer men å være hemmet fra noe så unødvendig hver dag er det ingen som fortjener. Unner alle oss rødmere å få ett helt fritt liv fra fargen rød.

Fireman skrev:

Hvilken laser ble du behandlet med? Hvordan var utviklingen underveis mellom hver behandling? Og er kinnene fortsatt konstant røde, eller er de vanlig hudfarget når du ikke rødmer?

J23 skrev:

Hei. Hyggelig å lese at flere av dere er fornøyde med operasjonen. Er det noen som har erfaring med rødmeoperasjon i London? Jeg har kontaktet både Volvat og Carlanderska i Gøteborg, men det gjøres visst ikke lenger på disse stedene. Er det andre steder i Norge enn Akershus Universitetssykehus de utfører operasjonen?

Hurr skrev:

ole: Jeg tok laser ca 4 ganger. Jeg er konstant rød i kinnene, som gjør det lettere å rødme. Jeg rødmer mye mindre nå enn før laser.

Fireman skrev:

Et lite spørsmål til dere som fikk ekstrem svetting som bivirkning av operasjonen. Ble dere kun operert på T2 nivå i nervesystemet?

Rødinepa skrev:

Hei, det varierer hvor lenge man må vente, for meg tok det rundt to måneder. Kommer helt an på hvor stor pågang det er. Det er ingen egenandel.

Jeg ble operert i mars, og har kun fått minimale bivirkninger. Har fått litt ansiktssvette ved inntak av sterk mat og noe økt nattsvette. Dette er en bitteliten pris å betalte i forhold til rødmingen. Jeg er strålende fornøyd.

Lite spm skrev:

Hvor lenge må man vente på operasjonen? Er det egenandel?

Rødmer skrev:

Jeg har konfirmasjon i helga og jeg kommer til å rødme som bare fy. Jeg gruer meg veldig. Jeg hater rødming.

Ole skrev:

Hurr: hvor mange ganger tok du laser? Var du konstant rød i kinnene eller bare rødmet du ved spesielle situasjoner ? Jeg er konstant rød i kinnene og har tenkt å ta laser nå etter sommeren, håper det tar vekk rødheten.

Hurr skrev:

Vil anbefale alle å ta noen runder med laser. Jeg rødmer mye sjeldnere nå enn før etter laser.

M 71 skrev:

Til Frøken Rød. Tror mange her har barn, og jeg kan fortelle at jeg har to tenåringer. Mine rødmeplager har blitt verre med årene, men var nok ille nok når jeg fikk de også. Det er snart atten år siden jeg fikk min første, og yngstemann blir snart 15. Tida når ungene var små, var en herlig tid, for ungene var veldig trygghet for meg. Jeg glemte meg mye bort i de, var mye ute og syns det var positivt for meg. Syns nok utfordringene har vært større etterhvert som de har blitt eldre, men de har faktisk aldri kommentert rødmingen min, selv om jeg vet at de ofte ser det. Er nok god på å skjule det mest mulig, men er ikke alltid man får til det. Har et veldig nært forhold til begge to, og har deltatt hele veien med alt de har vært med på. Det har kostet, men er absolutt verdt det. Håper du klarer å tulle deg bort med babyen, og glemme rødmingen litt i perioder. Ønsker deg lykke til...og mitt råd ellers til deg er at du må prøve å stille opp, for ungen din vil sette utrolig stor pris på det. Ikke la rødmingen ødelegge opplevelsen av å se ungene vokse opp, for du blir helt sikkert en fantastisk mor!! Selv forbereder jeg konfirmasjon, som skal være i mai. Det er en dag jeg gleder meg stort til. Det gjelder å tenke positivt, det har hjulpet meg masse.

Veldig positivt at dere som har tatt operasjon, deler deres erfaringer, for selv vurderer jeg det sterkt. Må bare få snakket med samboeren min om det, og håper inderlig at han skjønner alvoret i situasjonen. Blir mer å mer ivrig i alle fall, for ser at mange er godt fornøyde. Godt å vite at legene på A-hus er snille mennesker som vil en vel :-) Har skrevet et par innlegg under "Rødhette", men har endret det til M 71... (likte det bedre...)

Rødinepa skrev:

Hei Kvinne 47. Nå har det gått halvannen måned siden operasjonen og jeg er fremdeles strålende fornøyd.

I begynnelsen kunne jeg føle at jeg var på vei til å rødme, men det slo aldri ut. Desto lengre unna jeg kommer operasjonen, jo mer avtar dette. Angsten var der i begynnelsen, men den er også på god vei vekk. Nå går det hele dager uten at jeg i det hele tatt tenker på rødmingen.

Vil råde alle som sliter med rødming til å vurdere operasjon. Ta gjerne kontakt med fastlegen for å bli henvist til Ahus, for så å ta en samtale med en av kirurgene der. Utrolig forståelsesfulle mennesker som virkelig vet hva dette går ut på.

Kvinne 47 skrev:

Hei Rødinepa. Så flott at også du er fornøyd med operasjonen og at du ikke har store bivirkninger enn at de er til å leve med.

Rødinepa og Linda:
Jeg spør det samme som Fireman gjør: føler dere enda at dere blir røde, uten at dere blir det? Er angsten for å rødme helt borte?

Fireman skrev:

Er det noen av dere som har tatt opperasjonen, som fortsatt føler at de rødmer, men som ikke sees av andre?

Ex-rødmer skrev:

Hei, kom over denne siden på leting etter navnet på operasjonen jeg tok - sympatektomi. Jeg ble operert for 8 år siden, 26 år gammel, etter å ha slitt med rødming i flere år- og det ble bare verre og verre. Rødmet selv rundt egen familie. Jeg fikk små metall-klemmer rundt de sympatiske nervetrådene, dermed kan operasjonen kanskje reverseres om ønskelig.

Effekten var umiddelbar; fra å være rød, lett svett og lett-rødmende, ble huden matt og hvit. Det var fantastisk. Jeg svettet veldig mye ekstra ihvertfall et par måneder etterpå, spesielt på rygg, bak knærne og mellom brystene, men så bodde jeg også i Texas hvor det var sommer og knallvarmt. Svetting plager meg ikke mer nå enn før operasjonen, jeg har alltid vært varm og lettsvettende, men ikke plagsomt mye (har generelt et lettaktivert sympatisk nervesystem). Arrene ved armhulene ble helt vekk på kort tid.

Jeg angrer ikke et sekund på operasjonen, den ble et vendepunkt i det sosiale livet. For selvom jeg levde svært sosialt så plaget det meg enormt at jeg rødmet så mye, og det gjorde meg veldig selvfokusert og jeg prøvde å unngå å prate. Vil bare si at jeg ikke var slik før rødmingen begynte å ta av i 20-årene, så årsaksretningen mellom rødming og dårlig sosial selvtillit kan godt gå den veien også.

Den eneste bibirkningen jeg sliter med fortsatt, er tørre hender når det er tørr luft, dvs at jeg har det fint i Danmark f.eks, hvor det er fuktig luft. Men norske vintre er ikke optimale. Jeg må bruke fuktighetskrem flere ganger om dagen, og bytte merke innimellom (helst bruke to ulike, en om kvelden og en annen om dagen). Men det har blitt en vane som er langt enklere å håndtere enn å rødme for alt og ingenting.

Konklusjonen er at jeg kan anbefale operasjonen på det varmeste for de som virkelig sliter. Hypnose kan jo være verdt et forsøk først, men jeg tror det i noen tilfeller er veldig biologiske årsaker. Lykke til alle sammen, jeg føler med dere!

Frøken Rød skrev:

Kanskje et søkt spørsmål; men har mange av dere barn? Jeg spør fordi jeg opplever rødme som et problem som hele tiden oppstår fordi man tenker mye på det, altså redselen for å rødme gjør at man rødmer mer. Jeg er nå gravid og venter mitt første barn, gleder meg selvsagt stort til dette, men håper også at dette barnet kan få tankene mine over på noe helt annet enn redselen for å rødme. Hva tror dere?

Mina skrev:

Clinique redness selutions er god og bruke under litt mineralpudder for oss damer. Jeg synes i alle fall det hjelper litt. Jeg vurdere operasjon men kvier meg veldig til å sette i gang prosessen siden jeg har mann og barn. Er straks litt mer å ta hensyn til. Om noen har brukt Obagi kremen vil jeg gjerne vite om det er gode produkter og ikke minst om de funker. Rosaliac i merket la roche posay synes jeg var en vits, rett og slett. Funket ikke for meg i så fall.

Rødinepa skrev:

Det er nå en måned siden jeg fikk utført operasjonen. Alt gikk bra, og jeg var hjemme samme dag. Rødmingen er nå helt borte og livskvaliteten har økt betraktelig.

Av bivirkninger så har jeg fått helt tørre hender og litt økt svette på rygg, mage og bryst. I tillegg har jeg mistet evnen til å få gåsehud, får samme følelsen som før men uten nupper i huden.

Opplever ingen av bivirkningene som noe problem, og tenker knapt over det i grunn. Jeg svetter kun når jeg blir stresset eller varm, men det er ikke så ille at det blir synlig på klærne.

Jeg kommer til å titte innom her i ny og ne, så det er bare til å komme med spørsmål.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...