Rødme - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om rødme.

Kvinne 48 skrev:

Hei jente 23, først av alt: du er kjempetøff som har fortalt det til samboeren din. Det skal mye mot til å gjøre det. Jeg kjenner meg også veldig godt igjen i det du skriver, akkurat som jeg skulle ha skrevet alt selv. Nå er jeg veldig nyskjerrig på hvordan det gikk på Ahus. Blir det operasjon og når?

Jente 29 skrev:

Kjenner meg veldig igjen i det folk skriver her. Sliter veldig mye med rødming selv. En ting jeg har merket, er at jeg rødmer mindre om sommeren enn om vinteren. Det er akkurat som om solen gjør huden min sterkere og ikke så utsatt for temperatur forskjeller. Så derfor har jeg begynt å sole meg jevnlig. Ikke mer enn 10 min om gangen, men ofte. Og tro det eller ei, det holder mye av rødmingen unna. Jeg kan nå være i situasjoner jeg ikke kunne før.

Det negative er jo at jeg må gå og ta sol hele tiden, 2-4 ganger i uken. Men det er mye bedre enn å rødme for alt mulig. Jeg merker fort når jeg tar for sjelden, for da blusser det opp.

Andre ting jeg har prøvd er å konsentrere meg om å puste rolig og dypt inn og ut når jeg kjenner rødmingen kommer, men det er varierende hvordan det funker. Spørs på situasjonen. Hadde også prøblemer med rødhet i kinnene og på nesen. Kunne være rød og kjempevarm i flere timer på disse områdene. Da hjalp en krem jeg fikk av hudlegen. Smurte den på hver kveld og etter en stund, så ble jeg ikke rød lenger. Men det er jo sånn at når du slutter å bruke kremen, så kommer det krypende tilbake. Så for tiden holder jeg bare alt i sjakk med soling.

Voksen dame skrev:

Ser det er mange unge mennesker som skriver her. Selv er jeg passert 50 år, og har vært plaget av rødming fra jeg var 13 år. Hele livet mitt har faktisk vært preget av dette, og jeg sliter med svært dårlig selvtillit. Jeg vil anbefale unge mennesker til å gripe fatt i problemet og prøve å få gjort noe med det. For meg har det rett og slett virket inn på livskvaliteten, jeg klarer ikke å være den personen jeg er innerst inne, og framstår som en stille og fåmælt type. Føler jeg er tvunget til en personlighet som ikke helt er min for å unngå rødmingen. Har prøvd å ta opp problemet med min fastlege, men har aldri blitt tatt på alvor. Jeg føler at rødmingen på mange måter har invalidisert meg. Så, dere som er unge og som føler dette problemet ødelegger for livskvaliteten, søk hjelp for dette er faktisk et alvorlig problem som kan gi store psykiske problemer hos noen.

Jente 22 skrev:

Til jente 23: Det du har skrevet over er akkurat slik jeg har det selv. Jeg har slitt med rødming i ca. 8 år, og bestemte meg i sommer for at jeg måtte gjøre noe med det. Jeg er sliten og lei av å hele tiden være redd for at rødmingen skal bryte ut, noe den gjør i en hvilken som helst situasjon. Jeg er ganske sikker på at rødmingen ikke kommer av angst, i og med at jeg liker å være sosial. Men det er slitsomt, og ikke minst flaut og litt upassende, å plutselig begynne å rødme for ingen grunn (til og med rundt nærmeste familie og venner). Jeg har stått på venteliste hos A-hus siden slutten av juli, og skal til konsultasjon på mandag. Jeg håper virkelig på operasjon så fort som mulig, slik at jeg kan begynne å slappe av og ikke gå rundt å tenke på rødmingen hele tiden. Håper konsultasjon og eventuelt operasjon har ordnet seg for deg.

Gutt skrev:

jente 23: Heisann. Jeg holder på med laserbehandling men vet ikke om det vil hjelpe for meg, har tatt allerede to behandlinger og kjenner ingen forskjell. Men, er du konstrant rød i ansiktet, eller rødmer du i de situasjonene som du skrev, også får du normal hudfarge etter det?

Jente 23 skrev:

Det er helt merkelig å se dette forumet og føle seg så hjemme når man leser alles kommentarer. Er 23 år og egentlig en veldig sosial og omgjengelig person, men rødmer i alle mulige situasjoner og synes det er helt forferdelig. Har hatt det sånn i snart 6 år, og fant ut at det er på tide å gjøre noe med det. Jeg har prøvd ansiktskremer, gått til psykolog og prøvd betablokkere (piller), men ingenting har hjulpet for meg.

Føler heller ikke at problemet egentlig grunner i sosial angst, da jeg aldri har hatt dette tidligere, føler heller at selve rødmen fører til en type angst. Det er så utrolig slitsomt å slite med rødmingen og finne utallige situasjoner å gjemme seg bort på for å unngå at alle ser det.

Jeg har nå endelig tatt mot til meg (etter 6 år), og fortalt min samboer om problemet. Det er ingen andre jeg har snakket med dette om før. Men man kan vel egentlig ikke forvente at andre skjønner hvor fælt det er. De tror rødming ikke er så farlig. Men det er så slitsomt, og tapper meg fullstendig for energi.

I hvert fall, jeg har nå vært hos fastlegen min for ca 1 månende siden. Han sendte inn henvisning til Ahus for meg, og jeg har fått konsultasjonstime mandag om en uke. Håper på å få tatt operasjonen snart, gleder meg til et nytt liv.

Rødinepa: kunne jeg kanskje kontaktet deg på mailen du la ut for en stund siden jeg også, har noen spm ang operasjonen. Lykke til alle sammen, føler med dere alle.

Gutt 19 skrev:

Fireman: Jeg holder på med laserbehandling nå. Jeg trenger vel 3 behandlinger ifølge hudlegen, men hun bruker IPL laser. Jeg er konstant rød i kinnene, og jeg har tatt en behandling for en uke siden, men har ikke merket noe forskjell egentlig. Jente 21: Nei, du er nok ikke alene, Jeg har slitt med kostant rødme i 3-4 år no, og jeg har fortalt bare moren min og søsteren min om problemet, så er godt å fortelle det til noen i steden for å holde det for seg selv. Det har ødelagt skolegangen min også, og det sosiale. Den karrieren jeg egentlig ville ha, som jeg kunne fått, ble ødelagt siden jeg klarte ikke å konstrere meg om noe annet enn at jeg var rød i ansiktet. Så jeg vet hvordan du har det. Samme med det sosiale. Jeg føler jeg har mistet de fleste av vennene mine på grunn av dette. Hvis du vil ta operasjon så må du bare gå til legen din så henviser legen deg videre til et sykehus som gjør rødme operasjon. Jeg mener operasjonen er gratis også. Jaja, lykke til hvertfall.

Irene skrev:

Det hadde vært kjekt å kanskje treffe andre rødmere og vekslet erfaringer? Jeg har mange tanker rundt dette. Er det noen som vet om Vivi Sandengen arrangerer flere treff? Jeg vet hun har gjort det tidligere.

Fireman skrev:

Jente 21, snakk med legen din, han ordner dette uten problemer, lykke til.

Jente 21 skrev:

Det er godt og se at jeg ikke er alene om dette. Jeg har sliti med rødming så lenge jeg kan huske. Men jeg har aldri fortalt til noen at det er et problem for meg. Men sannheten er at det har øderlagt både skolegang og det sosiale. Jeg tenker på det nesten hele tiden. Jeg rødmer for alt. Bare noen snakker til meg rødmer jeg. Det er helt grusomt. Jeg har veldig lyst til og ta opperasjonen men syntes det er vanskelig og gå til legen min og fortelle dette. Jeg er redd han ikke tar meg på alvor. Men jeg må få gjort noe med dette for orker ikke ha det sånn lenger. Hvordan skal jeg gå frem hvis jeg ønsker opperasjon?

21 åring skrev:

Jeg kjenner meg så igjen, i det meste. Har lenge hatt operasjon i tankene, men ble skeptisk ikveld når jeg las om langtidseffekter. I 3 år nå har rødmingen vært ille. Jeg kan rødme både dersom jeg snakker, men oftest (og verst) dersom personen ved siden av meg på møte/i selskap snakker og det da ikke er forventet at jeg da skal rødme, da kommer det fort. Jeg har siste året vært deprimert og jeg tror jeg har utviklet sosial angst. Jeg skulle ønske jeg kunne si til alle jeg er rundt: hei, jeg rødmer, men bare le og fortsett festen dere. Da vet jeg at det hadde sluttet. Så mye sitter i tankene. Prøver å ha litt humor, men det er ikke lett som dere vet. Jeg har ikke snakket med noen om dette, og vurderer nå å gå til psykolog, finne en krem eller betablokker for jeg orker ikke å bli kjent som hun kjedelige som aldri snakker. Jeg vet alle sliter med sine problemer men å være hemmet fra noe så unødvendig hver dag er det ingen som fortjener. Unner alle oss rødmere å få ett helt fritt liv fra fargen rød.

Fireman skrev:

Hvilken laser ble du behandlet med? Hvordan var utviklingen underveis mellom hver behandling? Og er kinnene fortsatt konstant røde, eller er de vanlig hudfarget når du ikke rødmer?

J23 skrev:

Hei. Hyggelig å lese at flere av dere er fornøyde med operasjonen. Er det noen som har erfaring med rødmeoperasjon i London? Jeg har kontaktet både Volvat og Carlanderska i Gøteborg, men det gjøres visst ikke lenger på disse stedene. Er det andre steder i Norge enn Akershus Universitetssykehus de utfører operasjonen?

Hurr skrev:

ole: Jeg tok laser ca 4 ganger. Jeg er konstant rød i kinnene, som gjør det lettere å rødme. Jeg rødmer mye mindre nå enn før laser.

Fireman skrev:

Et lite spørsmål til dere som fikk ekstrem svetting som bivirkning av operasjonen. Ble dere kun operert på T2 nivå i nervesystemet?

Rødinepa skrev:

Hei, det varierer hvor lenge man må vente, for meg tok det rundt to måneder. Kommer helt an på hvor stor pågang det er. Det er ingen egenandel.

Jeg ble operert i mars, og har kun fått minimale bivirkninger. Har fått litt ansiktssvette ved inntak av sterk mat og noe økt nattsvette. Dette er en bitteliten pris å betalte i forhold til rødmingen. Jeg er strålende fornøyd.

Lite spm skrev:

Hvor lenge må man vente på operasjonen? Er det egenandel?

Rødmer skrev:

Jeg har konfirmasjon i helga og jeg kommer til å rødme som bare fy. Jeg gruer meg veldig. Jeg hater rødming.

Ole skrev:

Hurr: hvor mange ganger tok du laser? Var du konstant rød i kinnene eller bare rødmet du ved spesielle situasjoner ? Jeg er konstant rød i kinnene og har tenkt å ta laser nå etter sommeren, håper det tar vekk rødheten.

Hurr skrev:

Vil anbefale alle å ta noen runder med laser. Jeg rødmer mye sjeldnere nå enn før etter laser.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...