Rødme - kommentarer side 19.

Fortsettelse av kommentarer fra side 18 om rødme.

Prins Valiant skrev:

Hei alle dere som sliter, ikke lett det her. Jeg har opperert selv for 5 år siden, men er like ille igjen og svetter som en gris. Prøver akupunktur, har hørt det skal hjelpe. Akkurat nå bruker jeg brunkrem inntil videre.

Jente 25 skrev:

Hei gutt 24. Du må ta kontakt med fastlegen din, han henviser deg videre til sykehus. Etter en stund får du brev fra sykehuset om konsultasjon med kirurg der. Du får også tilsendt skriftlig info om operasjonen, bivirkninger osv. Først i møte med kirurgen vil du få god info om inngrepet tror jeg, for fastlegen vet trolig ikke så mye om det. Før du oppsøker lege kan du snakke med Vivi Sandengen, hun driver foreningen rød og har jbbet med rødmere i mange år. Jeg ringte henne og følte jeg fikk god forklaring av henne siden hun prater med mange som skal ta operasjon og kan mye om emnet. Uansett hva du velger ønsker jeg deg lykke til, vet hvordan det er.

Gutt 24 skrev:

Hei, hvordan går man frem hvis man vil ta en slik operasjon? Er det noen man kan ringe/maile for å få informasjo om denne, eller må man til fastlege først?

Jente 25 skrev:

Til Oslomann: Jeg spurte kirurgen som opererte meg om det er noen som får rødmen tilbake. Han sa noen få fikk det (lurer på om han sa 6%). Da kunne man operere en gang til, men da er det bare ca 50% som ble kvitt rødmen. Tror ikke det var noen fler bivirkninger ved operasjon nr 2 enn 1.-men spurte om så mye da jeg pratet med kirurgen at jeg husker ikke helt.

Sol skrev:

Jeg var i Sverige for 5 år siden. Der kutta de nerver. Jeg har fått et helt nytt liv.

Oslomann skrev:

Til gutt 20: Hei er det noen grunn til at du ikke vil ta en operasjon til hvis dette vil hjelpe? Har du startet å rødme som før operasjonen? Er det noen som vet hva en gjør ved eventuelt en operasjon nr 2 og om eventuelt bivirkninger da?

Gutt 20 skrev:

Hei alle sammen, jeg føler med dere. Har vær plaget med rødming hele livet, men tok initiativ til å operere, der legen brant/kuttet nerver.

Effektene var at Jeg fikk tørre hender (jeg hadde også problem med svette i hendene), så dette var bra. Rødmingen i ansiktet ble til en viss grad lettere, men trappet opp igjen etter et år.

Jeg har ikke tenkt å begynne på betablokkere, eller andre typer som skaper bivirkninger. Ikke har jeg tenkt å utføre enda en operasjon, da de foreslo at det ville være større sjanse for at rødmingen vil forsvinne etter operasjon nr. 2. Siste utvei er å bruke sminke. Har hørt at Sheer cover fra TV shop kan dekke over det meste.

Oslomann skrev:

Hei, nå er det litt over et halvt år siden jeg tok operasjon for rødming og tror ikke jeg har rødmet enda. Det har kanskje vært nære på et par ganger, men det kan ha noe med at jeg fortsatt tenker på det hele tiden. Vet ivertfall at jeg ikke rødmer for ingenting lenger, og det er veldig godt og angrer ikke på operasjon. Jeg svetter nok en god del mer på mage og rygg men i det daglige er det ikke noe problem. Når jeg er på besøk en veldig varm dag svetter jeg nok litt, men ingen som merker noe. Skal jeg klippe grasset eller jobbe i varmen blir t-skjorta våt og må skifte den når jeg er ferdig. I normal tempratur og aktivitet er det ikke noe problem. Slik det er nå så angrer jeg ikke på operasjon og det er godt å slippe å rødme for ingenting. Jeg trenger nok noen år på å bygge meg opp etter mange år med rødming.

Jente 25 skrev:

Til girl23: Kan ikke annet enn å si at jeg vet hvordan det er og det er noe dritt. Hater at folk skal fortelle deg at man rødmer. Å gjør jeg det liksom, oj så rød du ble nå kan folk få seg til å si. Jeg er som du kanskje har lest over operert mot rødme, men jeg kommer ALDRI til å si til noen at de rødmer, jeg prøver da å overse det, for det er det jeg selv ønsket folk skulle gjøre. Er jo noen småting man kan gjøre for å forbedre situasjonen. J19 skriver noe om en krem som hjalp henne. Ellers kan jo psykolog hjelpe noen. Betablokkere hjelper også noen, men må til lege for å få dette. Jeg valgte etter mange års vurdering operasjon da jeg følte mitt eneste store sosiale problem var rødmingen, som rett og slett ga meg litt sosial angst. Det var ikke et lett valg da jeg vet det kan gi store bivirkninger hos noen få. Jeg vurderte min situasjon og fant ut at jeg er villig til å ta mye bivirkninger og likevel få det bedre sosialt. For meg har operasjon (foreløpig) ikke gitt noen store bivirkninger. når det er veldig varmt(eks 30 grader) kan det hende jeg svetter litt mer på ryggen enn før, men ikke så mye at det synes på skjorten, så ikke mye. Mulig jeg ikke svetter mer enn før operasjonen heller, men er så opmerksom på det nå. har også fått tørre hender. Siden jeg ble kvitt min rødme er disse små bivirkningene bare bagateller. Men som jeg sa operasjon er jo drastisk tiltak.

Girl23 skrev:

Jeg har slitt med rødming en stund siden jeg begynte på videregående. Den kom plutselig i ungdomsårene, men jeg har ikke blitt kvitt problemet enda. Jeg rødmer i alle situasjoner, men er jeg sliten rødmer jeg gjerne mye. Jeg kan rødme på jobb, hjemme og ute. Når jeg rødmer klarer jeg ikke å konsentrere meg om andre ting enn det. Jeg får ikke gjort noenting da. Jeg hater kommentarer av andre når jeg rødmer: oi så rød du var, går det bra med deg? nå er du veldig rød? Nå rødmer du mindre? du er mest rød der og der. Hjelp, jeg trenger hjelp rett å slett.

Gutt19 skrev:

Sliter også en del med rødming. Jeg har kanskje et litt spesielt tilfelle: jeg blir nemlig rød i helt tilfeldige situasjoner, som oftest uten noen grunn. Jeg kan f.eks. sitte på jobben i den største sinnsro, og plutselig kjenner jeg den voldsomme rødmen springe ut oppover halsen og i ansiktet. Disse situasjonene er nesten aldri spesielt stressende eller sjenerende, men helt nøytrale. Jeg pleier å puste tungt ut og inn når jeg kjenner rødmen komme, og prøver å slappe av i hele kroppen. Det hjelper ofte. Jeg har tenkt på at større sinnsro gjennom meditasjon kan være til hjelp.

Oslo jente 21 skrev:

Hei alle sammen. Fant denne siden nå og har lest alle komentarene deres. Jeg har det akkurat som dere. Rødmer bare noen nevner navnet mitt omtrent i folkeforsamlinger. Men det har ikke vært sånn hele livet. Det begynte vel i tenårene og har fortsatt siden. Kan ikke dra i familiemiddager eller vennemiddager osv uten å sitte hele tiden å håpe på at ingen skal spørre meg om noe eller sette oppmerksomheten over på meg, slik at jeg rødmer. Og når man sitter å fokuserer så mye på det blir det jo kun værre når det først skjer. Mine tips er å ha en vannflaske i nærheten f.eks i timen på skolen eller møter. Sette seg på første rad under div forelesninger. Hvis du da rødmer er det nesten ingen som ser det og du føler deg tryggere. Ellers er det mye lettere å glemme det hvis man opptrer i halvmørkt rom eller stearinlys belysning, da er det ikke så lett å se det. Har tenkt til å gå til fastlegen og prøve en type betablokkere. Jeg har hørt at det kan virke for noen. Bruker foundation til daglig, men det hjelper ikke noe særlig, vil helst ikke ha på for mye heller. Føler at jeg er så ung enda også. Jeg vil ikke ha det sånn resten av livet. Setter pris på mer info om operasjon, selv om jeg ikke tenker på det helt enda. Fint å kunne snakke med noen om det, for har ikke tatt det opp med vennene mine eller kjæresten min selv om de sikkert ser det iblant.

J19 skrev:

Heisann. Jeg er en jente på 19 år som har slitt med rødming siden jeg var 14-15 år. Det har hindret meg både sosialt og i jobbsammenheng. Jeg har prøvd både betablokkere og psykolog, men ingenting hjalp. Jeg vurderte lenge operasjon, og til slutt gikk jeg til fastlegen min. Etter ca 3 mnd fikk jeg brev av ahus om at jeg står på venteliste. Jeg var rimelig sikker på at jeg ville gjennomføre operasjonen, men etter litt research på nettet, førte det til en god del tvil. Bivirkningene er dramatiske, selv om også mange er heldige med operasjonen. Jeg gjorde litt mer research , og jeg leste noe om en grønn krem som man kunne bruke under make up. I min skepsis, gikk jeg til parfymeriet og spurte etter denne kremen. Jeg fikk en liten krem fra Biotherm som kostet 185 kr. Jeg gikk hjem og tok den på, og så sminke oppå der igjen. Det så overraskende naturlig ut. Da jeg gikk på jobb samme dag, gikk jeg ofte forbi speilet, også da jeg snakket med folk (noe som utløser min rødming), og jeg så at jeg ikke var rød i det hele tatt, tvert i mot var jeg heller bleik. Jeg ble så overrasket over virkningen av den kremen, at nå, bare etter 1 uke, har jeg fått forbedret livskvalitet. Jeg er glad, motivert, og ser heller frem til studiene til høsten, istedenfor å grue meg. Denne kremen må jeg bare anbefale til alle som sliter med rødming, du vil bli overrasket. Jeg kjøpte kremen fra Biotherm på Estetique. Lykke til :)

Mann 60 skrev:

Jeg ble operert i juni 1997. Operasjonen gav meg et nytt liv idet rødmingen var sosialt invalidiserende for meg. Den eneste bivirkningen har vært at jeg blir lett kald på hender og føtter når det er kaldt. Før jeg ble operert hadde jeg prøvd psykofarmaka, betablokkere og psykoterapi uten hell. Dersom man lider av ekstrem ansiktsrødme, tror jeg at operasjonen som kutter stressnerven er det eneste som hjelper.

Jente 25 skrev:

Det er jo trist med så store bivirkninger dere beskriver. Men hvordan kan du vite at svetten kommer så kraftig hos meg bergensmannen? Det er jo mange som tar operasjonen hvert år (over 50 bare på det sykehuset jeg tok det på og vi hører jo ikke fra så mange av de) ps: Jeg er ikke svettefri, men svetter omtrent som før inngrepet.

Bergensmannen skrev:

Kjenner meg utrolig godt igjen i det som dame 44 skriver, men jeg angrer dog ikke på inngrepet Chili er jo bare prikken over ien...hehe. Jeg var der som du er jeg også jente 25, svettefri, rødmefri og i den syvende himmel. Men svetten kommer og den kommer kraftig.

Den røde jente skrev:

Kan alle fra 10 år også videre oppover ha rødme, og finnes det noen krem?

Jente 25 skrev:

Til dame 44. Har lest litt om at det går ann å reoperere slik at de fester sammen nervene igjen. Operasjonen er omdiskutert, men er mange som sier de har blitt kvitt bivirkningene. Dersom du er veldig plaget går det jo ann å vurdere? Uansett kan du prate med vivi i foreningen rød, hvis ikke du alt har gjort det. Hun vet noe om det tror jeg, uansett lykke til.

Jente 25 skrev:

Nå har jeg også tatt operasjonen, litt over 1 mnd siden. Føler rødmen er borte. Jeg er ikke helt sikker om den er helt borte da, for har ikke vært i veldig pinlige situasjoner enda, men rødmer ikke for små ting i hverdagen lenger slik jeg gjorde før og det er bra. Av bivirkninger merker jeg tørre hender, ikke noe annet. Så jeg er veldig fornøyd. Men jeg vet jo det kan komme seinere slik dame 44 skriver. Jeg spurte kirurgen om det er noen forskjell på operasjonen i dag og for 10 år siden, han sa de tar mindre nivåer nå, kun T2. Dette gir mindre bivirkninger mente han. Uansett er jeg veldig fornøyd nå og håper det varer. Hvordan har det gått dere andre som er operert nylig? Oslomann? Jeg er veldig spent på tiden som kommer hvertfall. Vivi sandengen arrangerer treff i oslo 6.6, håper det er fler som kommer. Jeg skal. Det er fint å dele erfaringer.

Dame 44 skrev:

Vil anbefale deg å prøve klips, og ikke brenne over nervene. Jeg tok operasjonen for ca. 9 år siden i Sverige og har fått masse bivirkninger. Bivirkningene blir bare værre for hvert år som går. Det første halvåret hadde jeg ingen bivirkninger bortsett fra tørre håndflater, og det var jo bare helt herlig. Etterhvert begynte jeg å svette mye mer, først på mage/rygg, så til ben, rumpe, lysk, armer og bryst (altså hele kroppen). Ansiktet er det eneste stedet jeg ikke svetter, bortsett fra når jeg spiser surt, søtt, eller krydret mat. Har også begynt å reagere med rødflammete hud i ansikt, hals og bryst hvis jeg drikker alkohol. Jeg tåler ikke varme lenger, så sydenferie er helt uaktuelt for meg - da må jeg i tilfelle ligge ved vannet hele tiden og ikke bruke klær - de blir nemlig helt gjennomvåte av svette. Det er ille nok med den norske sommeren nå. Ellers har jeg også fått veldig kalde føtter og hender. Kan sitte med vifteovn på jobben om sommeren for å varme føttene. Er også veldig urolig i kroppen, og veldig sliten (men det kan selvfølgelig være andre årsaker også). Jeg angrer veldig på operasjonen. Skulle nok bare slitt med rødmingen og kanskje prøvd samtaleterapi i stedet. Når jeg tok operasjonen var det ikke noe valg, da måtte man brenne nervene og det er ikke mulig å gjøre om på. Setter du på klips, vil du kunne angre.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...