Rødme - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om rødme.

Jente13 skrev 05. desember:

Jeg er en jente på 13 år. Hver gang vi skal lese høyt eller ha fremmfæringer, noe som vi har veldig ofte, blir jeg helt rød/rosa i fjeset og begynner og koke rundt ørene og fjeset. Noen ganger begynner det og på en måte dunke i fjeset. Dette er et veldig stort problem som jeg blir mobbet for. Finnes det noen kremer for dette som jeg kan kjøpe uten at jeg må kontakte fastlegen?

Jente 25 skrev 02. desember:

Hei, jo jeg er veldig fornøyd. Før gikk det omtrent ikke en eneste dag hvor ikke rødming på en eller annen måte hindret meg i å si/gjøre det jeg ønsket. Har et veldig bra sosialt liv nå og en jobb jeg trives i, en jobb hvor jeg vet rødming ville hindret meg mye. Jeg vet noen er uheldige med operasjonen også, men jeg kan bare snakke ut fra egen erfaring, og den er bare positiv.

Jeg synes det utrolig rart at legen din nekter å henvise deg, synes helt klart du bør bytte dersom han nekter å henvise deg. Si at dersom han ikke henviser bytter du til en annen. Fastleger vet uansett lite om denne operasjonen, informasjonen du trenger får du ikke før du prater med kirurgen. Du får en samtale med han noen mnd før du eventuelt opereres, så kan du vurdere etter å ha pratet med han. min fastlege på den tiden er omtrent 2 timer utenfor oslo. Var ikke det at han kunne så mye om operasjonen, men han tok det jeg sa på alvor og hadde tilfeldigvis hatt en pasient før meg som hadde operert det samme som var fornøyd. Jeg fikk altså ingen info om operasjonen av han, men han henviste meg videre til a hus hvor ekspertene er. Det er jo spesialfelt som fastlegene ikke kan svare på stort sett.

Du kan jo spørre vivi om hvilke fastleger i oslo som er positive til å henvise deg. Vil tro de fleste henviser om du selv spør, det er ikke deres jobb å bestemme om du opereres eller ikke. De som virkelig kan noe om det, altså kirurgene som utfører det, skal gi deg all info om virkninger og bivirkninger deretter er det ditt valg.

Jeg kuttet nerven på nivå T2. Bare å spørre om det er noe mer, håper svaret er til hjelp, lykke til.

Anonym skrev 30. november:

Redness solutions, fra clinique har hjulpet meg en del. Det sjuler ikke helt, men det hjelper helt klart.

Anna skrev 24. november:

Koster det noe for å få gjort en slik operasjon? Er det noen aldersgrense for å få gjort det? Jeg er 16 år og jeg rødmer for alt. Bare noen snakker til meg, så blir jeg knallrød. Har lurt lenge på hvordan jeg kan bli kvitt det. Så fant jeg ut at det gikk an å ta operasjon, men jeg trenger noen tips? Er dette bra og funker det?

Rødinepa skrev 23. november:

Jente25: Utrolig gøy å lese om dine positive opplevelser etter operasjonen. Er alt fremdeles bra?

Selv er jeg en gutt 27 år og har rødmet siden jeg var rundt 12. Går hele tiden med redselen for å rødme inni meg, noe som du av alle skjønner er utrolig slitsomt. Jeg ser på meg selv som en ganske sosial person men rødmingen holder meg tilbake. Mitt ønske om å komme videre fra min nåværende jobb gjøres også vanskelig som følge av dette.

Jeg har oppsøkt min fastlege med problemet og har prøvd noe i en lengre periode uten resultat. Videre har legen min foreslått sminke, noe som er uaktuelt for mitt vedkommende.

Jeg har nå besluttet at jeg ønsker operasjon, men legen min vil ikke henvise meg til dette grunnet dårlige erfaringer med tidligere pasienter. Kan du oppgi din fastlege, da jeg ønsker en forståelsesfull lege? Jeg bor i Oslo og håper virkelig at din lege holder til her.

Kuttet du nerven eller fikk du klemmer? Hvilket nivå? T2? Håper på positivt svar.

Ole skrev 21. november:

Nå har jeg kjøpt de kremene som mann 60 snakket om. Eucerin day fluid og night cream, kremene funker ikke helt på meg. Jeg hadde håpet på at rødheten ville nesten ikke synes, men den synes litt forsatt. Så jeg tror ikke noen kremer vil funke for meg. Jeg vil ikke dekke til rødheten, jeg vil helst få den fjernet vekk fra huden min og tror eneste løsning er laser operasjon.

Tomatjenta skrev 13. november:

Jeg er en jente på 14 år og rødmer så å si hele tiden. Vil nok si at jeg er ganske sosial, men det klarer jeg bare ikke være når jeg vet at utbruddene kommer. Det er ikke bare at jeg blir rød, men jeg blir varm og svett. Dette er urolig plagsomt. Jeg går på ungdomsskolen og har lyst på gode karakterer, men det er litt vanskelig. For med en gang jeg åpner munnen i klassen blir jeg rød og alle ser på meg og kommenterer det. Er det noen som har noen tips å bli kvitt dette? Har prøvd to kremer, men de funker ikke så bra for meg.

Ole skrev 11. november:

Mann 60: Så du anbefaler Eucerin Anti-rednes night og Eucerin Anti-redness neutralising day fluid? Jeg har lest litt om de to kremene så jeg håper de funker.

Mann 60 skrev 10. november:

Du får kjøpt kremene på apoteket. Dagkremen Rosaliac UV (Fortifying anti-redness moisturizer) vises ikke. Rosaliac XL Riche irriterer huden min. Den anbefaler jeg ikke. Eucerin Anti-redness night er en god krem å bruke om natten. Eucerin Anti-redness (Neutralising day fluid) er sterkere enn Rosaliac og kan derfor vises dersom man har på for mye krem. Begge kremene har grønnfarge. Grønt er komplementærfargen til rødt og nøytraliserer rødfargen. Du blir ikke hvit i ansiktet av disse kremene.

Ole skrev 09. november:

Hei mann 60. De kremene som du forteller om, får jeg kjøpt de på apoteket eller kan jeg kjøpe de på nettet også? Hvordan fungerer kremene? Jeg har lyst å kjøpe de kremene men jeg er så redd for at folk skal oppdage at jeg har brukt kremer for å få vekk rødheten. For det er jo litt rart at plutselig så er jeg hvit i ansiktet, da vil jeg sikkert få noen kommentarer og sånt så jeg vet ikke. Aller helst vil jeg få det vekk sånn at jeg får normal hudfarge, at jeg ikke skjuler den med kremer og sminke osv. Har du blitt kvitt rødheten mann 60? Bør jeg kjøpe denne kremen Rosaliac XL Riche og eucerin anti redness, dagkremen og natt kremen? for at rødheten min skal bli bedre?

Mann 60 skrev 08. november:

Hei Ole. Jeg har hatt det akkurat slik som deg og det gav meg en sterk følelse av fortvilelse. Du bør prøve kremene Rosaliac og Eucerin anti redness. Det er billigere enn laserbehandling. Hvis du er heldig dempes eller fjernes den røde masken og du vil etterhvert oppleve at selvtilliten kommer tilbake når du slipper ubehagelige kommentarer om hudfargen.

Ole skrev 08. november:

Hei morten, jeg har det på akkurat samme måte. Jeg er konstrant rød i ansiktet, om morgenen er det ikke så ille men utover dagen, som du sa, blir det mye verre. Dette går jo utover selvtilliten selv om jeg egentlig har god selvtillit, og man tenker konstant på det, det gjør hvertfall jeg. Har du vært hos hudlege eller noe? Jeg har tenkt mye på operasjon, om det vil hjelpe eller laser, men det er jo ganske dyrt. Jeg er så ekstremt lei av å være rød i ansiktet. Jeg vet ikke om operasjon vil hjelpe sånne som oss, men som mann 60 sa til meg, at hvis man har blodkar i kinnene som gjør at de er konstant røde så vil ikke operasjon hjelpe. Jeg vet ikke noe om det da. Jeg har lært å leve med det på en måte, jeg også, men hver gang noen sier jeg er rød i ansiktet som eksen min eller familie og venner, så blir jeg liksom med en gang deppa. Jeg blir ganske rød når jeg drikker også. Som du sa, så jeg drikker ikke nå lengre. Selv om jeg bare er 18 år. I tillegg til at du blir rød blir du veldig varm også i ansiktet? Jeg koker liksom opp og blir opphovnet nesten. Jeg føler jeg ikke kan bevege ansiktet når jeg blir sånn veldig rød/rosa aktig. Etter dusjing og sånt blir jeg rød også, så vi er i samme båt. Jeg håper det ordner seg hvertfall for det er ikke lett å gå rundt å tenke på det hele tiden. Jeg blir hvertfall mer sliten og deprimert.

Mann 60 skrev 01. november:

Hei Dame 47. Jeg vil anbefale deg å lese artikkelen om Christine Drury. Søk på google på hennes navn og du får treff på New Yorker Article. Skriv ut artikkelen og les høyt for mann og barn.

Morten skrev 31. oktober:

Jeg sliter ikke med rødmeproblemet i den forstand at jeg blir blir rød i ansiktet fordi jeg blir flau eller noe, men jeg er konstant rød i ansiktet.

Når jeg står opp om morgenen så er det ikke så veldig ille, men utover dagen blir jeg rødere og rødere i ansiktet.

Spiser jeg meg god og mett blir jeg ekstra rød i ansiktet. Drikker jeg alkohol blir det ekstremt ille så det har jeg sluttet å drikke. Bader jeg eller dusjer jeg blir det ekstra ille. Er det kaldt ute blir det ekstra ille. Sitter jeg f.eks. i et møte på jobben litt utpå dagen er det så ille at jeg koker, samme hvis jeg trener.

Er jeg ute i solen så blir jeg ikke brun i ansiktet men bare mye rødere. Jeg bruker alltid sterk solfaktor for å redusere problemet om sommeren. Jeg har hatt dette problemet i hvert fall siden tenårene.

Vil en operasjon hjelpe meg tro? Selv om jeg har en veldig god selvtillitt og har lært meg å leve med dette på en måte, så er det samtidig noe jeg tenker på mange ganger hver eneste dag.

Dame 47 skrev 27. oktober:

Det er så flott å høre historiene deres og hvordan dere har det i hverdagen. Det er godt å vite at en ikke er alene om problemet.

Jeg har gått mange runder med meg selv vedr. operasjon og jeg har fremdeles ikke bestemt meg. Det er jo tross alt et stort skritt å ta. Men jeg har i hvert fall kommet så langt at legen min gjerne henviser meg til A-hus om jeg ønsker det, og bare det er godt å vite. Da er ikke veien til operasjon så lang hvis jeg bestemmer meg for det. Som hun sier så ser hun jo selv at jeg har problemer med rødming.

Det største problemet mitt nå er å prate om dette hjemme med samboeren min. Han vil aldri skjønne hvor stort problemet egentlig er. Han har vanskelig for å sette seg inn i andres følelser (noe som kanskjer er vanlig for menn) og jeg vet han er i mot operasjoner som dette.

Hvordan skal jeg legge det fram? Hva sier jeg til barna mine (tenåringer)? Noen som har noen råd?

Mann 60 skrev 25. oktober:

Dette er et utmerket nettsted. Jeg anbefaler derfor alle som har spørsmål om å lese alle kommentarene som er lagt inn. Kanskje finner du svar på det som du lurer på.

Til gutt 18 kan jeg fortelle at dersom du har blodkar i kinnene slik at de er konstant røde, så vil ikke operasjonen hjelpe. Tvert imot kan det skje en forverring. Det er bare laser som kan fjerne rødhet. Hudklinikken oppgir priser på laserbehandling på sin hjemmeside. Krem som Eucerin anti redness night og Rosaliac anti redness som dagkrem hjelper også.

Gutt 18 skrev 21. oktober:

Hei gutt 23. Jeg har ganske lyst å ta operasjon selv, men vet ikke om jeg tør på grunn av bivirkninger og sånt. Jeg er alltid rød i ansiktet og blir rødere av varme og kulde og forskjellige mattyper som krydret mat, som du skrev. Når jeg blir flau også så klart. Jeg vet ikke om operasjon vil hjelpe mot noe sånt eller om det hjelper for de som rødmer i de tilfellene? Vil du anbefale operasjon? Jeg har tenkt på laser men jeg vet ikke hvor mye dette vil koste.

Gutt23 skrev 20. oktober:

Jeg har tatt operasjonen. Mine bivirkninger er tørre hender, svetter mer på kroppen (dette ved trening og varme steder). Jeg svetter ved krydret mat, riktignok på høyre side av ansiktet (skjønner ikke det!?). Jeg rødmer enda, eller det kjenne slik ut. Men jeg tror blodet trekker seg tilbake fortere en før da jeg følte meg varm i evigheter. Om det anbefales? Tenk iallfall nøye gjennom det. Folk er ulike og bivirkningen er ulike.

Jente19 skrev 14. oktober:

Jeg trodde jeg var den eneste i verden med dette problemet. Jeg rødmer selv om jeg ikke er flau. Det kan komme av trening, latter og pinlige situasjoner selvfølgelig. Bare det å bøye seg for å knyte skoene er nok til at jeg blir og forblir mørkerød i hele ansiktet. Dette er utrolig slitsomt, og det tærer jo på selvtilliten. Spesielt når du merker at folk blir brydd av at du rødmer. De blir helt satt ut av situasjonen selv. Jeg har tenkt å prøve en eucerin-krem for å se om jeg kan lindre det litt.

Å snakke med vilt fremmede mennesker gjør meg ingen ting, men å møte gamle klassekamerater på butikken er nok til å vippe meg av pinnen. Det er veldig frustrerende, men jeg skal forsøke å ta tak i det nå ved å prøve meg som instruktør på et treningssenter. Det kan lære meg å takle situasjoner hvor jeg er fokus hele tiden. For det er når jeg er i fokus jeg blir rød. Så da må jeg bare hoppe i det. Kanskje jeg blir kvitt det på sikt.

Kristine skrev 10. oktober:

Hei er det noen som vet om operasjon hjelper mot flekkete rødhet i huden eller kun vanlig rødming. Med vanlig rødming mener jeg hele ansiktet blir rødt. Jeg blir helt irr rød i enkelte hudområder på hals, bryst og ansikt, mens andre hudområder er helt hvite. Please svar hvis du vet. Takk til alle som skriver, det gir gode råd for mange.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...