Rødme - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om rødme.

Rødinepa skrev:

Jeg står nå på venteliste for konsultasjon vedr. rødmeoperasjon på Ahus. Gleder meg veldig til å høre hva slags informasjon som blir gitt der. Takk til de på forumet som har gitt meg svar på alt jeg har lurt på. Vil selv komme tilbake etter konsultasjonen med info.

Gutt 25 skrev:

kan man kjøpe krem mot rødming på apoteket uten resept? Hva heter kremen?

Rødmer skrev:

Jeg rødmer nesten hele tiden. Hvis jeg ser den jeg liker, hvis jeg blir varm, hvis jeg dummer meg ut, osv. Jeg har noen ganger blitt erta, og da blir jeg enda rødere. Det er veldig irriterende, men jeg skal prøve rådene, men er det en krem? Hva heter den, og hvilke bivirkninger kan forekomme?

Hurr skrev:

Spør meg hvis dere lurer på noe om laser.

Jente 25 skrev:

Det er nesten 2 år siden operasjonen. Noen små bivirkninger har jeg: Jeg har tørre hender, men bruker mye fuktighetskrem, så det er ikke noe prøblem. Svetter litt mer på ryggen, men ikke mye og bare når jeg trener eller det er veldig varmt. Før fikk jeg lett rask puls, altså følte jeg fikk hjertebank veldig lett,følte pulsen var skyhøy når jeg rødmet blant annet. Husker rett etter operasjonen at jeg ikke fikk den samme følelsen av høy puls ved fysisk aktivitet og ved stress, men mulig dette var inbilning da. nå tenker jeg ikke på det lenger, har ikke fått noe dårligere kondis tror jeg. Jeg har pulsmåler og blodtrykkapparat og hvilepulsen og blodtrykk er hvertfall det samme som før operasjonen. Når det gjelder klemmer kontra kutting spurte jeg en del om det selv, vet ikke om han hadde fortalt om det dersom ikke jeg hadde spurt.

Maria 27 skrev:

Operasjonen her i Oslo utføres på Akershus Universitetssykehus. Kar/Thorax avd., telefon 67 96 43 96. Jeg fikk igår en henvisning fra min fastlege og håper få operasjonen så raskt som muglig etter nyår.

Rødinepa skrev:

Jente25: Takk for gode svar. Godt at det er noen som fremdeles er villige til å svare på spørsmål etter vellykket operasjon. De fleste historier på nettet er jo fra folk som er misfornøyd.

Har planer om å få ny fastlege på Volvat rett over nyttår, får håpe at de der tar problemene mine på alvor. Har du opplevd noen bivirkninger i det hele tatt, og hvor lenge er det siden din operasjon? Fikk du noe valg eller informasjon om klemmer vs. kutting?

Jente 20 skrev:

Tror nok det beste er om man bare klarer å akseptere seg selv og ikke være redd for hva andre mener og synes. Jeg sleit selv med mye rødming før, men etter at selvtilliten har kommet seg og har mer tro på meg selv, er det blitt mye mindre. Det å rødme kan også være søtt til tider. Prøv og ikke tenk så mye på at du rødmer for da blir det bare verre.

Jente13 skrev:

Jeg er en jente på 13 år. Hver gang vi skal lese høyt eller ha fremmfæringer, noe som vi har veldig ofte, blir jeg helt rød/rosa i fjeset og begynner og koke rundt ørene og fjeset. Noen ganger begynner det og på en måte dunke i fjeset. Dette er et veldig stort problem som jeg blir mobbet for. Finnes det noen kremer for dette som jeg kan kjøpe uten at jeg må kontakte fastlegen?

Jente 25 skrev:

Hei, jo jeg er veldig fornøyd. Før gikk det omtrent ikke en eneste dag hvor ikke rødming på en eller annen måte hindret meg i å si/gjøre det jeg ønsket. Har et veldig bra sosialt liv nå og en jobb jeg trives i, en jobb hvor jeg vet rødming ville hindret meg mye. Jeg vet noen er uheldige med operasjonen også, men jeg kan bare snakke ut fra egen erfaring, og den er bare positiv.

Jeg synes det utrolig rart at legen din nekter å henvise deg, synes helt klart du bør bytte dersom han nekter å henvise deg. Si at dersom han ikke henviser bytter du til en annen. Fastleger vet uansett lite om denne operasjonen, informasjonen du trenger får du ikke før du prater med kirurgen. Du får en samtale med han noen mnd før du eventuelt opereres, så kan du vurdere etter å ha pratet med han. min fastlege på den tiden er omtrent 2 timer utenfor oslo. Var ikke det at han kunne så mye om operasjonen, men han tok det jeg sa på alvor og hadde tilfeldigvis hatt en pasient før meg som hadde operert det samme som var fornøyd. Jeg fikk altså ingen info om operasjonen av han, men han henviste meg videre til a hus hvor ekspertene er. Det er jo spesialfelt som fastlegene ikke kan svare på stort sett.

Du kan jo spørre vivi om hvilke fastleger i oslo som er positive til å henvise deg. Vil tro de fleste henviser om du selv spør, det er ikke deres jobb å bestemme om du opereres eller ikke. De som virkelig kan noe om det, altså kirurgene som utfører det, skal gi deg all info om virkninger og bivirkninger deretter er det ditt valg.

Jeg kuttet nerven på nivå T2. Bare å spørre om det er noe mer, håper svaret er til hjelp, lykke til.

Anonym skrev:

Redness solutions, fra clinique har hjulpet meg en del. Det sjuler ikke helt, men det hjelper helt klart.

Anna skrev:

Koster det noe for å få gjort en slik operasjon? Er det noen aldersgrense for å få gjort det? Jeg er 16 år og jeg rødmer for alt. Bare noen snakker til meg, så blir jeg knallrød. Har lurt lenge på hvordan jeg kan bli kvitt det. Så fant jeg ut at det gikk an å ta operasjon, men jeg trenger noen tips? Er dette bra og funker det?

Rødinepa skrev:

Jente25: Utrolig gøy å lese om dine positive opplevelser etter operasjonen. Er alt fremdeles bra?

Selv er jeg en gutt 27 år og har rødmet siden jeg var rundt 12. Går hele tiden med redselen for å rødme inni meg, noe som du av alle skjønner er utrolig slitsomt. Jeg ser på meg selv som en ganske sosial person men rødmingen holder meg tilbake. Mitt ønske om å komme videre fra min nåværende jobb gjøres også vanskelig som følge av dette.

Jeg har oppsøkt min fastlege med problemet og har prøvd noe i en lengre periode uten resultat. Videre har legen min foreslått sminke, noe som er uaktuelt for mitt vedkommende.

Jeg har nå besluttet at jeg ønsker operasjon, men legen min vil ikke henvise meg til dette grunnet dårlige erfaringer med tidligere pasienter. Kan du oppgi din fastlege, da jeg ønsker en forståelsesfull lege? Jeg bor i Oslo og håper virkelig at din lege holder til her.

Kuttet du nerven eller fikk du klemmer? Hvilket nivå? T2? Håper på positivt svar.

Ole skrev:

Nå har jeg kjøpt de kremene som mann 60 snakket om. Eucerin day fluid og night cream, kremene funker ikke helt på meg. Jeg hadde håpet på at rødheten ville nesten ikke synes, men den synes litt forsatt. Så jeg tror ikke noen kremer vil funke for meg. Jeg vil ikke dekke til rødheten, jeg vil helst få den fjernet vekk fra huden min og tror eneste løsning er laser operasjon.

Tomatjenta skrev:

Jeg er en jente på 14 år og rødmer så å si hele tiden. Vil nok si at jeg er ganske sosial, men det klarer jeg bare ikke være når jeg vet at utbruddene kommer. Det er ikke bare at jeg blir rød, men jeg blir varm og svett. Dette er urolig plagsomt. Jeg går på ungdomsskolen og har lyst på gode karakterer, men det er litt vanskelig. For med en gang jeg åpner munnen i klassen blir jeg rød og alle ser på meg og kommenterer det. Er det noen som har noen tips å bli kvitt dette? Har prøvd to kremer, men de funker ikke så bra for meg.

Ole skrev:

Mann 60: Så du anbefaler Eucerin Anti-rednes night og Eucerin Anti-redness neutralising day fluid? Jeg har lest litt om de to kremene så jeg håper de funker.

Mann 60 skrev:

Du får kjøpt kremene på apoteket. Dagkremen Rosaliac UV (Fortifying anti-redness moisturizer) vises ikke. Rosaliac XL Riche irriterer huden min. Den anbefaler jeg ikke. Eucerin Anti-redness night er en god krem å bruke om natten. Eucerin Anti-redness (Neutralising day fluid) er sterkere enn Rosaliac og kan derfor vises dersom man har på for mye krem. Begge kremene har grønnfarge. Grønt er komplementærfargen til rødt og nøytraliserer rødfargen. Du blir ikke hvit i ansiktet av disse kremene.

Ole skrev:

Hei mann 60. De kremene som du forteller om, får jeg kjøpt de på apoteket eller kan jeg kjøpe de på nettet også? Hvordan fungerer kremene? Jeg har lyst å kjøpe de kremene men jeg er så redd for at folk skal oppdage at jeg har brukt kremer for å få vekk rødheten. For det er jo litt rart at plutselig så er jeg hvit i ansiktet, da vil jeg sikkert få noen kommentarer og sånt så jeg vet ikke. Aller helst vil jeg få det vekk sånn at jeg får normal hudfarge, at jeg ikke skjuler den med kremer og sminke osv. Har du blitt kvitt rødheten mann 60? Bør jeg kjøpe denne kremen Rosaliac XL Riche og eucerin anti redness, dagkremen og natt kremen? for at rødheten min skal bli bedre?

Mann 60 skrev:

Hei Ole. Jeg har hatt det akkurat slik som deg og det gav meg en sterk følelse av fortvilelse. Du bør prøve kremene Rosaliac og Eucerin anti redness. Det er billigere enn laserbehandling. Hvis du er heldig dempes eller fjernes den røde masken og du vil etterhvert oppleve at selvtilliten kommer tilbake når du slipper ubehagelige kommentarer om hudfargen.

Ole skrev:

Hei morten, jeg har det på akkurat samme måte. Jeg er konstrant rød i ansiktet, om morgenen er det ikke så ille men utover dagen, som du sa, blir det mye verre. Dette går jo utover selvtilliten selv om jeg egentlig har god selvtillit, og man tenker konstant på det, det gjør hvertfall jeg. Har du vært hos hudlege eller noe? Jeg har tenkt mye på operasjon, om det vil hjelpe eller laser, men det er jo ganske dyrt. Jeg er så ekstremt lei av å være rød i ansiktet. Jeg vet ikke om operasjon vil hjelpe sånne som oss, men som mann 60 sa til meg, at hvis man har blodkar i kinnene som gjør at de er konstant røde så vil ikke operasjon hjelpe. Jeg vet ikke noe om det da. Jeg har lært å leve med det på en måte, jeg også, men hver gang noen sier jeg er rød i ansiktet som eksen min eller familie og venner, så blir jeg liksom med en gang deppa. Jeg blir ganske rød når jeg drikker også. Som du sa, så jeg drikker ikke nå lengre. Selv om jeg bare er 18 år. I tillegg til at du blir rød blir du veldig varm også i ansiktet? Jeg koker liksom opp og blir opphovnet nesten. Jeg føler jeg ikke kan bevege ansiktet når jeg blir sånn veldig rød/rosa aktig. Etter dusjing og sånt blir jeg rød også, så vi er i samme båt. Jeg håper det ordner seg hvertfall for det er ikke lett å gå rundt å tenke på det hele tiden. Jeg blir hvertfall mer sliten og deprimert.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Stemmeløshet

Jeg prøvde varmt vann med sitron og ingefær. Det funka bra for meg....

Leggkrampe

Hjemmestrikkede ullsokker i ren ull funker best for meg. Det holder krampen i be...

Brannsår

Jeg har en 2. grads forbrenning på hånden og 1. grad på armen. Jeg brukte tan...

Tannverk

Åh internett, jeg elsker deg. Nellik funka gull....

Hudormer

For å hindre i å få nye svarte prikker bruker jeg en ansiktsåpe fra merket L...