Rødme - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om rødme.

Maria 27 skrev:

Var idag til Ahus, for å treffe legen som utforer operasjonen. Kommer bli operert om ca 2 månader. Lurer på hvilken metode jeg skal velge. Dele (kutte) nerven eller klemmer? Er det noen her som kann dele med meg sine tanker omkring valget av metode?

Frøken Rød skrev:

j29: Deilig å lese at noen faktisk legger vekt på at rødming er noe man kan bli kvitt (eller iallefall bli bedre av) UTEN operasjon. Jeg er helt enig med deg i alt du skriver, og håper flere vil vurdere andre løsninger enn den kirurgiske. Jeg har selv brukt det siste året hos psykolog (og takket nei til operasjon) og har blitt mye, mye bedre. Jeg rødmer fortsatt av og til, men i mye mindre grad og mye sjeldnere.

Anonym skrev:

Hei jente 29. Jeg ble nesten litt rørt av det du skrev på innlegget og jeg ble litt inspirert til å skrive en dagbok kanskje. Det du skrev om at når du ble sprutrød tenkte du hva som var galt med deg, det samme tenker jeg og. Jeg føler jeg er utadvendt men jeg får ikke vist det fram fordi jeg er så rød for å bli sprutrød og da føler jeg meg mislykket for å si det sånn. Jeg er gutt forresten, og det med huden min er ikke at jeg har normal hudfarge og blir rød når jeg rødmer. Det er at jeg er alltid rød i ansiktet, fra når jeg står opp til jeg legger meg, og når rødme situasjoner inntar meg blir det bare verre. Jeg har slitt med dette i 3 år. Det er ikke så lenge, men føler at vist jeg ikke gjør noe så vil jeg sette livet mitt på vent og det orker jeg ikke. Jeg har vært hos to hudleger og de hjalp meg ikke noe særlig. Jeg bruker en krem no som heter eucerin anti redness, den funker sånn passe, men jeg får litt bedre selvtillit når jeg smører meg med den. Jeg har lyst å ta laser operasjon for det tror jeg vil hjelpe meg. Kanskje rødme operasjon også vil hjelpe men jeg sliter ikke bare med rødming. Jeg er enig med deg at man skal være glad i seg selv og ikke tenke hva andre tenker om deg, og finne dine gode kvaliter. Innerst inne vet jeg hvem jeg er, hva mine mål er og hvordan jeg vil leve livet mitt, men når jeg ser meg i speilet og jeg er sprutrød i ansiktet blir jeg en helt annen person. Det høres merkelig ut, men jeg blir skikkelig lei meg og kan ofte begynne å få tårer i øynene for jeg ser at det ikke er meg egentlig. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg føler meg utslitt hver eneste dag for jeg klarer ikke å slutte å tenke på rødmingen. Hver gang jeg ser et speil må jeg se om jeg er rød eller har noenlunde normal hudfarge, og jeg går rundt å tenker på det hele tiden. Hvordan jeg skal få det til å forsvinne? Jeg synes det er vanskelig å snakke med noen om det. Jeg har så vidt snakket med et familiemedlem om det, men jeg blir ikke tatt seriøst. Heller ikke legene tar dette seriøst og det skremmer meg. Håper det ordner seg for alle her inne, og takk for dine gode ord jente 29. Lykke til med jobbingen i USA, håper du lykkes.

Rødinepa skrev:

Jeg står nå på venteliste for konsultasjon vedr. rødmeoperasjon på Ahus. Gleder meg veldig til å høre hva slags informasjon som blir gitt der. Takk til de på forumet som har gitt meg svar på alt jeg har lurt på. Vil selv komme tilbake etter konsultasjonen med info.

Gutt 25 skrev:

kan man kjøpe krem mot rødming på apoteket uten resept? Hva heter kremen?

Rødmer skrev:

Jeg rødmer nesten hele tiden. Hvis jeg ser den jeg liker, hvis jeg blir varm, hvis jeg dummer meg ut, osv. Jeg har noen ganger blitt erta, og da blir jeg enda rødere. Det er veldig irriterende, men jeg skal prøve rådene, men er det en krem? Hva heter den, og hvilke bivirkninger kan forekomme?

Hurr skrev:

Spør meg hvis dere lurer på noe om laser.

Jente 25 skrev:

Det er nesten 2 år siden operasjonen. Noen små bivirkninger har jeg: Jeg har tørre hender, men bruker mye fuktighetskrem, så det er ikke noe prøblem. Svetter litt mer på ryggen, men ikke mye og bare når jeg trener eller det er veldig varmt. Før fikk jeg lett rask puls, altså følte jeg fikk hjertebank veldig lett,følte pulsen var skyhøy når jeg rødmet blant annet. Husker rett etter operasjonen at jeg ikke fikk den samme følelsen av høy puls ved fysisk aktivitet og ved stress, men mulig dette var inbilning da. nå tenker jeg ikke på det lenger, har ikke fått noe dårligere kondis tror jeg. Jeg har pulsmåler og blodtrykkapparat og hvilepulsen og blodtrykk er hvertfall det samme som før operasjonen. Når det gjelder klemmer kontra kutting spurte jeg en del om det selv, vet ikke om han hadde fortalt om det dersom ikke jeg hadde spurt.

Maria 27 skrev:

Operasjonen her i Oslo utføres på Akershus Universitetssykehus. Kar/Thorax avd., telefon 67 96 43 96. Jeg fikk igår en henvisning fra min fastlege og håper få operasjonen så raskt som muglig etter nyår.

Rødinepa skrev:

Jente25: Takk for gode svar. Godt at det er noen som fremdeles er villige til å svare på spørsmål etter vellykket operasjon. De fleste historier på nettet er jo fra folk som er misfornøyd.

Har planer om å få ny fastlege på Volvat rett over nyttår, får håpe at de der tar problemene mine på alvor. Har du opplevd noen bivirkninger i det hele tatt, og hvor lenge er det siden din operasjon? Fikk du noe valg eller informasjon om klemmer vs. kutting?

Jente 20 skrev:

Tror nok det beste er om man bare klarer å akseptere seg selv og ikke være redd for hva andre mener og synes. Jeg sleit selv med mye rødming før, men etter at selvtilliten har kommet seg og har mer tro på meg selv, er det blitt mye mindre. Det å rødme kan også være søtt til tider. Prøv og ikke tenk så mye på at du rødmer for da blir det bare verre.

Jente13 skrev:

Jeg er en jente på 13 år. Hver gang vi skal lese høyt eller ha fremmfæringer, noe som vi har veldig ofte, blir jeg helt rød/rosa i fjeset og begynner og koke rundt ørene og fjeset. Noen ganger begynner det og på en måte dunke i fjeset. Dette er et veldig stort problem som jeg blir mobbet for. Finnes det noen kremer for dette som jeg kan kjøpe uten at jeg må kontakte fastlegen?

Jente 25 skrev:

Hei, jo jeg er veldig fornøyd. Før gikk det omtrent ikke en eneste dag hvor ikke rødming på en eller annen måte hindret meg i å si/gjøre det jeg ønsket. Har et veldig bra sosialt liv nå og en jobb jeg trives i, en jobb hvor jeg vet rødming ville hindret meg mye. Jeg vet noen er uheldige med operasjonen også, men jeg kan bare snakke ut fra egen erfaring, og den er bare positiv.

Jeg synes det utrolig rart at legen din nekter å henvise deg, synes helt klart du bør bytte dersom han nekter å henvise deg. Si at dersom han ikke henviser bytter du til en annen. Fastleger vet uansett lite om denne operasjonen, informasjonen du trenger får du ikke før du prater med kirurgen. Du får en samtale med han noen mnd før du eventuelt opereres, så kan du vurdere etter å ha pratet med han. min fastlege på den tiden er omtrent 2 timer utenfor oslo. Var ikke det at han kunne så mye om operasjonen, men han tok det jeg sa på alvor og hadde tilfeldigvis hatt en pasient før meg som hadde operert det samme som var fornøyd. Jeg fikk altså ingen info om operasjonen av han, men han henviste meg videre til a hus hvor ekspertene er. Det er jo spesialfelt som fastlegene ikke kan svare på stort sett.

Du kan jo spørre vivi om hvilke fastleger i oslo som er positive til å henvise deg. Vil tro de fleste henviser om du selv spør, det er ikke deres jobb å bestemme om du opereres eller ikke. De som virkelig kan noe om det, altså kirurgene som utfører det, skal gi deg all info om virkninger og bivirkninger deretter er det ditt valg.

Jeg kuttet nerven på nivå T2. Bare å spørre om det er noe mer, håper svaret er til hjelp, lykke til.

Anonym skrev:

Redness solutions, fra clinique har hjulpet meg en del. Det sjuler ikke helt, men det hjelper helt klart.

Anna skrev:

Koster det noe for å få gjort en slik operasjon? Er det noen aldersgrense for å få gjort det? Jeg er 16 år og jeg rødmer for alt. Bare noen snakker til meg, så blir jeg knallrød. Har lurt lenge på hvordan jeg kan bli kvitt det. Så fant jeg ut at det gikk an å ta operasjon, men jeg trenger noen tips? Er dette bra og funker det?

Rødinepa skrev:

Jente25: Utrolig gøy å lese om dine positive opplevelser etter operasjonen. Er alt fremdeles bra?

Selv er jeg en gutt 27 år og har rødmet siden jeg var rundt 12. Går hele tiden med redselen for å rødme inni meg, noe som du av alle skjønner er utrolig slitsomt. Jeg ser på meg selv som en ganske sosial person men rødmingen holder meg tilbake. Mitt ønske om å komme videre fra min nåværende jobb gjøres også vanskelig som følge av dette.

Jeg har oppsøkt min fastlege med problemet og har prøvd noe i en lengre periode uten resultat. Videre har legen min foreslått sminke, noe som er uaktuelt for mitt vedkommende.

Jeg har nå besluttet at jeg ønsker operasjon, men legen min vil ikke henvise meg til dette grunnet dårlige erfaringer med tidligere pasienter. Kan du oppgi din fastlege, da jeg ønsker en forståelsesfull lege? Jeg bor i Oslo og håper virkelig at din lege holder til her.

Kuttet du nerven eller fikk du klemmer? Hvilket nivå? T2? Håper på positivt svar.

Ole skrev:

Nå har jeg kjøpt de kremene som mann 60 snakket om. Eucerin day fluid og night cream, kremene funker ikke helt på meg. Jeg hadde håpet på at rødheten ville nesten ikke synes, men den synes litt forsatt. Så jeg tror ikke noen kremer vil funke for meg. Jeg vil ikke dekke til rødheten, jeg vil helst få den fjernet vekk fra huden min og tror eneste løsning er laser operasjon.

Tomatjenta skrev:

Jeg er en jente på 14 år og rødmer så å si hele tiden. Vil nok si at jeg er ganske sosial, men det klarer jeg bare ikke være når jeg vet at utbruddene kommer. Det er ikke bare at jeg blir rød, men jeg blir varm og svett. Dette er urolig plagsomt. Jeg går på ungdomsskolen og har lyst på gode karakterer, men det er litt vanskelig. For med en gang jeg åpner munnen i klassen blir jeg rød og alle ser på meg og kommenterer det. Er det noen som har noen tips å bli kvitt dette? Har prøvd to kremer, men de funker ikke så bra for meg.

Ole skrev:

Mann 60: Så du anbefaler Eucerin Anti-rednes night og Eucerin Anti-redness neutralising day fluid? Jeg har lest litt om de to kremene så jeg håper de funker.

Mann 60 skrev:

Du får kjøpt kremene på apoteket. Dagkremen Rosaliac UV (Fortifying anti-redness moisturizer) vises ikke. Rosaliac XL Riche irriterer huden min. Den anbefaler jeg ikke. Eucerin Anti-redness night er en god krem å bruke om natten. Eucerin Anti-redness (Neutralising day fluid) er sterkere enn Rosaliac og kan derfor vises dersom man har på for mye krem. Begge kremene har grønnfarge. Grønt er komplementærfargen til rødt og nøytraliserer rødfargen. Du blir ikke hvit i ansiktet av disse kremene.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...