Rødme - kommentarer side 16.

Fortsettelse av kommentarer fra side 15 om rødme.

Jente 25 skrev 26. november:

Til gutt 21: Jeg opererte på Ahus i april i fjor. (vi var da en gruppe på 5 stk som de opererte omtrent det samme tror jeg). Jeg tror det var 3-4 mnd fra konsultasjonen til operasjonen. Hvor lang tid det tar nå, kommer helt ann på hvor mye de har å gjøre. Vi blir ikke prioritert først, for å si det sånn. Så jeg tviler på det blir før jul. Du må nesten spørre på konsultasjonen. Er det noen andre som nylig har operert som kan fortelle hvor lang ventetid det er nå?

Ellers vil jeg ønske deg lykke til. Jeg vet det er en tøff avgjørelse. Men tror det for de aller fleste som har et så stort problem at de velger å operere får det mye bedre etterpå.

Til øyvind: hadde vært veldig fint om du kom en tur også. Samme med alle dere andre som er inne og leser her. Det blir trolig i løpet av neste uke.

Gutt21 skrev 26. november:

Hei alle rødmere. Jeg skal til konsultasjon på Ahus om ikke så lenge angående operasjon. Bare lurte på hvor lang tid det tar fra selve konsultasjonen til operasjonen blir gjort? Har et håp om å få gjort det før juletider, men kanskje for mye å håpe på. Forøvrig gleder det meg å se at vi er flere i samme båt.

Øyvind skrev 24. november:

Hei Ole. Skjønner at du har det veldig vanskelig nå. Kjenner ikke til det med at du er konstant rød i ansiktet og at du får vondt, men alt det andre er jo veldig likt.

Jeg synes også det med skolen var det verste. Jeg fullførte ikke skolen før etter operasjonen på Oslo Voksenopplæring. Familiemiddager og bare det å sitte i stua med mine nærmeste var vanskelig, hvertfall hvis det var varmt i tillegg. Nå er familiemiddager og den slags helt supert.

Som sagt i forrige innlegg så la jeg meg frivillig inn på psykiatrisk avdeling pga dette. Måtte komme meg bort. Ingen skjønte jo noe av det som skjedde med meg. Det praktiske rundt en eventuell operasjon er det nok flere her inne som er kvalifisert til å svare på. Du er jo også ganske ung. Håper du får noe ut av å lese mine svar. Det ordner seg, Ole. Kanskje jeg drar på det møtet i Oslo neste uke. Mvh Øyvind

Jente 25 skrev 20. november:

Hei! Dumt du bor så langt unna da, for hadde vært fint om vi ble litt fler enn 3 som møttes, også tror jeg det er veldig bra å møte andre i samme eller lignende situasjon som en selv. Husker da jeg slet med rødming at jeg følte jeg var den enste i hele verden som slet med det...men det er man jo så klart ikke:) Men takker for svar det viser jo at det er folk som leser hvertfall!

Til Øyvind: Så fint å lese at det går bra med deg! Jeg er selv operert for 7 mnd siden og som deg merker jeg at jeg svetter litt mer,(på ryggen) men ikke så mye at det er i nærheten av å bli et problem på linje med rødmingen. Har svetten "stabilisert seg" eller føler du at du svetter mer og mer? ev. når kom bivirkningene med at du svettet mer?

Jente84 skrev 20. november:

Hei, jeg skulle gjerne blitt med, men bor så langt unna.

Jente 25 skrev 19. november:

Hei, Noen som vil møtes i Oslo? Jeg har avtalt å møte Vivi (Fra foreningen rød) og en gutt på 27 med hyperhydrose om noen uker. Jeg er selv operert mot ansiktsrødme for ca 7 mnd siden. Ingen av oss andre har møttes før. Vi møtes på et sted ute i Oslo til et helt uformelt møte. Hvis noen er redd for å møte noen kjente kan vi avtale hva vi skal si hvis noen er redde for det. Jeg er også spent på å møtes og gruer meg litt, men her er vi jo alle i samme båt og alle vet hvordan det er å rødme/svette. Noen som sliter med rødme eller svette eller andre som har tatt operasjonen som vil bli med å møtes? Håper noen svarer meg.

Ole skrev 18. november:

Hei Øyvind, Jeg ble veldig glad når jeg leste innlegget ditt. Jeg sliter veldig med rødming. Jeg er hele tiden rød i begge kinnene mine, et slags mønster som dekker den normale hudfargen. Jeg ble veldig plaget med dette for ca 3 år siden, når det er på det verste blir eg lilla rød nesten. Det verste av alt er at jeg bare er 17 år og jeg føler jeg mister vennene mine. Jeg vil spille fotball men jeg kan ikke fordi jeg blir så rød. I tillegg får jeg veldig vondt i hele ansiktet mitt når jeg blir ekstremt rød.

Jeg føler jeg er blitt veldig sjenert på grunn av dette. Hadde jeg ikke vært så rød så hadde hele livet mitt vært annerledes. Jeg hadde gått på fotball, vært på fester, gått på gitarkurs osv. Det verste er på skolen. Jeg klarer ikke å konsentrere meg når jeg blir så rød. Føler det eneste som jeg tenker på da er at jeg må ut av klasserommet og i frisk luft for å dempe det ned litt. Jeg blir mest rød i høye temperaturer, inne og ute og når jeg blir flau eller blir stilt et spørsmål av læreren foran alle i klassen. Jeg føler meg alene på en måte, jeg vil bare være normal. Hvordan gikk du fram med legen og operasjon? Hva synes du jeg bør gjøre? Takk for svar. Hilsen Ole

Øyvind skrev 17. november:

Jeg tok denne operasjonen i Gøteborg i Januar 2003. Da var jeg 21 år. Husker også som Bergensmannen at en jente døde ved min side på oppvåkningen.

Jeg skulle ta denne operasjonen uansett, ble også frivillig lagt inn på psykiatrisk avd i 3 mnd pga at jeg ikke taklet livet med rødmingen. Rødmingen var så sinnsykt skammfull, for det var ingen som skjønte noe av det. De sa bare at de også rødmet og at de ikke hadde sett at jeg gjorde det. Det er jo fordi at man blir verdensmester til å ungå disse settingene. Jeg sluttet på fotball(norges beste juniorlag på denne tiden), klarte ikke skolen og følte at jeg mistet venner.

Det er nå flere år siden operasjonen i Gøteborg. Jeg har nå en nydelig samboer og 2 nydelige barn. Nesten all sosial angst forsvant i det de kuttet nervene. Gikk rett på butikken etterpå, så virket ikke bankortet. Sto der helt rolig og pratet med kassedamen selv om det var kø bak meg. Hadde dette vært før operasjonen så hadde jeg sikkert løpt ut av butikken.

Med andre ord så har jeg fått livet i gave på nytt. Jeg svetter litt ekstra når jeg anstrenger meg eller er i en intens sosial situasjon, men det gjør ingen ting. Bare å stille meg spørsmål hvis noen lurer på noe ang operasjonen eller bare vil skrive. Hilsen Øyvind

Mann 27 skrev 16. november:

Bergensmannen: Da opererte jeg samme dag som deg. Husker du middagen vi spiste rett etter inngrepet? Hvordan går det med deg nå?

J20 skrev 13. november:

Til Anonym: Spør på parfymeri eller så er en grønn krem fra Biotherm anbefalt, den kalles noe sånt som SOS Redness et eller annet.

Anonym skrev 09. november:

Jeg lurte på om det fantes en krem , som hjap mot rødming?

Vivi skrev 07. november:

Fine innlegg her. Når det gjelder den grønne kremen dere snakker om, er det flere typer å få kjøpt. Det beste er å gå enten i en hudpleiesalong eller et bra parfymeri. En grønn krem gjør at man blir helt hvit i ansiktet og man må derfor bruke en foundation utenpå. Dette kan også gutter bruke, det viktige er da å lære å legge kremen og foundation på en slik måte at man ikke virker sminket. Spør betjeningen om hjelp og øv dere deretter hjemme. Om dette ikke kurerer rødmen vil det i alle fall gjøre at det ikke synes så mye som det vanligvis gjør. På denne måten opparbeider man seg selvtillit og slipper å gå og engste seg hele tiden.

Det ble også skrevet at det hjelper å holde seg i form og føle seg vel fysisk. Hvis dere ikke allerede trener kan det være lurt å begynne. Bare det å gå en tur hver dag gjør at man får en sunnere farve i ansiktet. Hvis man har mulighet til å gå til jobben er det en grei måte å begynne på. I løpet av en kort stund kommer man også i bedre form og det er ingen tvil om sammenhengen mellom det fysiske og det psykiske. En fin balanse er alltid viktig.

Vivi

Hanne skrev 06. november:

Til gutt 17: Kilden til denne informasjonen om kremen fra Biotherm er fra j19 på kommentarside 3. Hun brukte den under sminken og var veldig fornøyd. Altså vil jeg tro at man slipper å bruke sminke utenpå for å oppnå samme effekt.

Gutt 17 skrev 06. november:

Kan ikke jeg bruke den kremen eller? Må man ta den utenpå sminke?? og skjuler man rødmingen med den kremen?

JENTA 36 skrev 06. november:

Veldig bra tema dette. Jeg rødmer lett når jeg skal snakke for mange folk, men jeg er ikke sjenert eller flau. Det skjer likevel. Jeg føler at svetten renner. Det er så utrolig hemmende.

Meg skrev 05. november:

Okey, da ska jeg og prøve den. Den kostet jo ikke mye. Si fra hvilke resultater dere andre får hvis dere prøver den.

J20 skrev 05. november:

Tusen takk Beate. Ja, det er nok den grønne kremen, siden den har blitt diskutert tidligere innpå her.

Til MEG: Ja, det skal visst være en grønn krem fra Biotherm som funker mot rødmning, en som du legger under sminken. Noen skrev innpå her tidligere at den funket så bra at de ikke valgte å ta operasjon, så da stoler vi på det.

MEG skrev 04. november:

De kremene er sikkert mot rødhet i huden som er der hele tiden av diverse årsaker. Tviler på at det er mot rødming, men hadde jo vært fantastisk om den var det. Jeg har slitt med rødming i over ti år, og er mildt sagt lei. Det har gått veldig utover mitt sosiale liv.

J20 skrev 04. november:

Jeg fant denne på internett også: Biotherm Aqua Sensitive Soothing Anti-redness moisture care (av en eller annen grunn får jeg ikke til å linke)

Den har fått to kommentarer, hvor begge to gav den topp karakterer og sier at det hjelper mot det de kaller redness - hva de nå enn mener med det..

J20 skrev 04. november:

Til Beate: Jeg skulle akkurat til å stille samme spørsmålet. Var den kremen jeg så på også, jeg kan ikke forstå at det kan være noen annen krem.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...