Rødme - kommentarer side 16.

Fortsettelse av kommentarer fra side 15 om rødme.

Rødfjes skrev:

Ang laserbehandling: takk for svar Mann 60. Men må man gå flere ganger til laser? Fjerner det rødmingen ganske bra, og har det noe bivirkning i huden? Kan laserstrålene ødelegge noe når den fjerner blodkarene?

Anonym skrev:

Hvor lenge har du slitt med rødming ole31?

J20 skrev:

Ja, jeg vet ikke hvordan man legger inn link her, så jeg skriver produktnavnet.

Jeg har nylig hørt om dette produktet som skal være veldig bra: Produktet heter Pressed Base og er fra Glo Minerals (Hvilken fargetone du trenger må du nesten bestemme selv).

Her er en billigere variant, som jeg selv bruker: Color Adapt fra MaxFactor, og den er jeg veldig fornøyd med. Det er en flytende dekkstift, som du påfører med en svamp eller med fingrene.

Du kan også prøve Superpowder fra Clinique. Jeg fant det på strawberrynet for kun 26 kroner faktisk. Jeg er overrasket selv, for Clinique er ikke kjent for å være billig hvertfall.

Jeg vil si at det dyreste er å anbefale, men at du kan prøve med et annet først bare for å se om det dekker bra nok i hvertfall.

Den grønne kremen er også veldig dryg, slik at du må ikke påføre mye. Du ser nok at du blir litt hvitere i ansiktet også. Gå for en foundation/ pudder som er akkurat samme tone som hudfargen din, så skal det nok funke.

Det må jeg si er virkelig synd og høre, og jeg håper virkelig noe av dette funker. Lykke til!

Ole31 skrev:

Takker, men har du muligheten for å linke direkte til hvilket pudder som er det beste? Var litt å velge i mellom der og jeg her helt fullstendig blank på slikt.

Nei, som du sier så har prisen ingenting å si. Jeg for min del betaler gjerne 100.000 for å bli kvitt problemet jeg. Så om ikke dette heller funker for meg, så er jeg nødt til å ta steget mot operasjon. Det er nok nå for min del.

Ole31 skrev:

Takk for tipset. Men ser man sminket ut om man påfører denne kremen + pudderet? Eller vises det ikke? Det er elativt uaktuelt for min del å se sminket ut.

Ole31 skrev:

Hei j20: hvor få man kjøpt et matt mineralpudder? Har du f.eks en direktelink på nettet her? Er ikke så veldig sugen på å stå på et parfymeriet å si at jeg skal ha et matt mineralpudder. Uten å knapt ane hva det er liksom.

Jente84 skrev:

j20: Så bra at den funket. Jeg har og kjøpt den, men har ikke fått prøvd den enda. Men hvordan vet du at du ikke rødmer? Kjenner du likevel at du blir varm i ansiktet, eller er det også gått vekk? Jeg blir kokvarm i ansiktet når jeg rødmer, det er sikkert ikke uvanlig.

Gutt 17 skrev:

Jeg vil gjerne bli behandlet med laser. Jeg tror jeg kommer til å få alt vekk da. Men hvordan får jeg det til? Er det noen som vet? Må jeg først til legen og fortelle han at jeg har en hudsykom i kinnene mine og det ødelegger mye for meg, så henviser han meg til en hudlege også får jeg laser? Er det sånn det fungerer?

Gutt 21 skrev:

Hei igjen. Trenger litt hjelp. Var på konsultasjon i går, der fikk jeg valget mellom 2 operasjoner, en som behandlet kun rødme, og et mer komplisert inngrep hvor man også fjernet håndsvette blant annet. Ble sagt at sistnevnte inngrep innebærte større risiko. Da jeg sliter med noe (men ikke altfor mye) hånsdvette er jeg usikker på hva jeg skal velge. Er det noen som har noen tips og/eller erfaringer hva gjelder de to ulike operasjonene? Kan også meddele at jeg snart skal opereres, blir utrolig spennende.

Mann 60 skrev:

Jeg har fått behandling med forskjellige lasere og IPL over en periode på 15 år. Det var imidlertid først etter behandling med Vbeam Perfecta hos Jon Langeland, Hudklinikken i Oslo at jeg ble kvitt det meste av rødheten.

Rødfjes skrev:

Har noen prøvd laser og hjelper det? Det skal fjerne blodkar.

:) skrev:

Jeg er 13 år og rødmer masse. Jeg vet at det ikke er bare på grunn av aldren. Det er så irriterende å rødme, tør nesten ikke snakke med noen eller noe. Men jeg er jo bare 13 år, og hva skal jeg gjøre da? Min tante hadde også sånn rødming.(Har ikke snakket om det med henne). Hun dro til Sverige og opererte. Vet ikke helt hvordan det gikk, men hun var voksen da. Når jeg rødmer blir jeg egentlig veldig lei meg. Jeg tenker at folk disser meg. Det er ikke enkelt nei.

Gutt 17 skrev:

Hei anne, jeg sliter med det samme jeg også. Jeg hater det, og det er bare grusomt kjipt at jeg ikke kan ha det gøy eller noe uten å tenke på det. Jeg blir bare deprimert hele tiden. Jeg hadde vært en annen person hvis jeg ikke hadde vært så rød i kinnene. Jeg søker dempet lys på skolen og sånn, og er alltid ute for å dempe rødheten. Jeg hater at det bare er meg på hele skolen som sliter med dette, tør ikke å gå til legen heller. Hva skal jeg gjøre?

Anne 45 skrev:

Jeg tok operasjonen for en måneds tid siden. Jeg hadde vært fryktelig plaget i mange mange år. Jeg unnlot å møte i flere og flere settinger, søkte dempet belysning på jobb så fort jeg hadde mulighet til å styre det. Jeg unnlot å si ting fordi jeg hele tiden satt og tenkte på at jeg kom til å rødme. MEN, jeg svetter mer enn jeg trodde nå etter operasjonen, både på rygg og mage. Er det i det hele tatt noe å gjøre med det? Har noen fått noe hjelp til det etter operasjonen? Jeg er redd jeg bare kommer til å gå i sorte og hvite klær framover. Kan det bedre seg med tida eller må jeg leve med plagene? Jeg føler jeg lukter svette hele tida og vil helst dusje flere ganger om dagen. Allikevel, det er kjempedeilig å slippe rødmingen.

Jente 25 skrev:

Til gutt 21: Jeg opererte på Ahus i april i fjor. (vi var da en gruppe på 5 stk som de opererte omtrent det samme tror jeg). Jeg tror det var 3-4 mnd fra konsultasjonen til operasjonen. Hvor lang tid det tar nå, kommer helt ann på hvor mye de har å gjøre. Vi blir ikke prioritert først, for å si det sånn. Så jeg tviler på det blir før jul. Du må nesten spørre på konsultasjonen. Er det noen andre som nylig har operert som kan fortelle hvor lang ventetid det er nå?

Ellers vil jeg ønske deg lykke til. Jeg vet det er en tøff avgjørelse. Men tror det for de aller fleste som har et så stort problem at de velger å operere får det mye bedre etterpå.

Til øyvind: hadde vært veldig fint om du kom en tur også. Samme med alle dere andre som er inne og leser her. Det blir trolig i løpet av neste uke.

Gutt21 skrev:

Hei alle rødmere. Jeg skal til konsultasjon på Ahus om ikke så lenge angående operasjon. Bare lurte på hvor lang tid det tar fra selve konsultasjonen til operasjonen blir gjort? Har et håp om å få gjort det før juletider, men kanskje for mye å håpe på. Forøvrig gleder det meg å se at vi er flere i samme båt.

Øyvind skrev:

Hei Ole. Skjønner at du har det veldig vanskelig nå. Kjenner ikke til det med at du er konstant rød i ansiktet og at du får vondt, men alt det andre er jo veldig likt.

Jeg synes også det med skolen var det verste. Jeg fullførte ikke skolen før etter operasjonen på Oslo Voksenopplæring. Familiemiddager og bare det å sitte i stua med mine nærmeste var vanskelig, hvertfall hvis det var varmt i tillegg. Nå er familiemiddager og den slags helt supert.

Som sagt i forrige innlegg så la jeg meg frivillig inn på psykiatrisk avdeling pga dette. Måtte komme meg bort. Ingen skjønte jo noe av det som skjedde med meg. Det praktiske rundt en eventuell operasjon er det nok flere her inne som er kvalifisert til å svare på. Du er jo også ganske ung. Håper du får noe ut av å lese mine svar. Det ordner seg, Ole. Kanskje jeg drar på det møtet i Oslo neste uke. Mvh Øyvind

Jente 25 skrev:

Hei! Dumt du bor så langt unna da, for hadde vært fint om vi ble litt fler enn 3 som møttes, også tror jeg det er veldig bra å møte andre i samme eller lignende situasjon som en selv. Husker da jeg slet med rødming at jeg følte jeg var den enste i hele verden som slet med det...men det er man jo så klart ikke:) Men takker for svar det viser jo at det er folk som leser hvertfall!

Til Øyvind: Så fint å lese at det går bra med deg! Jeg er selv operert for 7 mnd siden og som deg merker jeg at jeg svetter litt mer,(på ryggen) men ikke så mye at det er i nærheten av å bli et problem på linje med rødmingen. Har svetten "stabilisert seg" eller føler du at du svetter mer og mer? ev. når kom bivirkningene med at du svettet mer?

Jente84 skrev:

Hei, jeg skulle gjerne blitt med, men bor så langt unna.

Jente 25 skrev:

Hei, Noen som vil møtes i Oslo? Jeg har avtalt å møte Vivi (Fra foreningen rød) og en gutt på 27 med hyperhydrose om noen uker. Jeg er selv operert mot ansiktsrødme for ca 7 mnd siden. Ingen av oss andre har møttes før. Vi møtes på et sted ute i Oslo til et helt uformelt møte. Hvis noen er redd for å møte noen kjente kan vi avtale hva vi skal si hvis noen er redde for det. Jeg er også spent på å møtes og gruer meg litt, men her er vi jo alle i samme båt og alle vet hvordan det er å rødme/svette. Noen som sliter med rødme eller svette eller andre som har tatt operasjonen som vil bli med å møtes? Håper noen svarer meg.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...