Rødme - kommentarer side 16.

Fortsettelse av kommentarer fra side 15 om rødme.

Gutt 21 skrev:

Hei igjen. Trenger litt hjelp. Var på konsultasjon i går, der fikk jeg valget mellom 2 operasjoner, en som behandlet kun rødme, og et mer komplisert inngrep hvor man også fjernet håndsvette blant annet. Ble sagt at sistnevnte inngrep innebærte større risiko. Da jeg sliter med noe (men ikke altfor mye) hånsdvette er jeg usikker på hva jeg skal velge. Er det noen som har noen tips og/eller erfaringer hva gjelder de to ulike operasjonene? Kan også meddele at jeg snart skal opereres, blir utrolig spennende.

Mann 60 skrev:

Jeg har fått behandling med forskjellige lasere og IPL over en periode på 15 år. Det var imidlertid først etter behandling med Vbeam Perfecta hos Jon Langeland, Hudklinikken i Oslo at jeg ble kvitt det meste av rødheten.

Rødfjes skrev:

Har noen prøvd laser og hjelper det? Det skal fjerne blodkar.

:) skrev:

Jeg er 13 år og rødmer masse. Jeg vet at det ikke er bare på grunn av aldren. Det er så irriterende å rødme, tør nesten ikke snakke med noen eller noe. Men jeg er jo bare 13 år, og hva skal jeg gjøre da? Min tante hadde også sånn rødming.(Har ikke snakket om det med henne). Hun dro til Sverige og opererte. Vet ikke helt hvordan det gikk, men hun var voksen da. Når jeg rødmer blir jeg egentlig veldig lei meg. Jeg tenker at folk disser meg. Det er ikke enkelt nei.

Gutt 17 skrev:

Hei anne, jeg sliter med det samme jeg også. Jeg hater det, og det er bare grusomt kjipt at jeg ikke kan ha det gøy eller noe uten å tenke på det. Jeg blir bare deprimert hele tiden. Jeg hadde vært en annen person hvis jeg ikke hadde vært så rød i kinnene. Jeg søker dempet lys på skolen og sånn, og er alltid ute for å dempe rødheten. Jeg hater at det bare er meg på hele skolen som sliter med dette, tør ikke å gå til legen heller. Hva skal jeg gjøre?

Anne 45 skrev:

Jeg tok operasjonen for en måneds tid siden. Jeg hadde vært fryktelig plaget i mange mange år. Jeg unnlot å møte i flere og flere settinger, søkte dempet belysning på jobb så fort jeg hadde mulighet til å styre det. Jeg unnlot å si ting fordi jeg hele tiden satt og tenkte på at jeg kom til å rødme. MEN, jeg svetter mer enn jeg trodde nå etter operasjonen, både på rygg og mage. Er det i det hele tatt noe å gjøre med det? Har noen fått noe hjelp til det etter operasjonen? Jeg er redd jeg bare kommer til å gå i sorte og hvite klær framover. Kan det bedre seg med tida eller må jeg leve med plagene? Jeg føler jeg lukter svette hele tida og vil helst dusje flere ganger om dagen. Allikevel, det er kjempedeilig å slippe rødmingen.

Jente 25 skrev:

Til gutt 21: Jeg opererte på Ahus i april i fjor. (vi var da en gruppe på 5 stk som de opererte omtrent det samme tror jeg). Jeg tror det var 3-4 mnd fra konsultasjonen til operasjonen. Hvor lang tid det tar nå, kommer helt ann på hvor mye de har å gjøre. Vi blir ikke prioritert først, for å si det sånn. Så jeg tviler på det blir før jul. Du må nesten spørre på konsultasjonen. Er det noen andre som nylig har operert som kan fortelle hvor lang ventetid det er nå?

Ellers vil jeg ønske deg lykke til. Jeg vet det er en tøff avgjørelse. Men tror det for de aller fleste som har et så stort problem at de velger å operere får det mye bedre etterpå.

Til øyvind: hadde vært veldig fint om du kom en tur også. Samme med alle dere andre som er inne og leser her. Det blir trolig i løpet av neste uke.

Gutt21 skrev:

Hei alle rødmere. Jeg skal til konsultasjon på Ahus om ikke så lenge angående operasjon. Bare lurte på hvor lang tid det tar fra selve konsultasjonen til operasjonen blir gjort? Har et håp om å få gjort det før juletider, men kanskje for mye å håpe på. Forøvrig gleder det meg å se at vi er flere i samme båt.

Øyvind skrev:

Hei Ole. Skjønner at du har det veldig vanskelig nå. Kjenner ikke til det med at du er konstant rød i ansiktet og at du får vondt, men alt det andre er jo veldig likt.

Jeg synes også det med skolen var det verste. Jeg fullførte ikke skolen før etter operasjonen på Oslo Voksenopplæring. Familiemiddager og bare det å sitte i stua med mine nærmeste var vanskelig, hvertfall hvis det var varmt i tillegg. Nå er familiemiddager og den slags helt supert.

Som sagt i forrige innlegg så la jeg meg frivillig inn på psykiatrisk avdeling pga dette. Måtte komme meg bort. Ingen skjønte jo noe av det som skjedde med meg. Det praktiske rundt en eventuell operasjon er det nok flere her inne som er kvalifisert til å svare på. Du er jo også ganske ung. Håper du får noe ut av å lese mine svar. Det ordner seg, Ole. Kanskje jeg drar på det møtet i Oslo neste uke. Mvh Øyvind

Jente 25 skrev:

Hei! Dumt du bor så langt unna da, for hadde vært fint om vi ble litt fler enn 3 som møttes, også tror jeg det er veldig bra å møte andre i samme eller lignende situasjon som en selv. Husker da jeg slet med rødming at jeg følte jeg var den enste i hele verden som slet med det...men det er man jo så klart ikke:) Men takker for svar det viser jo at det er folk som leser hvertfall!

Til Øyvind: Så fint å lese at det går bra med deg! Jeg er selv operert for 7 mnd siden og som deg merker jeg at jeg svetter litt mer,(på ryggen) men ikke så mye at det er i nærheten av å bli et problem på linje med rødmingen. Har svetten "stabilisert seg" eller føler du at du svetter mer og mer? ev. når kom bivirkningene med at du svettet mer?

Jente84 skrev:

Hei, jeg skulle gjerne blitt med, men bor så langt unna.

Jente 25 skrev:

Hei, Noen som vil møtes i Oslo? Jeg har avtalt å møte Vivi (Fra foreningen rød) og en gutt på 27 med hyperhydrose om noen uker. Jeg er selv operert mot ansiktsrødme for ca 7 mnd siden. Ingen av oss andre har møttes før. Vi møtes på et sted ute i Oslo til et helt uformelt møte. Hvis noen er redd for å møte noen kjente kan vi avtale hva vi skal si hvis noen er redde for det. Jeg er også spent på å møtes og gruer meg litt, men her er vi jo alle i samme båt og alle vet hvordan det er å rødme/svette. Noen som sliter med rødme eller svette eller andre som har tatt operasjonen som vil bli med å møtes? Håper noen svarer meg.

Ole skrev:

Hei Øyvind, Jeg ble veldig glad når jeg leste innlegget ditt. Jeg sliter veldig med rødming. Jeg er hele tiden rød i begge kinnene mine, et slags mønster som dekker den normale hudfargen. Jeg ble veldig plaget med dette for ca 3 år siden, når det er på det verste blir eg lilla rød nesten. Det verste av alt er at jeg bare er 17 år og jeg føler jeg mister vennene mine. Jeg vil spille fotball men jeg kan ikke fordi jeg blir så rød. I tillegg får jeg veldig vondt i hele ansiktet mitt når jeg blir ekstremt rød.

Jeg føler jeg er blitt veldig sjenert på grunn av dette. Hadde jeg ikke vært så rød så hadde hele livet mitt vært annerledes. Jeg hadde gått på fotball, vært på fester, gått på gitarkurs osv. Det verste er på skolen. Jeg klarer ikke å konsentrere meg når jeg blir så rød. Føler det eneste som jeg tenker på da er at jeg må ut av klasserommet og i frisk luft for å dempe det ned litt. Jeg blir mest rød i høye temperaturer, inne og ute og når jeg blir flau eller blir stilt et spørsmål av læreren foran alle i klassen. Jeg føler meg alene på en måte, jeg vil bare være normal. Hvordan gikk du fram med legen og operasjon? Hva synes du jeg bør gjøre? Takk for svar. Hilsen Ole

Øyvind skrev:

Jeg tok denne operasjonen i Gøteborg i Januar 2003. Da var jeg 21 år. Husker også som Bergensmannen at en jente døde ved min side på oppvåkningen.

Jeg skulle ta denne operasjonen uansett, ble også frivillig lagt inn på psykiatrisk avd i 3 mnd pga at jeg ikke taklet livet med rødmingen. Rødmingen var så sinnsykt skammfull, for det var ingen som skjønte noe av det. De sa bare at de også rødmet og at de ikke hadde sett at jeg gjorde det. Det er jo fordi at man blir verdensmester til å ungå disse settingene. Jeg sluttet på fotball(norges beste juniorlag på denne tiden), klarte ikke skolen og følte at jeg mistet venner.

Det er nå flere år siden operasjonen i Gøteborg. Jeg har nå en nydelig samboer og 2 nydelige barn. Nesten all sosial angst forsvant i det de kuttet nervene. Gikk rett på butikken etterpå, så virket ikke bankortet. Sto der helt rolig og pratet med kassedamen selv om det var kø bak meg. Hadde dette vært før operasjonen så hadde jeg sikkert løpt ut av butikken.

Med andre ord så har jeg fått livet i gave på nytt. Jeg svetter litt ekstra når jeg anstrenger meg eller er i en intens sosial situasjon, men det gjør ingen ting. Bare å stille meg spørsmål hvis noen lurer på noe ang operasjonen eller bare vil skrive. Hilsen Øyvind

Mann 27 skrev:

Bergensmannen: Da opererte jeg samme dag som deg. Husker du middagen vi spiste rett etter inngrepet? Hvordan går det med deg nå?

J20 skrev:

Til Anonym: Spør på parfymeri eller så er en grønn krem fra Biotherm anbefalt, den kalles noe sånt som SOS Redness et eller annet.

Anonym skrev:

Jeg lurte på om det fantes en krem , som hjap mot rødming?

Vivi skrev:

Fine innlegg her. Når det gjelder den grønne kremen dere snakker om, er det flere typer å få kjøpt. Det beste er å gå enten i en hudpleiesalong eller et bra parfymeri. En grønn krem gjør at man blir helt hvit i ansiktet og man må derfor bruke en foundation utenpå. Dette kan også gutter bruke, det viktige er da å lære å legge kremen og foundation på en slik måte at man ikke virker sminket. Spør betjeningen om hjelp og øv dere deretter hjemme. Om dette ikke kurerer rødmen vil det i alle fall gjøre at det ikke synes så mye som det vanligvis gjør. På denne måten opparbeider man seg selvtillit og slipper å gå og engste seg hele tiden.

Det ble også skrevet at det hjelper å holde seg i form og føle seg vel fysisk. Hvis dere ikke allerede trener kan det være lurt å begynne. Bare det å gå en tur hver dag gjør at man får en sunnere farve i ansiktet. Hvis man har mulighet til å gå til jobben er det en grei måte å begynne på. I løpet av en kort stund kommer man også i bedre form og det er ingen tvil om sammenhengen mellom det fysiske og det psykiske. En fin balanse er alltid viktig.

Vivi

Hanne skrev:

Til gutt 17: Kilden til denne informasjonen om kremen fra Biotherm er fra j19 på kommentarside 3. Hun brukte den under sminken og var veldig fornøyd. Altså vil jeg tro at man slipper å bruke sminke utenpå for å oppnå samme effekt.

Gutt 17 skrev:

Kan ikke jeg bruke den kremen eller? Må man ta den utenpå sminke?? og skjuler man rødmingen med den kremen?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...