Rødme - kommentarer side 12.

Fortsettelse av kommentarer fra side 11 om rødme.

Rød i fjeset skrev:

Jeg hater å være rød i ansiktet hele tiden. Det er så irriterende og ikke minst flaut. Jeg tør nesten ikke å gå ut av og til, og jeg er bare 17 år. Det har ødelagt for meg på skolen hvor jeg har masse fravær og får dårlig karakter muntlig på grunn av at jeg blir så rød og føler jeg hovner opp. Jeg holder på med en krem som heter Skinoren nå, noen som vet om den hjelper mot rødhet i ansiktet? Har ikke sett noen forskjell ennå men har bare brukt den i 1

Rødtryne skrev:

Jeg ble så glad når jeg fant denne siden. Å se så mange andre plages med det samme problemet som meg er så lettende. Har lest igjennom veldig mange innlegg og skulle tro noen stod i mine sko? De skriver akkurat det jeg ville ha skrevet. Har ikke fortalt noen om det. Bestevenninna mi ler bare, så hun kan jeg ikke gå til. Tror jeg skal prøve den kremen som alle har anbefalt.

32j skrev:

Til alle. Jeg synes vi rødmere skal tenke at i vår kyniske verden er det jammen godt at det sitter noen følelsesmennesker rundt omkring. Jeg rødmer lett når det er snakk om personlige temaer, og dettte tror jeg skyldes at jeg er en følsom person som er ydmyk, privat og viser stor (kanskje for stor) respekt for andre mennesker.

Røde meg skrev:

Noen som vet om noen kremer eller noe som kan hjelpe mot rødming?

Gutt 17 skrev:

jente 16: Jeg har desverre ingen tips med framføringer og sånt. Jeg har hørt at vist man tar en isbit i munnen før fremføringer så blir du ikke så varm eller noe men jeg vet ikke. Jorun: Det e vanskelig å ikke tenke på at jeg rødmer når jeg blir glovarm og det stikker i ansiktet mitt nesten. Det er ikke bare under fremføringen jeg blir rød, men jeg er alltid rød i ansiktet og blir verre i temperatur forskjeller, mat typer og vist jeg blir stresset eller flau. Ellers er jeg rød hele tiden så veldig vanskelig å ikke tenke på det, men jeg skjønner hva du mener.

Jorun skrev:

Gutt 17 : Ikke tenk på at du rødmer. Hvis du bare tenker på selve fremføringen å ikke at du kanskje er knall rød i trynet, så er det ikke alltid du blir rød, iallefall er det sånn med meg.

Jente 16 skrev:

Gutt 17: Jeg skal faktisk ha framføring i dag, bare i 5 minutter eller noe, men knall rød blir jeg nok uansett. Det verste med framføringer må være at jeg merker at jeg blir glovarm i hele meg, og at jeg begynner bare å tenke på at jeg ikke må rødme. Har du noen tips?

Gutt 17 skrev:

Hei jente 16.Jeg har det samme som deg. Jeg går på studiespesialisering også på videregående, og hver gang jeg sier noe i klassen blir jeg rød, eller hvis jeg snakker med en lærer alene. Det er veldig ubehagelig.

Jente 16 skrev:

Den røde jenta: Jeg føler akkurat det samme som deg. Jeg går på videregående, på studiespesialisering, og vi har ofte framføringer og det å være muntlig aktiv er viktig. Hver gang jeg sier noe i klassen merker jeg at jeg blir glovarm i hele fjeset, og blir nok mest sannsynligvis knall rød også, så fremføringer er ikke akkurat noe jeg ser fram til.

Noen som har tips? Jeg vil ikke ta noen operasjoner eller noe sånt, men heller endre på hvordan jeg selv er, hvorfor jeg reagerer slik som jeg gjør osv.

Den røde jenta skrev:

Jeg trodde at de bare var meg som slet med dette, men heldigvis er det ikke det. Jeg hater å bli rød og det skjer hele tiden, selv om jeg ikke er flau. Det tror jeg har ført til at jeg har blitt en veldig sjenert jente. Det er ikke alltid jeg gidder å si hva jeg mener for jeg vet jeg kommer til å bli rød. Det fører til at jeg får dårlige muntlige karakterer. Denne siden hjalp meg utrolig mye. Jeg føler meg ikke alene lenger.

Jeg er bare 14, snart 15 år, så jeg tror jeg er litt for ung til å ta opperasjoner. Så er det noen som har noen tips til å bli kvitt rødmingen uten opperasjoner? Hva heter den kremen egentlig?

Gutt skrev:

Noen som vet hva en operasjon koster? Jeg har blitt små mobbet i ca 2 år men det har ikke brydd meg. Men over til rødming, når jeg rødmer noen ganger tenker jeg bare inni meg "hva skjer?". Så går det over med en gang. Men når folk komenterer er det ikke lett å slippe unna med det.

Frøken Rød skrev:

Jeg begynner desverre ikke på angstmestringskurs før i august. Det går et kurs nå som jeg var velkommen til å delta på da jeg fikk høre om det, men siden det allerede hadde begynt for tre uker siden ønsket jeg ikke å komme inn i en allerede etablert gruppe. I mellomtiden håper jeg at psykologen kan få meg inn på et litt mer riktig spor. Jeg lurer også på om noen har blitt bedre av å bruke angstdempende medisiner.

Read face skrev:

Kan noen nevne kremer eller piller mot rødming?

Tyren 63 skrev:

Frøken Rød: Så flink du er som tar tak i det. Kjempetøft å melde seg angstmestringskurs, skjønner at du er spent. Jeg får angst bare ved tanken. Du skal være stolt at tør. Veldig spent å høre resultatet av kurset. Når begynner du på kurs?

Frøken Rød skrev:

Vil bare si at jeg nå har hatt min første time hos psykolog. Dette gikk veldig fint, og jeg kjente meg letta da jeg gikk derfra.Men jeg rødma like mye i dag. Rom ble ikke bygd på en dag heller. Jeg skal dessuten på angstmestringskurs som går over 8-10 ganger. Dette er jeg veldig spent på, samtidig som jeg har stor tro på det, og gleder meg faktisk litt også da jeg håper dette vil hjelpe meg. Men mest av alt gruer jeg meg selvsagt helt vilt. Ikke nok med at jeg rødmer ovenfor kjente ved å snakke om dagligdagse ting, men nå skal jeg snakke med vilt fremmede om rødming. Uansett, jeg skriver mer her senere for å informere dere om hvordan det går. Kanskje vil det inspirere andre til å søke hjelp, før dere velger operasjon.

Gutt skrev:

Til: Gutt: Har vært hos hudlege. Der jeg fikk vite at grunnen til at jeg blir rød i varme og ellers rødmer lett er pga jeg har tynn hud til blodårene eller noe i den dur. Jeg husker ikke helt ordrett, men det var der omkring. Deretter har jeg brukt CPT laser (tror det er det det heter) som har gitt meget god effekt, men desverre bare i kort periode. Den første gangen ga det effekt litt over en uke, der jeg merket at jeg ikke ble så rød, men deretter har effekten kortet ned i tid. Den 4 gangen merket jeg kun synlig effekt i 2-3 dager. Dette er sikkert litt individuelt, men kan være verdt et forsøk. Blir dog dyrt i lengden da en gang koster omkring 1500.

Men for å skrive noen personlige erfaringer, så går rødmingen i bølgedaler. Merker at innimellom er det ikke plagsomt, og dette hjelper på og gjør meg litt offensiv. Tar gjerne ordet først i samtaler osv. og det gir selvtillit og fører til at man bygger selvtillit. Men i andre perioder kan man ha mange andre ting man brygger på, som stresser en og da er rødmingen ekstrem. Merker også at det kalde været nå gjør at temperatur skiftet fra ute til inne fort kan gjøre en rød i ansiktet.

Mye er nok psykologisk, men det er klart man blir lett nedbrutt når man har en periode hvor man føler ting er på gli og rødmingen ikke så sterk, for deretter at man plutselig er tilbake i det gamle mønsteret.

Lurer på å snakke med enten en psykolog eller noen som har erfaring på temaet, men merker det sitter litt inne. Et tiltak man må tørre å ta fatt på. Problemet er at man ikke er keen på å gå til en lege som har nada med peiling på temaet, og ikke få den feedbacken og forståelsen man forventer. Jeg håper fortsatt at dette ikke er en tilstand som en må leve med livet ut, for det er tidvis meget hardt sosialt, men man ser jo at det ikke finnes noen vidunerkur som gjør at en slutter å rødme. Desverre, for da hadde jo ikke dette vært noen sak.

Det er viktig at en holder motet oppe og prøver å være positiv. Vet selv hvor ille dette er, og vil for alt i verden kvitte meg med rødming. Dog må man tenke på at det er mange lidelser i verden som er langt verre en rødming, selv om det ikke føles sånn der og da når man merker varmen kommer i kinnene og man blir rød.

Synes det forøvrig er slapt det tilbudet som er i Norge angående rødming. Vi som sliter med dette vet hvor tungt det er, og i mange settinger holder det oss tilbake. Det burde vært mer ifnormasjon rundt dette og lettere å komme i kontakt med folk en kan snakke med. For det går utover psyken, og i verste grad blir det helt klart vel så psykisk problem som fysisk. Det verste er jo ikke rødmingen, men hva man tenker at folk tror om enn når man rødmer i f.eks en situasjon hvor en egentlig ikke er flau. Noen ganger kommer rødmingen bare at en kan sitte for seg selv og begynne å tenke på rødming, og at det er nok.

Har selv lenge vurdert operasjon, men føler at enten funker det å gir en positiv effekt, ellers så forverrer det situasjonen. Er ikke en lett avgjørelse, og hvor skal man henvende seg for å å en vurdering og informasjon rundt dette? Skulle ønske at informasjonen var lettere tilgjengelig.

Føler med dere alle, men det at en ser at flere sliter med dette er en hjelp, for ofte føler man seg veldig alene som rødmer. Hold motet oppe, selv om det er vanskelig, jeg tror på at om man ikke kan kvitte seg totalt med problemet kan man bearbeide det og gjøre hverdagen enklere.

Tyren 63 skrev:

Frøken Rød: Du lurer på når vi andre rødmer. Jeg rødmer akkurat i samme situasjoner som deg! Mest når jeg treffer folk jeg kjenner litt fra før hvor jeg må fortelle om meg selv og hva jeg driver med for tiden. Det skjer også i kaffe/middagsbesøk hos nære venner og familie. Det værste er at jeg kan bli misforstått innimellom som i situasjoner der venner/samboer kan tulle med meg å si ting som gjør at jeg føler meg skyldig uten å ha gjort noe galt. Og at de da i tillegg spør hvorfor jeg rødmer. Det er rett og slett i de situasjonene jeg er i fokus.

Jeg lurer på en ting mht til bivirkninger som sterk svetting etter rødmeoperasjon: Finnes det ikke medikamenter som gjør at en svetter mindre? Det er jo så mye å få tak i på markedet i disse dager.

Tyren 63 skrev:

Høres ut som de fleste her har gjennomgått rødmeoperasjon ved å kuttet nerven, men er det noen her som har prøvd klips? Jeg er litt spent på resultatet ved å benytte denne metoden.

Vivi skrev:

Det er mange kloke ord som blir skrevet på dette forum og man kan se hvor mange likhetstrekk det er mellom de som sliter både med rødme og svette.

ETS-operasjon er et omdiskutert spørsmål og jeg er enig med jente25 som skriver at man skal prøve de få alternativene som finnes før man går til det skrittet og velger operasjon.

Jeg har i den senere tid blitt kontaktet av flere personer som nå har fått problemer med f.eks. innskjekking når man er ute og reiser. Man kan bruke fingeravtrykk som identifikasjon men da viser det seg at de med ekstrem håndsvette får et problem pga biometrisk identifikasjon. Det viser seg at fingeravtrykket ikke blir registrert, enten pga fuktigheten eller varmen fingeren avgir. Dette kan bli et enda større problem i fremtiden da tiden snart er inne også for biometriske pass. Jeg har derfor skrevet et brev til Legeforeningens Tidsskrift hvor jeg gjør oppmerksom på denne problemstillingen.

Et annet problem er at dette er EØS-regler og det kan bli et langt lerret å bleike for å få de rette myndighetene til å forstå hvordan dette kan bli et problem for de med ekstrem håndsvette. Et alternativ kan være å få en legeattest som forteller om tilstanden, men jeg er åpen for forslag fra dere om hva man evt. kan gjøre av andre ting. Jeg er også interessert i å høre fra dere som har opplevd dette på reiser og hvordan dere har løst det.

Det er Justis- og Politidirektoratet som er med på avgjørelsen om biometriske pass skal innføres. Jeg håper å få med leger etter mitt innlegg i deres tidsskrift som kan bekrefte dette, men problemet er som mange av dere vet at leger generellt vet lite om ekstrem håndsvette. Derfor er det viktig at jeg får høre så mange historier som mulig før jeg kontakter dette departementet.

Da jeg fortsatt er uten emailadresse er det fint om dere kan ringe meg på 93084886. Det gjelder også hvis dere har andre spørsmål til meg om rødme og svetteproblematikken.

Jeg har sammen med en journalist skrevet om hvordan det er å leve som en rødmer eller svetter. Beklageligvis er det ingen forlag som vil gi det ut og det har nok sin forklaring i at de overhodet ikke forstår hva dette dreier seg om. Jeg har derfor måttet gå til innkjøp av mitt eget lille trykkeri, men før jeg setter i gang hadde det vært fint om dere er interessert i å kjøpe dette av meg. Jeg har satt prisen til kr 250,- og dere kan bestille ved å kontakte meg på telefon. Jeg har også skrevet dette i mitt innlegg til Legeforeningen da jeg tror det er viktig for legene å kunne lese og lære om problemet. Jeg håper så mange som mulig er interessert og håper å høre fra dere.

All den tid det verken er leger eller andre som interesserer seg for problemet ser jeg det som min oppgave å drive den informasjonsvirksomhet jeg mener er viktig for å sette dette på dagsorden. Hvis dere har innspill er det fint om dere kommer med forslag, både her på forumet men også til meg privat.

Vivi Sandengen

Gutt skrev:

Jeg har lest de fleste innleggene her flere ganger, og jeg sliter med det samme. Jeg kan ikke si når jeg blir rød, for jeg er alltid eller litt rød i kinnene mine, men ved mange anledninger blir jeg nesten lilla rød. Det er ganske ubahagelig og føler jeg besvimer hver gang dette skjer, og det skjer ofte, fra å snakke med en person til å sitte på bussen hvor det er litt varmt. Jeg har fått time hos hudlege om tre uker så jeg er spent på hva de sier der. Er det noen her som har vært hos hudlege med rødmeproblemet?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Stemmeløshet

Jeg prøvde varmt vann med sitron og ingefær. Det funka bra for meg....

Leggkrampe

Hjemmestrikkede ullsokker i ren ull funker best for meg. Det holder krampen i be...

Brannsår

Jeg har en 2. grads forbrenning på hånden og 1. grad på armen. Jeg brukte tan...

Tannverk

Åh internett, jeg elsker deg. Nellik funka gull....

Hudormer

For å hindre i å få nye svarte prikker bruker jeg en ansiktsåpe fra merket L...